Emoții intense în... spotul Festivalului Internațional de Film Ploiești

de Cinemagia în 8 Iun 2016
Programul oficial PIFF 2016 este disponibil pe site-ul festivalului

Festivalul Internațional de Film Ploiești, aflat anul acesta la cea de-a 5-a ediție, va avea loc în Cinema City din AFI Palace Ploiești, în perioada 16-19 iunie. PIFF 2016 aduce, ca în fiecare an, cele mai noi și captivante scurtmetraje din întreaga lume, iar Ploieștiul se transformă pentru câteva zile într-un hub cultural, datorită programului divers, original și consistent.

„Pentru cea de-a 5-a ediție, ne-am propus să alocăm ceva mai multe resurse campaniei de promovare și ne-am dorit ca identitatea vizuală a festivalului să se subordoneze specificului acestuia. Când am stabilit sloganul, am avut intenția de a pune accent pe experiența spectatorului, nu doar pe conținutul programului și Emoții intense în sala de cinema" a părut cea mai potrivită sintagmă pentru a defini această experiență. Afișul și spotul ilustrează această idee în stiluri diferite.” – Georgiana Constantin, director artistic al festivalului.

Festivalul Internațional de Film Ploiești aduce cinefililor 15 scurtmetraje din 11 țări diferite, în cadrul Competiției Oficiale, iar unul dintre acestea va primi trofeul PIFF pentru Cel mai bun film, un premiu în valoare de 1.000 de euro. În afara competiției vor fi proiectate scurtmetraje de comedie neagră, filme experimentale, filme care tratează subiecte legate de război și revoluție, dar și povești neobișnuite de dragoste, în cadrul următoarelor secțiuni necompetiționale: Dark Comedy, Experimental, War Zone și Lovestory Special.

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Film Ploiești va beneficia de o calitate superioară a imaginii, iar confortul sălilor din Cinema City va face întreaga experiență una deosebit de plăcută. Tu te vei bucura de o tehnologie de ultima generație, care te va face să trăiești filmele la adevărata lor intensitate.

Programul Festivalului Internațional de Film Ploiești

PIFF 2016 va avea startul joi, pe 16 iunie, odată cu Gala de Deschidere a festivalului. În plus, cinefilii vor avea parte de o retrospectivă a celor mai bune scurtmetraje de la PIFF 2015. Prima seară de festival va continua apoi cu scurtmetraje din secțiunea necompetițională numită Dark Comedy (comedie neagră).

Cea de-a doua zi a festivalului va începe cu reluarea scurtmetrajelor proiectate în ziua precedentă, va continua cu scurtmetraje din Competiția Oficială, dar și cu filme din secțiunea necompetițională, numită War Zone (dedicată filmelor ce tratează subiecte legate de război și revoluție). Seara se va încheia tot cu filme înscrise în Competiția Oficială.

În a treia zi de festival, iubitorii de filme vor avea parte de vizionarea a și mai multor  scurtmetraje din Competiția Oficială, vor face cunoștință cu genul de film Experimental (filme experimentale), dar și cu Lovestory Special (povești de dragoste neobișnuite).

Sâmbătă, 18 iunie, este ziua în care Festivalul Internațional de Film Ploiești își va anunța marele câștigător, al titlului de Cel mai bun film, în cadrul Award Gala. În plus, tot în această seară, va avea loc și o proiecție specială cu scurtmetraje românești de gen.

În ultima zi de festival, vor avea loc reluări ale filmelor din cadrul Competiției Oficiale, dar și din secțiunile necompetiționale: Experimental și Lovestory Special.

Festivalul este organizat de Helen Film și Parcfilm, în parteneriat cu AFI Palace Ploiești, Cinema City, Cut & Play Media și Fundația Comunitară Prahova, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Biletele vor putea fi achiziţionate de la casieriile Cinema City din incinta AFI Palace Ploieşti, dar şi de pe site-ul cinemacity.ro. Preţul unui bilet întreg va fi de 10 lei, iar al unui bilet redus va fi de 7 lei.

Programul oficial PIFF 2016 este disponibil pe site-ul festivalului
Mai multe detalii se pot găsi și pe pagina de facebook

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells