Dom Hemingway: gaguri, situaţii absurde şi o frumuseţe mediteraneană

de Gloria Sauciuc în 25 Nov 2013
Dom Hemingway va rula miercuri şi joi în avanpremieră, urmând ca de vineri, 29 noiembrie, să ruleze în cinematografele din toată ţara

Dom Hemingway, cu Jude Law, Demian Bichir şi fotomodelul Mădălina Ghenea în rol de româncă, dar cu numele Paolina, intră în cinematografele noastre din 29 noiembrie. Este o comedie britanică cu şi despre hoţi în stilul filmelor lui Guy Ritchie: cu umor sec, violenţă, un protagonist carismatic şi un limbaj colorat (plus celebrul accent britanic). Fără să respecte regulile dramaturgiei de film, Dom Hemingway e în primul rând un film despre mântuire, presărat cu situaţii absurde, gaguri cât cuprinde, discursuri deocheate şi protagonişti săriţi de pe fix.

Ceva mai dramatic şi mai moralizator decât seria Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Dom Hemingway, al regizorului Richard Shepherd, are ca protagonist un fost gangster (actual fost puşcăriaş), cu un temperament instabil şi cu discursuri teatrale, trecut de prima tinereţe: Jude Law, aproape de nerecunoscut (mai gras, cu chelie). În fruntea unui clasament al descrierilor organului bărbătesc, s-ar situa personajul lui Jude Law, care vorbeşte minute bune despre „armele” din „dotare”. Dar astea sunt doar elementele de atmosferă ale unei poveşti, cum spuneam mai sus, despre mântuire.

Odată ieşit din închisoare, Dom descoperă o lume schimbată: nimic din ceea ce numea odată familie nu mai e la fel, chiar şi lumea hoţilor pare să se fi schimbat. În cele din urmă, gangsterul pitoresc pare să descopere ce înseamnă viaţa de familie şi cum e să fii bunic. O serie de evenimente tangenţiale se calează pe firul vieţii lui Dom, pentru a crea situaţiile de umor sau/şi absurde.

În rolul iubitei şefului mafiot (jucat de actorul mexican Demian Bichir) apare actriţa de origine română Mădălina Ghenea. Dom pune ochii imediat pe personajul ei - după cum o va face tot publicul, actriţa aducând un aer senzual-mediteranean în filmul plasat, de altfel, sub cerul londonez cenuşiu. Secvenţele cu Paolina sunt altfel luminate. Românca nu are foarte multe replici în film, dar de ea se leagă evoluţia protagonistului.

Demian Bichir (pe care l-am văzut în Savages/Brutele şi A Better Life), în rolul unui asasin plătit şi lider mafiot, e gata să îl recompenseze pe Dom Hemingway pentru că a făcut închisoare în loc să îl denunţe; bineînţeles, nimic nu iese conform planului... Bichir apare destul de scurt, iar accentul lui rusesc e cam neconvingător, altfel este destul de impunător în rol.

Dom Hemingway va rula miercuri şi joi în avanpremieră, urmând ca de vineri, 29 noiembrie, să ruleze în cinematografele din toată ţara.

Exploreaza subiecte similare:

Dom Hemingway, Jude Law, Mădălina Ghenea, Lock Stock and Two Smoking Barrels, Richard Shepherd, Guy Ritchie

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 25 noiembrie 2013 15:31
astept sa vad filmul pentru ca tot se vorbeste despre el cum ca joaca Mădălina Ghenea
cosmin742000 pe 25 noiembrie 2013 20:22
Cum " fotomodelul Mădălina Ghenea în rol de româncă, dar cu numele Paolina"?Cum in rol de romanca dar cu numele Paolina. Asa ceva ?
Dacianus pe 26 noiembrie 2013 01:15
Dar pe tine de ce te cheama 742000?
Denisse2000 pe 27 noiembrie 2013 13:37
Numerele sunt universale :). Da e cam ciudat ca o cheama Paolina, si eu am fost surprinsa ca e in rol de romanca dar suna frumos numele.
0ctavian pe 29 noiembrie 2013 10:40
a vazut cineva filmul? am o parere buna despre umorul filmelor britanice (ex. filmele regizate de Guy Ritchie).
mirela_murariu pe 2 decembrie 2013 16:05
am vazut filmul sapt. trecuta si este extrem de prost, la final veti si tentati sa va cereti banii inapoi.Donsoara Ghenea are 3(trei) propozitii tot filmul dar pe bannerul publicitar numele ei este scris sub cel al filmului, lucru care ne-a amuzat teribil la iesire.Primele 10 min sunt o dizertatie a personajului principal despre barbatia lui si cat de fascinat este de ceea ce are in pantaloni. La iesire am vazut un barbat tanar sustinandu-si mama(era o doamna in varsta) si ma gandeam stanjenita la situatia in care au fost pusi asistand la prima scena din film.
alex_il_fenomeno pe 20 ianuarie 2014 09:54
Inca nu l-am vazut, dar o voi face, sa vedem de ce este in stare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells