Despre amintirile legate de piesele Lego, cu Morgan Freeman, Elizabeth Banks, Chris Pratt

14 Feb 2014
Marea aventură Lego rulează în premieră din 14 februarie

În regia lui Phil Lord şi Chris Miller (Stă să plouă cu chiftele şi 21 Jump Street - O adresă de pomină), animaţia 3D urmăreşte povestea lui Emmet, o figurină Lego obişnuită şi conformistă care este confundată ca fiind Cel Special, o persoană cu capacităţi extraordinare, singura care poate salva lumea. Este recrutat într-o echipă care are misiunea de a-i împiedica uneltirile unui tiran malefic, iar spre amuzamentul publicului, Emmet este complet nepregătit pentru această aventură. Chris Pratt este vocea personajului Emmet.

Membrii echipei răzvrătite a lui Emmet, aflată într-o misiune eroică, sunt însufleţiţi de Morgan Freeman, care dă glas misticului Vitruvius, Elizabeth Banks este neînfricata Wyldstyle, care îl confundă pe Emmet drept salvatorul lumii şi îl ghidează în misiunea sa, Will Arnett este misteriosul Batman, o figurină Lego care face parte din trecutul lui Wyldstyle.

Iată ce spun actorii, într-un material exclusiv pe Cinemagia, despre celebrele figurine Lego şi despre rolul pe care l-au avut în Marea aventură Lego.

Întrebare: Ce te-a inspirat să ajungi la vocea potrivită pentru Batman?

Will Arnet: Eu, Phil şi Chris am vorbit înainte despre ideea de a-l analiza pe Batman în toate variantele încă de la prima apariţie. Am încercat să găsim părţile care ne-au făcut să râdem şi care ne-au plăcut. Apoi am petrecut destul de mult timp încercând să găsim vocea potrivită, părţile care sunau bine, dar şi pe cele care nu funcţionau. Am ajuns la concluzia că Batman va fi cu atât mai amuzant cu cât se va lua mai mult în serios. Aici, ne-am şi oprit.

Morgan Freeman: Am şi eu o întrebare pentru scenarişti. De ce nu apare în film şi Robin?

Christopher Miller: Bună întrebare. Probabil că filmul ar fi durat mai mult de două ore. Adevărul este că ni s-a părut mai amuzant ca eroul să creadă că lucrează singur. Chiar există o replică de-a lui Batman la final care subliniază acest lucru.

Întrebare: În film, personajul negativ este obsedat să controleze totul. Voi aveţi vreun hobby în care vă place să controlaţi totul, iar copiii voştri să nu se atingă de nimic?

Morgan Freeman: Da. Eu joc golf. Sportul ăsta te transformă într-un obsedat de control, dar nu câştigi niciodată. [Râde]

Phil Lord: Foarte frustrant. Nu poţi controla niciodată unde ajunge mingea.

Chris Pratt: Eu nu nimeresc decât una din 30 de lovituri.

Morgan Freeman: Şi când în final nimereşti o gaură, te gândeşti că de acum ştii să joci golf. [Râde]

Întrebare: V-a încântat ideea de a face un film pe care să îl vadă şi copiii voştri? Cum li s-a părut animaţia, dacă au văzut-o?

Christopher Miller: Eu am doi copii. Unul dintre ei are cinci ani şi a fost extrem de încântat să vadă filmul de la primul stadiu, până la varianta finală.

Morgan Freeman: Fiul meu cel mic are 41 de ani.

Will Arnett: Deci nu prea e încântat. [Râde] Eu am un copil de 3 ani şi altul de cinci ani. Ambii sunt foarte încântaţi şi îi spun mereu „Filmul LEGO - Batman”.

Chris Pratt: Micuţul meu are doar un an şi jumătate. E prea mic pentru a înţelege ce se întâmplă. În schimb, am 4 nepoţi cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, care ştiu foarte bine ce înseamnă fenomenul LEGO. S-au bucurat mult când i-am adus să vadă filmul.

Elizabeth Banks: Will, nu te mai lăuda atât. Fiul meu de aproape 3 ani îmi spune mie şi figurinei mele „mami Lego”, iar eu nu îl contrazic, îl las să spună aşa.

Întrebare: Care este prima voastră amintire legată de jucăriile LEGO?

Elizabeth Banks: Îmi amintesc că obişnuiam să i le smulg din mâini surorii mele sub pretextul că sunt doar ale mele. Eram foarte posesivă. Acum, că am doi băieţi, parcă m-am întors în timp. Îmi place să construiesc, asta pot să recunosc. Petrec mult timp cu ei pe covor construind tot felul de lucruri care mie mi se par interesante. Însă atunci când le arăt ce am făcut, ei distrug totul imediat. Aşa ştiu să se joace.

Chris Pratt: Mie îmi plăcea să construiesc săbii sau alte arme cu care să lovesc oamenii. Îl loveam pe fratele meu sau fluturam puternic sabia ca să văd cât de rezistentă este. Cam asta e prima mea amintire.

Întrebare: Morgan, tu ai amintiri dragi legate de piesele LEGO?

Morgan Freeman: Îmi amintesc când erau copiii mei mici şi aveam piese LEGO aruncate prin tot apartamentul, pentru că nici eu, dar nici copiii mei nu prea aveam imaginaţie. Nu mai ştiu care dintre ei a primit acest cadou de Crăciun, însă piesele zăceau mult timp pe podea.

Exploreaza subiecte similare:

The Lego Movie, Morgan Freeman, Elizabeth Banks, Chris Pratt, Will Arnett, Christopher Miller, Phil Lord

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 16 februarie 2014 20:52
Nu am amintiri cu piese de lego.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells