Discriminările salariale, actorii criticaţi, profiturile secrete şi ce a mai ieşit la iveală din serverele Sony

de Gloria Sauciuc în 9 Dec 2014
Acum circa două săptămâni, sistemul de computere de la Sony a fost ţinta unui atac informatic, atac ce le-a paralizat funcţionarea şi a compromis informaţii interne secrete

De la atacul iniţial încoace, un număr de informaţii sensibile, inclusiv date despre salariile angajaţilor de vârf şi despre monitorizarea descărcărilor ilicite de filme, a ajuns în rapoartele de ştiri şi pe site-urile de download-uri. Sony, între timp, urmăreşte alături de mai multe autorităţi, descoperirea făptaşilor. Deocamdată, autorii, supranumiţi Guardians of Peace, susţin că nu au terminat atacul la adresa companiei, şi nu îl vor termina până când Sony nu le răspunde pozitiv la cereri. Au mers chiar până la a ameninţa membrii familiilor angajaţilor Sony.

Deocamdată, autorităţile care investighează nu au identificat vinovaţii, dar se pare că aceştia au lucrat dintr-un hotel din Thailanda. În ciuda speculaţiilor că în spatele atacului ar fi Coreea de Nord, datorită conţinutului polemic din The Interview, ţara a negat implicarea şi, după Variety, Sony nu a renunţat să lanseze filmul, în ziua de Crăciun. În România filmul are premiera anul viitor, probabil în luna aprilie.

Iată lista tuturor lucrurilor scoase la iveală, întocmită ieri de publicaţia Vulture, cu actualizările de ultimă oră legate de acest subiect.

Filme încă nelansate, făcute cadou  pe reţelele ilegale de download

Imediat după atacul serverelor Sony, copii Fury, Annie, Still Alice şi Mr. Turner, ca şi un montaj intermediar al filmului To Write Love on Her Arms, programat pentru premieră în 2015, au fost distribuite pe reţelele ilegale de download, devenind cadouri neaşteptate pentru cei care frecventează aceste site-uri. Variety are informaţii că Fury a fost downloadat de peste 1 milion de ori la o zi după spargerea serverelor.

Clubul milionarilor

Dintre documentele interne ale Sony compromise şi publicate ilicit, unele deconspiră o prăpastie a discriminării în interiorul companiei: dintre cei 17 oameni cu venituri de şapte cifre, aproape toţi sunt albi şi doar unul este o femeie. Printre alte date compromise se află şi planurile salariale şi datele personale a peste alţi 6000 de angajaţi Sony (mai nou, printre ei se află şi prinţesa Beatrice de York, care câştigă 30.000 de dolari ca şi producător coordonator intermediar), dar şi scenariile pentru filmele destinate recrutării interne. Sony a confirmat autenticitatea acestora.

Salariul lui James Franco şi al lui Seth Rogen

Pe lângă dezvăluirea nivelului salariilor şi a numărului cărţii de credit a unui executiv de rang înalt, hackerii au mai dezvăluit şi bugetul filmului The Interview. Din documente, filmul a costat 44 milioane de dolari, din care Seth Rogen a primit 8,4 milioane şi James Franco 6,5 milioane. Documentul a dezvăluit şi salariile lui Sylvester Stallone şi Judd Apatow.

O problemă cu filmele lui Adam Sandler

Un fişier cu comentarii critice, „Sony_2012_Comments”, a scos în evidenţă că oamenilor din interiorul Sony le displace că se fac atâtea filme cu Adam Sandler (din 2008 încoace, Sony a scos şase). „Există o anumită blazare în filmele pe care le producem”, s-a plâns un angajat.

Profit secret

Dintre miile de documente compromise, unele sunt note top-secrete despre costurile de producţie şi profitabilitatea câtorva din filmele de anul trecut. Mai multe proiecte, printre care This Is The End (buget 50 de milioane de dolari), Grown Ups (48 de milioane), Captain Philips (39 de milioane) şi American Hustle (27 de milioane) sunt pe profit.

Exploreaza subiecte similare:

The Interview, Fury, Annie, Still Alice, Mr. Turner, Seth Rogen, James Franco, Adam Sandler

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 9 decembrie 2014 12:40
James Franco e un "exemplu" pentru capitalism: sa nu fii bun de nimic si sa produci 6,5 milioane de & pentru un film este o performanta care l-ar face invidios pana si pe Ioh anus cu meditatiile lui cu tot.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells