Continuarea lui Oz the Great and Powerful – varianta Disney

de Cristina Grigore în 13 Mar 2013
Și studiourile Warner Bros. aveau în plan o serie de filme Wizard of Oz

Filmul lui Sam Raimi, Oz: The Great and Powerful, aflat acum și în cinematografele noastre, a fost realizat de Disney cu mari eforturi pe terenul copyright-ului. Deși cartea lui L. Frank Baum face parte din domeniul public (deci oricine o poate folosi pentru o adaptare), iar drepturile asupra filmului clasic din 1939 îi aparțin studioului ce-l are ca mascotă pe Mickey Mouse, pe platourile de filmare ale prequel-ului s-a perindat o armată de avocați.

Motivul? Producătorii lui Oz the Great and Powerful nu aveau voie să folosească nimic din ceea ce a fost adăugat peliculei din 1939 față de romanul lui Baum. Dacă cei de la Warner Bros. (distribuitorul din ’39 al lui The Wizard of Oz) au vegheat asupra producției lui Raimi, gata să se lanseze în vreun proces, același lucru se va întâmpla și în cazul sequel-ului anunțat recent de Disney. Din acest motiv, notează publicația LA Times, producătorul Tim Roth a declarat că noul film ”nu o va avea în nici un caz” în poveste pe Dorothy.

Scenaristul lui Oz: The Great and Powerful, Mitchell Kapner, va scrie și povestea continuării, despre care a declarat că ”se va petrece cu 20 de ani înainte de sosirea lui Dorothy. O mulțime de lucruri se pot întâmpla în acest timp”, a mai spus el.

Oz: The Great and Powerful a avut la debut încasări de peste 150 de milioane de dolari în toată lumea. Un ”detaliu” deloc pe placul celor de la Warner Bros., care avea în plan nu unul, ci trei filme inspirate din povestea lui Baum. Pentru a profita totuși de succesul filmului celor de la Disney, Warner plănuiește scoaterea pe piață a numeroase produse Wizard of Oz.

Exploreaza subiecte similare:

Sam Raimi, Oz: The Great and Powerful, The Wizard of Oz, Tim Roth, Mitchell Kapner

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 29 martie 2013 16:10
De ce o serie de filme si nu un film care sa cuprinda mai totul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells