Filme de la Veneția, în programul ediției a patra a Festivalului Filmului Palestinian

de Cinemagia în 16 Nov 2021
Publicul va avea șansa să vadă în premieră cele mai apreciate filme palestiniene recente

Două lungmetraje de ficţiune selectate la Festivalul de la Veneţia vor fi proiectate la galele de deschidere şi de închidere de la ediţia din acest an a Festivalului Filmului Palestinian din România. Este vorba de 200 de metri (200 Meters), de Ameen Nayfeh, şi de Străinul (The Stranger, 2021), de Ameer Fakher Eldin.

Ediţia a patra se va desfășura într-un format hibrid. În perioada 25 - 28 noiembrie, filmele vor putea fi văzute de publicul bucureştean la Cinema Muzeului Ţăranului apoi, în intervalul 2 - 5 decembrie, o mare parte din selecţie va fi disponibilă online, pe platforma Eventbook.

Debutul regizorului Ameen Nayfeh, 200 de metri, are în centru un tată palestinian care este prins de cealaltă parte a zidului de separare şi încearcă să ajungă la fiul său la spital. Descris de Variety drept „o dramă de familie care se intersectează cu un road movie în Palestina”, filmul a avut premiera mondială în 2020, în secţiunea independentă Giornate degli Autori a Festivalului de la Veneţia.

Tot un debut este şi Străinul, de Ameer Fakher Eldin, care a făcut parte în acest an din selecţia Giornate degli Autori a aceluiaşi prestigios festival. Filmul urmăreşte un doctor fără licenţă din Înălţimile Golan ocupate, a cărui viaţă este dată peste cap când întâlneşte accidental un soldat rănit în războiul din Siria. Străinul se concentrează „pe un bărbat compleşit de o criză existenţială atunci când se confruntă cu absurdul”, a scris Cineuropa.

Biletele la proiecţiile celor două filme de la Cinema Muzeul Ţăranului Român sunt disponibile pe platforma Eventbook. Restul filmelor şi întregul program vor fi anunţate în curând.

FFP își propune să ofere publicului din România șansa să vadă în premieră cele mai apreciate filme palestiniene recente și să îi cunoască pe cei mai importanți cineaști palestinieni.

Festivalul este organizat de Centrul Cultural Palestinian „Mahmoud Darwish”, în parteneriat cu Ministerul Culturii din Palestina și cu Ambasada Statului Palestina la București.

Centrul Cultural Palestian Mahmoud Darwish este o organizație non-guvernamentală, neafiliată politic, care promovează cultura și valorile străvechi palestiniene în spațiul public românesc și își propune să crească interesul publicului din România pentru moștenirea culturală palestiniană prin organizarea mai multor evenimente și activități.

Văzut de Radio Guerrilla.

Parteneri media: Music Channel, Zile și Nopți, Cinemagia, AGERPRES, IQads, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Liternet, Scena9, The Institute, Spotmedia, One World Romania, Film Menu, F-Sides Cineclub, MovieNews, PRwave, Iqool, CriticEyez, Munteanu, SMARK.

Mai multe informaţii pot fi găsite pe pagina de Facebook a FFP şi pe site-ul palestinianfilmfestival.org.

Exploreaza subiecte similare:

Ameer Fakher Eldin, Al Garib, Ameen Nayfeh, 200 Meters

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells