Concurs de proiecte la Teatrul Arte Dell’ Anima

de Cinemagia în 30 Ian 2019
Ediția a VII-a „Anima pentru societate”

Teatrul Arte dell’Anima deschide sesiunea de înscrieri pentru concursul de proiecte teatrale „Anima pentru societate”, ediția a VII-a. Instituția caută idei ingenioase de montare a unui spectacol creativ și original. Proiectul câștigător va fi pus în scenă și va deveni parte din repertoriul Teatrului Arte dell’Anima, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Spectacolele propuse trebuie să fie gândite și create special pentru Teatrul Arte dell’Anima, dar ușor transportabile și adaptabile la orice spațiu, se mai vede în comunicat.

Iată anunțul complet al instituției: „Ești regizor? Ai o idee de un spectacol cu 2-5 personaje? Vrei să montezi un spectacol la Teatrul Arte dell’Anima care să fie parte din proiectele noastre culturale și înscris la festivaluri naționale și internaționale? Urmărește regulamentul de participare și trimite documentele necesare înscrierii până la data de 11 februarie, orele 18:00 pe adresa de e-mail teatru@artedellanima.ro!

Juriul celei de-a șaptea ediții a concursului de proiecte este format din conducerea Asociației Arte dell’Anima și criticii de teatru Alina Epîngeac și Nona Rapotan, alături de directoarea de casting Domnica Cîrciumaru. Aceștia vor alege un proiect ce va fi produs de Teatrul Arte dell’Anima în anul 2019, în perioada martie-aprilie-mai. Câștigătorul va fi anunțat pe data de 18 februarie 2019.

Cinci producții au fost realizate în urma edițiilor trecute ale concursului: „Copii răi”, de Mihaela Michailov (regia Geanina Hergheligiu), „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale (regia Florin Liță), „Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”, de Matei Vișniec (regia Diana Tănase), „Milk on fire”, scris și regizat de Radu Pocovnicu și „Totul despre femei”, de Miro Gavran (regia Felix Crainicu). Spectacolele Teatrul Arte dell’Anima au fost vizionate de peste 20.000 de spectatori în București și peste 50.000 în țară și străinătate și au participat în peste 20 de festivaluri, se mai vede în comunicat.

Regulament de participare:
1. Ne trimiți textul în format pdf sau word
2. Ne spui în linii mari ideea ta de montare și de ce ai ales textul (minimum 1 pagină, maximum 3 – în format Word, font Times New Roman 12, cu diacritice)
3. Ne faci un deviz estimativ – detaliat pe capitole în format Excel, care să includă plata drepturilor de autor (dacă sunt necesare)
4. Ne trimiți CV-ul tău – ne dorim regizori absolvenți al unei facultăți de profil
5. Ne trimiți motivația ta de a regiza un spectacol la Teatrul Arte dell’Anima

Calendar Concurs:

28 ianuarie – 11 februarie, ora 18:00 – Înscrierea proiectelor
11 februarie – 17 februarie – Jurizarea proiectelor
18 februarie 2018 – Afișarea proiectelor câștigătoare



Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells