Loving Vincent

(2017)

Cu drag, Van Gogh

Poster Loving Vincent Postere Loving Vincent

Sinopsis Loving Vincent

Loving Vincent

Loving Vincent prezintă viaţa şi moartea controversată a lui Vincent van Gogh printr-o animaţie desprinsă din picturile lui şi populată cu personajele desenate de el. Intriga prinde viaţă prin interviuri cu personaje apropiate de Vincent şi prin reconstruirea dramatică a unor evenimente care au dus la moartea pictorului.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8
Vezi pe HappyCinema
O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, o nominalizare BAFTA, un premiu Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile
Saoirse Ronan Saoirse Ronan Marguerite Gachet (voce) Douglas Booth Douglas Booth Armand Roulin (voice) Jerome Flynn Jerome Flynn dr. Gachet
Helen McCrory Helen McCrory Louise Chevalier Robert Gulaczyk Robert Gulaczyk Vincent Van Gogh Aidan Turner Aidan Turner
Eleanor Tomlinson Eleanor Tomlinson Adeline Ravoux Chris O'Dowd Chris O'Dowd Roulin Holly Earl Holly Earl
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • A Paixão de Van Gogh

Produs de

BreakThru Productions

Distribuitorul international

Altitude Film Distribution

Distribuit in Romania de

Follow Art Distribution

Box office Loving Vincent

Weekend premieră (09.04.2018)
  • Loc 10
  • Spectatori 3.896
  • Încasări (RON) 48.427,50
Total
  • Spectatori 25.934
  • Încasări (RON) 276.798,00
  • Încasări (USD) 69.619,84

Părerea criticului

Gloria pe 08 Mai 2018 06:41
O animație fără seamăn
Iată o animaţie unică, în care cineasta şi pictoriţa Dorota Kobiela face, poate, ceea ce şi-ar fi dorit Van Gogh însuşi: pictura lui să prindă viaţă. Peste 100 de lucrări ale lui Van Gogh au fost incluse în proiect. Printre alții, două pictorițe românce au lucrat la proiect, Cătălina Codreanu și Carmen Belean.

Primul lungmetraj „pictat” din cinema, în care fiecare cadru este o pictură în ulei (12 picturi pe secundă; 720 de picuri pe minut), Loving Vincent reuşeşte să facă o incursiune captivantă în biografia pictorului Vincent van Gogh.

Controversat, bolnav psihic şi aproape fără succes în timpul vieţii, numele acestuia a devenit aproape sinonim cu artele plastice. Aşa că universul pictural, unii ar spune imaginativ, alţii chinuit, cu toate culorile lui contrastante a fost transpus în animaţie: toate imaginile… citeşte

2 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
woodstar pe 06 Ianuarie 2018 13:25
Un film de o frumusete aparte.
Loving Vincent este fermecator, un festin vizual. Este cunoscut ca fiind primul film facut numai din picturi. Din pacate, povestea nu se ridica la nivelul animatiei si face ca filmul sa devina monoton.

Regizat de Hugh Welchman si animatoarea poloneza Dorota Kobiela, dupa un scenariu scris de acestia, alaturi de Jacek Dehnel, filmul prezinta un fel de poveste cu detectivi, in stilul Citizen Kane, avand in prim plan moartea celebrului pictor Vincent Van Gogh.

Pana sa ajungem in centrul actiunii, trebuie sa observam cat de frumoasa este animatia, si cat de unica. Intr-un fel, stilul si substanta in acest film sunt sinonime. Imi vine foarte greu sa critic acest film cand ma gandesc cata munca si cata imaginatie s-a pus in creearea acestori picturi si imbinarea lor intr-un film de animatie, dar scenariul este foarte neinteresant, chiar daca prezinta investigarea… citeşte

6 0
laura.ducu pe 01 Aprilie 2018 17:04
Incursiune prin „Noaptea înstelată”
Este un film de o sensibilitate distinctă, căci dincolo de a fi un film despre Van Gogh este un film în care vezi secundă de secundă, la modul propriu, care este moștenirea pe care Van Gogh a lăsat-o în urmă.

Dincolo de a fi doar o experiență cinematografică autentică, datorită tehnicii prin care este realizat, reușește să aducă spectatorul într-o incursiune de (re)descoperire a celui care a fost omul Van Gogh, cel din spatele tablourilor sale.

Este un film care trebuie văzut MĂCAR o dată pe ecran mare, de la cap la coadă - da, de data aceasta veți vrea să rămâneți în sală și după ce se aprind luminile, până la ultimul frame de generic.

3 0
miruna_sincovita pe 01 Aprilie 2018 16:20
Este o animație interesantă atât vizual cât și contextual, o recomand din toată inimă. Este alcătuită numai din picturi (inspirate din stilul lui Vincent Van Gogh )la care s-au muncit foarte mult ,iar povestea este foarte bine scrisă și te captivează. De asemenea ,fiți atenți la creditele de la final, sunt minunate
3 0
adi.lazar pe 01 Martie 2019 13:31
foarte bun
Film animatie, facut din imaginile picturilor renumitului pictor. Obligatoriu de vazut. Este foarte frumos.
1 0
lavvw pe 02 Decembrie 2018 20:16
Ideea e superba. Scenariu zero. Inteleg ca e un film biografic, dar totusi....o ora 40
0 2

Spune-ţi părerea despre Loving Vincent

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Loving Vincent
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells