Păreri Loving Vincent

(2017)

Cu drag, Van Gogh

Ordonează după
woodstar pe 06 Ianuarie 2018 13:25
Un film de o frumusete aparte.
Loving Vincent este fermecator, un festin vizual. Este cunoscut ca fiind primul film facut numai din picturi. Din pacate, povestea nu se ridica la nivelul animatiei si face ca filmul sa devina monoton.

Regizat de Hugh Welchman si animatoarea poloneza Dorota Kobiela, dupa un scenariu scris de acestia, alaturi de Jacek Dehnel, filmul prezinta un fel de poveste cu detectivi, in stilul Citizen Kane, avand in prim plan moartea celebrului pictor Vincent Van Gogh.

Pana sa ajungem in centrul actiunii, trebuie sa observam cat de frumoasa este animatia, si cat de unica. Intr-un fel, stilul si substanta in acest film sunt sinonime. Imi vine foarte greu sa critic acest film cand ma gandesc cata munca si cata imaginatie s-a pus in creearea acestori picturi si imbinarea lor intr-un film de animatie, dar scenariul este foarte neinteresant, chiar daca prezinta investigarea… citeşte

5 0
laura.ducu pe 01 Aprilie 2018 17:04
Incursiune prin „Noaptea înstelată”
Este un film de o sensibilitate distinctă, căci dincolo de a fi un film despre Van Gogh este un film în care vezi secundă de secundă, la modul propriu, care este moștenirea pe care Van Gogh a lăsat-o în urmă.

Dincolo de a fi doar o experiență cinematografică autentică, datorită tehnicii prin care este realizat, reușește să aducă spectatorul într-o incursiune de (re)descoperire a celui care a fost omul Van Gogh, cel din spatele tablourilor sale.

Este un film care trebuie văzut MĂCAR o dată pe ecran mare, de la cap la coadă - da, de data aceasta veți vrea să rămâneți în sală și după ce se aprind luminile, până la ultimul frame de generic.

3 0
miruna_sincovita pe 01 Aprilie 2018 16:20
Este o animație interesantă atât vizual cât și contextual, o recomand din toată inimă. Este alcătuită numai din picturi (inspirate din stilul lui Vincent Van Gogh )la care s-au muncit foarte mult ,iar povestea este foarte bine scrisă și te captivează. De asemenea ,fiți atenți la creditele de la final, sunt minunate
2 0

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells