Filme româneşti recente, la Astra Film Cinema

5 Mai 2014
Între 7 şi 11 mai, cinci proiecţii speciale pentru sibieni

Astra Film proiectează la Sibiu câteva din cele mai recente lungmetraje româneşti, filme care definesc cinematografia românească actuală, apreciate de critici pe plan naţional, dar şi internaţional. În perioada 7-11 mai 2014, cinci proiecţii speciale vor delecta publicul cinefil la sala Astra Film Cinema (Piaţa Mică, nr. 11), începând cu ora 20.

Miercuri, 7 mai 2014, va fi proiectat filmul lui Nae Caranfil, Closer to the Moon, o coproducţie internaţională cu nume importante ale cinematografiei mondiale în distribuţie, precum Vera Farmiga sau Mark Strong. Filmul se inspiră din povestea celor şase autori ai marelui jaf de la Banca Naţională din Bucureşti, din 1959. Autorii loviturii sunt arestaţi, judecaţi şi condamnaţi la moarte, dar în aşteptarea execuţiei trebuie să-şi joace propriile roluri într-o reconstituire cinematografică a acţiunii lor, pentru un film de propagandă.

Roxanne este filmul de debut al lui Valentin Hotea şi va putea fi urmărit joi, 8 mai, la Astra Film Cinema. Roxanne spune povestea lui Tavi Ionescu, care, la 20 de ani de la Revoluţie, află din dosarul său de la Securitate că ar putea fi tatăl unui băiat despre care nu ştie nimic. Pornind propria investigaţie, Tavi este prins într-un trecut complicat care scoate la iveală lucruri urâte şi dă peste cap atât viaţa lui, cât şi a celor din jurul său. Este o poveste despre prietenie, trădare şi sacrificiu, din care nu lipseşte umorul, dar din care se naşte o dilemă: ce să faci cu adevărul atunci când el poate face mai mult rău decât bine?

Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism, în regia lui Corneliu Porumboiu este lungmetrajul proiectat vineri, 9 mai 2014, la Astra Film Cinema. Una dintre producţiile recente considerate reprezentative pentru cinematografia românească contemporană, filmul a fost primit cu entuziasm de critica internaţională. Surprinde criza artistică a unui regizor (Bogdan Dumitrache) care are o aventură cu una din actriţele într-un rol secundar.

Love Building este o comedia proiectată sâmbătă, 10 mai, a cărei acţiune are loc într-o tabără menită să “repare” cele 14 relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic, ajutate de trei pshihoterapeuţi şi traineri, interpretaţi de Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol. Pe parcursul a şapte zile, participantii trec prin diverse etape ale reparării relaţiilor lor. Dar cei trei traineri meniţi să îi asiste au propriile probleme, iar lucrurile scapă de sub control.

Toată lumea din familia noastră încheie seria filmelor româneşti de la Astra Film Cinema duminică, 11 mai. Filmul lui Radu Jude tratează în cheie tragi-comică relaţiile de familie din România de azi, investigând felul cum evoluează conflictele dintr-o familie după un divorţ. Totuşi, nu divorţul si consecinţele lui sunt tema principală a filmului, ci lipsa de comunicare, neputinţa de a-l înţelege pe celălalt şi imposibilitatea de a repara răul facut.

Biletele se pot procura cu 30 de minute înainte de începerea fiecărei proiecţii.

Exploreaza subiecte similare:

Closer to the Moon, Roxanne, Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism, Love Building, Toată lumea din familia noastră

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 26 decembrie 2014 19:06
Foarte multe filme noi... Ii invidiez pe sibieni.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells