Dumnezeu există și numele lui e Petrunija rulează în cinematografele din România

de Cinemagia în 15 Nov 2019
O comedie balcanică despre clișeele legate de locul femeii în societate

Dumnezeu există și numele lui e Petrunija este o comedie inspirată dintr-un caz real ce spune povestea unei femei ce își asumă controlul asupra propriei vieți după ce i se transmite în mod repetat că nu valorează nimic. Se încăpățânează să demonstreze contrariul și reușește să intre în conflic cu familia, Biserica și comunitate în care trăiește, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Dumnezeu există și numele lui e Petrunija rulează în cinematografe din București, Brașov, Botoșani, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Odobești, Pitești, Sibiu Slobozia și Târgu Mureș.

În Macedonia, de Bobotează, preotul aruncă o cruce de lemn în râu și bărbații se întrec să o găsească. Bunăstarea și prosperitatea sunt garantate celui care o recuperează. Petrunija, o fată simplă dintr-un oraș mic de provincie se scufundă în apă și reușește să apuce crucea înaintea tuturor celorlalți.

Concurenții ei devin furioși, iar implicarea unei femei în ritualul dedicat bărbaților stârnește o mare controversă în comunitate. Însă Petrunija nu renunță. A câștigat crucea și nu va renunța la ea.

Dumnezeu există și numele lui e Petrunija ilustrează emanciparea și rolul femeii în societate, dar și contrazicerea valorilor tradiționale într-o societate ce evoluează.

Dumnezeu există și numele lui e Petrunija/Gospod postoi, imeto i' e Petrunija/God Exists, Her Name Is Petrunija (Macedonia, 2019, R. Teona Strugar Mitevska) este filmul câștigător a două premii la Berlinale 2019, unul dintre cele trei finaliste Lux Prize 2019 și este inclus în lista EFA Feature Film Selection, filme recomandate pentru nominalizarea la European Film Awards 2019. Prezentat în avanpremieră la TIFF 2019 și în cadrul Festivalului Filmului European, filmul s-a bucurat de un real succes de public.

„În fiecare an, pe 19 ianuarie, de Bobotează, în Macedonia are loc acest ritual al aruncării crucii în apă. În 2014, în orașul Stip, o femeie a prins crucea. Actul ei a fost considerat de către oamenii locului drept scandalos. În consecință, au încercat să recupereze crucea de la ea, dar ea nu a renunțat. În ziua următoare a dat un interviu postului local, încurajând mai multe femei să sară pentru cruce în viitor. Ea a fost etichetată de către populație ca fiind o femeie `nebună`, `deranjată`”. (Teona Strugar Mitevska, regizor).

Dumnezeu există și numele lui e Petrunija va avea premiera în cinematografele din România pe 15 noiembrie și este distribuit de Bad Unicorn.

Lansată în 2017, Bad Unicorn este o firmă de distribuție de film de autor, ce își propune să aducă pe marile ecrane din România cele mai bune filme de artă. Bad Unicorn a început să activeze ca distribuitor de film o dată cu lansarea On Body and Soul în cinematografe. Au urmat God’s Own Country, Pororoca, L’Atelier, Dovlatov, Utoya: 22 july, The Guilty, Birds of Passage, Amanda, MO și, în curând, God Exists, Her Name Is Petrunija, System Crasher, Colectiv.

YouTube Channel: https://www.youtube.com/c/BadUnicorn
FB Page: https://www.facebook.com/badunicorn.ro
Instagram: @badunicornstuff

Exploreaza subiecte similare:

Gospod postoi imeto i' e Petrunija

Alte știri din cinema

Studiourile Universal îl resuscitează pe "omul-lup" cu Ryan Gosling

Noul lungmetraj continuă seria monştrilor clasici readusă recent în atenţie de Invisible Man

Henry Cavill va fi din nou Superman

Actorul britanic negociază întoarcerea la rolul care l-a transformat în star

Alien și The Thing se întâlnesc în horror-ul SF rusesc Sputnik. Iată trailerul!

Filmul o urmărește pe Tatyana Klimova (Oksana Akinshina), o doctoriță care încearcă să salveze viața unui pacient întors din spațiu

Horror-ul cu buget redus The Wretched este filmul nr. 1 al Americii pe timp de pandemie

Filmul cu evenimente supranaturale a fost difuzat în 45 de cinematografe drive-in din America weekendul acesta

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells