Mr. Turner

(2014)

Dl Turner

Poster Mr. Turner Postere Mr. Turner

Sinopsis Mr. Turner

Mai mult
Mr. Turner

Mr. Turner spune povestea pictorului britanic de geniu specializat în peisaje și scene marine. Filmul prezintă tensiunile și contrastele dintre acest om muritor și munca lui atemporală, dintre fragilitatea și puterea lui.

Turner (1775-1851) este urmărit de-a lungul ultimilor săi 25 de ani din viață, în viața de zi cu zi: artistul pictează în studio, hoinărește prin orășele de pe malul mării, își pipăie menajera, curtează pe malul mării o doamnă din clasa muncitoare,…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.8
4 nominalizări Oscar, 4 nominalizări BAFTA, un premiu şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile
Timothy Spall Timothy Spall J.M.W. Turner Lesley Manville Lesley Manville Mary Somerville Roger Ashton-Griffiths Roger Ashton-Griffiths Henry William Pickersgill
Joshua McGuire Joshua McGuire John Ruskin James Norton James Norton Leo Bill Leo Bill JE Mayall
James Fleet James Fleet John Constable Simon Chandler Simon Chandler sir Augustus Wall Callcott Lee Ingleby Lee Ingleby
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Focus Features International (FFI)

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Sony Pictures Classics

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Theodor2011 pe 09 Februarie 2016 16:11
Film non-comercial, aparent plictisitor. Nerecomandat iubitorilor de filme cu actiune, si de asemenea nerecomandat fanilor de max. 20 ani ai filmelor cu super-eroi, nerecomandat fanilor de filme cu efecte speciale. Pt mine personal acest film este o opera de arta, o capodopera biografica despre viata poate celui mai bun pictor specializat in peisaje marine Joseph Mallord William Turner (1775-1851).
Creator a unor opere de arta inestimabile, de patrimoniu ca: Vasul de linie, Temerarul remorcat la ultima ancorare pentru a fi distrus (1838) prezentat si in film, Bătălia de la Trafalgar 1823 pictata in ulei, Seara de muzică (1835), Vama şi Santa Maria della Salute, Veneţia, 1843, Blue Rigi. Sunrise (1842) - acuarelă , Înger în soare (1843) - ulei, Lumina lunii pe lagună, Veneția (1835) - acuarelă și guașă etc.

Joseph Mallord William Turner, a fost… citeşte

7 0
Costirik pe 12 ianuarie 2016 15:14
Stai linistit, si "fanii de max. 20 de ani ai filmelor cu super-eroi" au urmarit acest film;) Doar ca cei mai multi l-au vazut cu sufletul si au uitat sa l comenteze pe aici:))
nyuszi pe 15 Octombrie 2014 01:17
L-am vazut saptamana trecuta la Festivalul de Film de la Londra. Cand voi putea sa-i dau nota, va fi probabil 9. ;)

Vizual vorbind, filmul e superb. Paleta de culori, compozitia, chiar si "tonul", toate aduc cu tablourile lui Turner. De multe ori pana la confuzie. Mi s-a parut genial.

Actorii (mai ales Timothy Spall), sunt excelenti. Pe Turner il "cunosc" doar dupa opera, am citit prea putin despre viata sa personala, dar mi s-a parut ca Spall i-a surprins foarte bine excentricitatea. E un personaj - sau, mai bine zis, a fost - ciudat, inchis, uneori chiar rautacios, dar profund. A vazut lumea intr-un mod diferit de contemporanii sai, ceea ce l-a izolat, si probabil i-a "sporit" ciudateniile. E greu sa-l "placi" pe Turner, si totusi, parca o faci. Poate datorita lui Spall, care-l umanizeaza, poate doar pentru ca avand in vedere ceea ce a lasat in urma, ii poti… citeşte

7 1
xerses pe 31 August 2015 20:32
Un personaj excentric, dar filmul nu m-a cucerit deloc.
1 4
carmen_angelus_romila pe 27 Septembrie 2018 19:46
O drama realizata in stil pur englezesc traditional, cu o desfasurare situata intr-o perioada clasica prospera, care ne dezvaluie bibliografia unui pictor de geniu, dar marginalizat.
0 0

Spune-ţi părerea despre Mr. Turner

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Mr. Turner
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells