Festivalul CineMAiubit, din 2 decembrie

27 Nov 2014
Ediţia a 18-a a festivalului oferă cinci zile cu cele mai variate şi proaspete scurtmetraje

A 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit îşi deschide porţile între 2 şi 6 decembrie 2014, la Cinema Studio, în Bucureşti. Intrarea este liberă la toate proiecţiile din cadrul festivalului.

Deschiderea oficială va avea loc marţi, 2 decembrie, ora 18:30, la Cinema Studio, pentru ca în următoarele patru zile publicul să se poată delecta cu scurtmetraje din întreaga lume. Printre ţările participante în acest an se numără Anglia, Argentina, China, Germania, Israel, Rusia, România, dar şi altele.

Miza competiţiei este Premiul pentru cel mai bun film, alături de alte peste 25 de premii printre care menţionăm Premiul de regie "Cristian Nemescu", Premiul de imagine, Premiul de montaj, Premiul de sunet "Andrei (Otto) Toncu".

Cele trei secţiuni principale ale festivalului sunt ficţiune, documentar şi animaţie/experiment, iar spectatorii pot fi siguri că vor vedea pe marele ecran o paletă largă de viziuni cinematografice, din zone culturale diferite.

CineMaiubit continuă tradiţia competiţiei şi pentru scenariul de scurt-metraj, pentru fotografie şi afiş de film.

Juriul internaţional al festivalului reuneşte personalităţi din lumea cinematografică, atât din România, cât şi din străinătate, cum ar fi marele regizor şi profesor chinez Xie Fei, câştigător al unui Urs de Aur şi a două premii Ursul de Argint pentru lungmetraj la Berlin, producătorul şi distribuitorul austriac Sasha Wieser, Geza Csakvari - critic de film şi director artistic al festivalului international de film Jameson Cinefest din Miskolc, Ungaria, criticul de film Magda Mihăilescu, directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile, actorul Gabriel Spahiu şi, nu în ultimul rând, câştigătorul Marelui Premiu la CineMAiubit 17, regizorul Andrei Teodorescu.

Sub umbrela festivalului va avea loc a treia ediţie a workshopului intensiv de scenaristică pentru scurmetraj MiniMidpoint, unde echipele de studenţi cineaşti vor lucra sub îndrumarea regizorului şi scenaristului maghiar Csaba Bollok.

Pe 6 decembrie va debuta prima ediţie a National Screenwriting Alumni Pitch, eveniment dedicat întâlnirii dintre producătorii români de film şi tinerii scenarişti proaspăt absolvenţi ai şcolilor de profil din România. Tot pe 6 decembrie, la Cinema Studio va avea loc o proiecţie specială a Programului Cineritm, dezvoltat în parteneriat de Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (UNMB) şi UNATC, în cadrul căruia echipe mixte compozitor-regizor au creat coloana sonoră a unor filme de scurtmetraj.

Pe data de 5 decembrie, ora 20:00, în cadrul unei proiecţii eveniment, regizorul Xie Fei îşi va prezenta filmul "Black Snow", premiat în 1990 cu "Ursul de Argint" la festivalul de film de la Berlin.

CineMAiubit sărbătoreşte anul acesta majoratul şi îşi aşteaptă oaspeţii cu entuziasm studenţesc, filme variate şi proaspete, în care se poate simţi energia cinemaului de mâine.

Festivalul este organizat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" Bucureşti (UNATC), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN). CineMAiubit este cel mai important şi cel mai vechi festival internaţional de film studenţesc din România, de-a lungul timpului aici făcându-şi debutul mulţi dintre tinerii noştri cineaşti, ale căror filme cuceresc astăzi festivalurile internaţionale.

Iată programul complet al festivalului.

Exploreaza subiecte similare:

Vivi Drăgan Vasile, Gabriel Spahiu, Black Snow

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells