Filmele de azi sunt la fel de bune ca cele din anii ’60, ’70, spune Edward Norton

de Cristina Grigore în 16 Oct 2014
Actorul nu este de acord cu părerile critice referitoare la producţiile contemporane

Într-un interviu de promovare al lui Birdman, Edward Norton a amintit şi de aniversarea celor 15 ani de la lansarea lui Fight Club (filmul a debutat în Statele Unite pe 15 octombrie 1999) şi a ţinut să menţioneze că, în opinia sa, filmele de azi nu sunt apreciate la adevărata lor valoare, mai ales din partea unor creatori cu greutate la Hollywood. Unul dintre aceştia, a menţionat el în interviul preluat de HitFix.com, este scriitorul şi scenaristul William Goldwin, în al cărui palmares sunt înscrise titluri ca Butch Cassidy and the Sundance Kid, All the President's Men, Marathon Man, The Princess Bride, Misery, Chaplin.

„Îmi amintesc că am citit la un moment dat un interviu al unui foarte mare scenarist, William Goldman, care a fost cu siguranţă parte integrantă a multor generaţii ale industriei cinematografice. Însă am fost intrigat într-o oarecare măsură de acea latură critică a discursului său, în care spunea ‘Cum se face că nici o generaţie nu s-a evidenţiat prin realizarea unor producţii definitorii, de genul celor din 1967 până în 1975?’ Apoi a citat câteva titluri dintr-o listă şi aproape că a spus ceva de genul: „Unde sunt acei cineaşti care să se ridice la nivelul celor din filmele amintite şi unde sunt actorii care se aseamănă cu cei din anii ’60, ’70?’. Şi îmi aduc aminte că mi-am zis ‘Îţi baţi joc de mine?’, a explicat actorul.

Norton a ţinut apoi să menţioneze că anul 1999 a fost unul prolific pentru industria cinematografică, oferind iubitorilor de film titluri ca The Matrix, Fight Club, Three Kings, Election, Magnolia şi Being John Malkovich. A punctat apoi că, în opinia sa, şi 2014 a fost un an generos cu filmele de calitate, dovada fiind peliculele: Grand Budapest Hotel, Boyhood, Gone Girl, Inherent Vice şi Foxcatcher.

„Toată lumea spune lucruri de genul ‘francizele preiau controlul’ dar, culmea, avem parte de filme ca cele de anul acesta şi cred că e mare lucru că oamenilor le place să scrie. Adevărul e că se află în pregătire proiecte extrem de interesante”, a mai spus starul.

Exploreaza subiecte similare:

Edward Norton, Birdman, Fight Club, William Goldman, The Matrix, Three Kings, Election, Magnolia, Being John Malkovich, The Grand Budapest Hotel, Boyhood, Gone Girl, Foxcatcher, Inherent Vice, actor

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Theodoric pe 16 octombrie 2014 21:59
Super actor.
Dar cu argumentarea sa nu sunt de acord.Clasicele au perfectionat cinematografia

bloodthirst pe 17 octombrie 2014 01:59
Edward Norton se inseala enorm...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells