Cronică Bunicul dezlănțuit. „Împăratul e gol”!

de Gloria Sauciuc în 10 Feb 2016
Cel mai popular film din 2016 după numărul de spectatori din weekendul premierei îl are pe Robert de Niro protagonist

Bunicul dezlănțuit a intrat pe 5 februarie în cinematografele noastre, iar marți distribuitorul Freeman Ent. raporta cel mai bun debut al anului - 74.056 de români au mers să vadă filmul!

În 2016, cifre apropiate au fost atinse de filmele Point Break/La limita extremă (67.399 de români au luat bilete în weekendul lansării), The Revenant: Legenda lui Hugh Glass (56.624), Ride Along 2 (55.547) și Daddy's Home/Tata în război cu... tata (40.093). În plutonulde filme preferate de români intră și Fifty Shades of Black/Cincizeci de umbre ale lui Black, cu 30.825 de bilete vândute în weekendul premierei. Se pare că sporturile și comediile extreme sunt preferatele românilor, cel puțin în această primă parte a anului.

Tinere gerontofile, limbaj licențios și scabros și scatologic, alcool dar mai ales droguri, masturbări și o obsesie compulsivă a lui De Niro pentru un anumit orificiu al personajului jucat de Zac Efron...

Cine are curajul să rostească „Împăratul e gol?”

Poate prezentele rânduri vor fi un apel la luciditate: DeNiro să-și aleagă mai cu discernământ rolurile! 

Dirty Grandpa/Bunicul dezlănțuit este o comedie... extremă. Titlul promite divertisment, iar numele de pe afiș - Robert De Niro - a funcționat probabil pentru mulți ca o „asigurare” a calității. Când și frumușelul Zac Efron apare în peisaj, ajungem la formula câștigătoare. Avertismentul „Nerecomandat sub 15 ani” ar fi putut de asemenea să funcționeze ca o acroșă; o „plăcere... nevinovată” pe care spectatorii să și-o permită la cinema.

Am vizionat filmul într-o sală în care 70% din spectatori erau sub 18 ani, asta poate și pentru că suntem în vacanța intersemestrială (6 - 14 februarie 2016). Mă întreb totuși care este vârsta medie a celor 74.056 de spectatori.

Robert De Niro și Zac Efron sunt bunic și nepot în această comedie deșănțată, în care îl vedem pe De Niro făcând tot ce nu a făcut în toată cariera. Motorul declanșator al acțiunii și marea miză a filmului este dorința bătrânului de a face sex, odată ce soția lui se stinge din viață și de vreme ce „i-a fost fidel timp de 40 de ani”. Pe parcurs se dezvăluie că mobilul este mai „profund”. Bunicul vrea să-i deschidă nepotului ochii: în viață trebuie să faci ce vrei, nu ce-ți dictează alții.

Personajul Lui Efron este un avocat la patru ace gata să-și rateze fericirea printr-o nuntă din interes. Jason Kelly (Zac Efron) se află la doar o săptămână distanță de nunta cu fiica răsfățată a șefului său, deci cu un pas mai aproape de visul lui de a deveni partener la firma de avocatură unde lucrează de mult. Aceasta fiind premisa, ceea e urmează e un soi de inițiere a junelui Jason (Efron) în ceea ce înseamnă „libertate” în viziunea bunincului. Experiența e la fel de traumatizantă pentru parfumatul personaj al lui Zac precum inițierea junilor în armată.

Tinere gerontofile, limbaj licențios și scabros și scatologic, alcool dar mai ales droguri, masturbări și o obsesie compulsivă a lui De Niro pentru un anumit orificiu al personajului jucat de Zac Efron.

Porțiile de râs sunt garantate la acest film, dar situația e cam ca în povestea lui Hans Christian Anderson. Cine are curajul să rostească „Împăratul e gol?”

Poate prezentele rânduri vor fi un apel la luciditate: DeNiro să-și aleagă mai cu discernământ rolurile! Paradoxal, unul dintre afișele filmului,pe care îl atașăm acestui articol, reflectă (fără să vrea) fix situația în care s-a pus DeNiro cu acest rol.

Exploreaza subiecte similare:

Dirty Grandpa, Robert De Niro, Zac Efron

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 10 februarie 2016 16:08
Abia astept sa vad si eu acest film.Posterul mi se pare tare nostim.
danny987 pe 10 februarie 2016 18:29
E funny.Merita vazut;spre deosebire de Ride Along 2 sau 50 Black.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells