Cum se scrie un film? Atelier de scenaristică, lector Vlad Trandafir

de Cinemagia în 1 Apr 2015
Atelierul este deschis începătorilor, amatorilor de cinema şi celor care doresc să îşi însuşească tehnicile de scriere a scenariilor de film şi costa 300 lei

Fundatia Calea Victoriei vă invită marţi, 7 aprilie, de la ora 19:00, la Atelierul de scenaristică pe tema „Cum se scrie un film”, susţinut de Vlad Trandafir, regizor şi scenarist. Atelierul este deschis începătorilor, amatorilor de cinema şi celor care doresc să îşi însuşească tehnicile de scriere a scenariilor de film.

Se vor analiza noţiunile de baza ale oricărui tip de scriere narativă şi se vor parcurge principiile conducătoare ale oricărui demers de imaginare a unei poveşti. Pe parcursul celor şase şedinţe, participanţii se vor familiariza cu intrumentarul tehnic şi cu mijloacele prin care un scenarist reuşeste să-şi ducă la îndeplinire intenţiile.

Elementele teoretice vor fi exemplificate cu secvenţe din filme de referinţă din cinematografia universală, pe care fiecare le va interpreta din propriul punct de vedere.. Cursanţii vor fi îndrumaţi şi vor primi feedback-ul adecvat pentru a îndeplini toţi paşii necesari scrierii scenariului – de la idee la redactarea finală.

Temele întâlnirilor vor fi:

Şedinţa 1 - Notiuni introductive

Şedinţa 2 - Elemente constitutive

Structuri. Cadru. Genuri. Personaje. Semnificatii

Şedinţa 3 - Principiile de structurare ale unui scenariu

Substanta povestii. Incidentul declansator. Structurarea unui act. Compozitie, ritm. Criza, Punct culminant, Deznodamant

Şedinţa 4 - Principiul antagonsimului

Şedinţa 5 - Expozitie

Şedinţa 6 - Concluzii

Lector: Vlad Trandafir

Data incepere: 7 aprilie 2015; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 6

Frecventa: saptamanal, joi

Cost: 300 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 270 ron

Locul desfăşurării: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri - Blvd Corneliu Coposu)

Inscrieri la contact@victoriei.ro

Detalii la www.victoriei.ro

 

Exploreaza subiecte similare:

Vlad Trandafir

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells