Filmele de azi sunt la fel de bune ca cele din anii ’60, ’70, spune Edward Norton

de Cristina Grigore în 16 Oct 2014
Actorul nu este de acord cu părerile critice referitoare la producţiile contemporane

Într-un interviu de promovare al lui Birdman, Edward Norton a amintit şi de aniversarea celor 15 ani de la lansarea lui Fight Club (filmul a debutat în Statele Unite pe 15 octombrie 1999) şi a ţinut să menţioneze că, în opinia sa, filmele de azi nu sunt apreciate la adevărata lor valoare, mai ales din partea unor creatori cu greutate la Hollywood. Unul dintre aceştia, a menţionat el în interviul preluat de HitFix.com, este scriitorul şi scenaristul William Goldwin, în al cărui palmares sunt înscrise titluri ca Butch Cassidy and the Sundance Kid, All the President's Men, Marathon Man, The Princess Bride, Misery, Chaplin.

„Îmi amintesc că am citit la un moment dat un interviu al unui foarte mare scenarist, William Goldman, care a fost cu siguranţă parte integrantă a multor generaţii ale industriei cinematografice. Însă am fost intrigat într-o oarecare măsură de acea latură critică a discursului său, în care spunea ‘Cum se face că nici o generaţie nu s-a evidenţiat prin realizarea unor producţii definitorii, de genul celor din 1967 până în 1975?’ Apoi a citat câteva titluri dintr-o listă şi aproape că a spus ceva de genul: „Unde sunt acei cineaşti care să se ridice la nivelul celor din filmele amintite şi unde sunt actorii care se aseamănă cu cei din anii ’60, ’70?’. Şi îmi aduc aminte că mi-am zis ‘Îţi baţi joc de mine?’, a explicat actorul.

Norton a ţinut apoi să menţioneze că anul 1999 a fost unul prolific pentru industria cinematografică, oferind iubitorilor de film titluri ca The Matrix, Fight Club, Three Kings, Election, Magnolia şi Being John Malkovich. A punctat apoi că, în opinia sa, şi 2014 a fost un an generos cu filmele de calitate, dovada fiind peliculele: Grand Budapest Hotel, Boyhood, Gone Girl, Inherent Vice şi Foxcatcher.

„Toată lumea spune lucruri de genul ‘francizele preiau controlul’ dar, culmea, avem parte de filme ca cele de anul acesta şi cred că e mare lucru că oamenilor le place să scrie. Adevărul e că se află în pregătire proiecte extrem de interesante”, a mai spus starul.

Exploreaza subiecte similare:

Edward Norton, Birdman, Fight Club, William Goldman, The Matrix, Three Kings, Election, Magnolia, Being John Malkovich, The Grand Budapest Hotel, Boyhood, Gone Girl, Foxcatcher, Inherent Vice, actor

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Theodoric pe 16 octombrie 2014 21:59
Super actor.
Dar cu argumentarea sa nu sunt de acord.Clasicele au perfectionat cinematografia

bloodthirst pe 17 octombrie 2014 01:59
Edward Norton se inseala enorm...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells