Filme emblematice pe bandă rulantă în decembrie la AMC

de Cinemagia în 2 Dec 2019
Puteți revedea actorii preferați și filmele îndrăgite în această lună de sărbătoare. Uma Thurman, Arnold Schwarzenegger și Bruce Willis sunt capetele de afiș ale lunii

AMC difuzează în luna decembrie o serie de producții emblematice, care au devenit etalon în istoria cinematografiei: filmele Kill Bill 1 și 2 - un omagiu cât si o revenire în atenția publicului a western-urilor spaghetti, a filmelor chinezești de arte marțiale, a celor japoneze cu samurai, precum și a genului anime, SF-ul Terminator 3: Supremația roboților - pentru care s-a creat o tehnologie robotică dincolo de orice graniță existentă la acea dată pe glob, depășind inclusiv tehnologia NASA și Lacrimi din Soare (Tears of the Sun) - emblematic prin faptul că a adus în atenția întregii lumi (printr-un scenariu fictiv), cazul exodului „copiilor pierduți din Sudan”, încearcând totodată să găsească sensul a ceea ce poate fi eroismul.

Trilogia Matrix este de asemenea în programul lunii decembrie a postului AMC. A însemnat o revoluţie vizuală, cu o estetică unică și un univers ideatic ce surprind cinefilii și la 20 de ani de la data lansării. În săptămâna Crăciunului puteţi vedea şi filmele din seria Harry Potter.

Kill Bill: Volumul 1 (2003), marți, 31 decembrie, ora 22:00, AMC
Kill Bill: Volumul 2, miercuri, 1 ianuarie, AMC
Seria Kill Bill - prin ce este emblematică

 Seria Kill Bill readucea în anii 2000 în atenția publicului genuri mai greu accesibile, blaxpoitation și kung fu. Fiecare dintre cele două episoade ale producției lui Quentin Tarantino are propriul ton și strategii narative, iar în privinta influențelor asiatice, Vol. 1 este clar dominat de Japonia și de codul bushido, prezentat de Sonny Chiba (The Streetfighter). Vol. 2, pe de altă parte, se află sub influența puternică a culturii marțiale chineze, asa cum a fost prezentată de legenda în artele marțiale Gordon Liu Jia-hui (The Master Killer). 

Lacrimi din Soare/Tears of the Sun (2003), vineri, 6 decembrie, ora 19:45, AMC
Sâmbătă, 7 decembrie, ora 19:35, AMC
Prin ce este emblematic:

Un film cu Bruce Willis în rolul principal, despre eroismul soldaţilor americani pentru salvarea populaţiei civile din Africa afectată de războiul civil dintre diferite triburi. Scenariul Lacrimi din soare a atras atentia producătorului executiv Joe Roth prin aceea că, deși la prima vedere părea o poveste standard despre o misiune de salvare, pe parcurs se transformă într-o epopee cutremurătoare plina de umanism. 

Terminatorul 3: Supremația roboților (2003), sâmbătă, 28 decembrie, ora 20:05 AMC
Prin ce este emblematic:

O echipă de 150 de artiști de la Stan Winston Studio au lucrat la crearea, producerea și depășirea limitelor roboticii și a tehnologiei animatronice pentru acest film. „Pentru Terminator 3 am creat o tehnologie roboticã dincolo de granițele existente la această oră pe glob, în termenii mișcării și controlului acestora, depășind inclusiv tehnologia NASA”, au declarat reprezentanții studioului la data lansării filmului. Winston și echipa lui s-au ocupat și de proiectarea și realizarea celui mai avansat model de robot T-X , care sã arate seducãtor în învelisul sãu exterior de metal lichid, ca și armele sale, inclusiv tunul cu plasmă ascuns în brațul său drept.

Trilogia Matrix a marcat istoria SF-ului într-o manieră profundă. Produs hibrid, la graniţa dintre cinema, bandă desenată şi joc video, seria The Matrix a devenit şi etalonul în materie de thrillere cyber-futuriste. A generat, asemenea seriei Star Wars, o mitologie proprie. Neo, protagonistul, sfida timpul, gravitația, esenţa însăşi a realităţii, iar ecranul a fost umplut de cele mai remarcabile secvenţe de luptă văzute vreodată. The Matrix este programat la AMC luni, 2 decembrie, ora 19:25 și în reluare, The Matrix Reloaded e difuzat de AMC luni, 9 decembrie, ora 19:30 și în reluare iar The Matrix Revolutions e programat luni, 16 decembrie, ora 19:30.

Pe de altă parte, iubitorii ultra-popularei serii fantasy Harry Potter au acum ocazia de a urmări evoluția simpaticului vrăjitor, de la prima lui întâlnire cu magia, la vârsta de 11 ani, în Harry Potter și Piatra Filozofală (2001), până la confruntarea cu Lordul Voldemort. Personaje amuzante, cu care empatizezi, un univers fantasy ce funcționează credibil după propriile legi, twisturi, o luptă pe viață și pe moarte între Bine şi Rău, toate au făcut ca seria să devină una emblematică. Filmele din seria Harry Potter sunt programate în săptămâna Crăciunului, de luni până vineri.

Exploreaza subiecte similare:

Kill Bill: Vol. 1, Kill Bill: Vol. 2, Terminator 3: Rise of the Machines, Tears of the Sun, Harry Potter and the Sorcerer's Stone, The Matrix

Alte știri din cinema

Halle Berry renunţă la un rol trans după reacţiile categorice ale comunităţii LGBT

Declaraţiile actriţei cu privire la personajul ei au înfuriat comunitatea

HBO, Netflix şi Showtime s-au bătut pe drepturi: 7 noi filme şi seriale bazate pe jocuri video

Aventură şi acţiune, dar şi sondarea a ceea ce ne face umani, în noile proiecte

Anul premierelor la TIFF, în Zilele Filmului Românesc

Un număr record de filme româneşti, 21 de lungmetraje şi 16 scurtmetraje, la TIFF 2020

Brad Pitt, călătorie explozivă cu trenul într-un nou film

Actorul recent recompensat cu Oscar va juca în ecranizarea unui roman japonez

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells