Comedii și satire celebre pe micul ecran între 3 și 9 august

de Gloria Sauciuc în 3 Aug 2015
Seducătoarea Gina Lollobrigida, luni, în „Bună seara, doamnă Campbell”, Charles Chaplin se transformă în „Dictatorul”, iar de la Mel Brooks vine, săptămâna aceasta, „Dracula: Un mort iubăreţ”

Este o plăcere, la început de săptămână, să constați - răsfoind programul TV - că serile pot arăta ca în vacanță: și asta pentru că programul oferit de posturile TV sunt distractive și relaxante. Săptămâna aceasta sunt programate câteva comedii și satire celebre, iubitorii de operă se pot delecta cu spectacolele difuzate de Mezzo, iar cei care doresc senzații tari au filme horror pe micul ecran.

Operă. „A Florentine Tragedy”

luni, 3 august, ora 17.00, MEZZO

Canalul Mezzo propune telespectatorilor „A Florentine Tragedy”, de Alexander Von Zemlinsky, spectacol înregistrat la Opera din Lyon în 2012.

„A Florentine Tragedy” este un fragment dintr-o piesă niciodată terminată a lui Oscar Wilde. Povestea este a lui Simone, un florentin din secolul 16, care își găsește soția, pe Bianca, în brațele unui prinț local, Guido Bardi. Simone îl provoacă la duel pe prinț, îl dezarmează și, apoi, sugrumă. Acest fapt retrezește afecțiunea soției lui, iar cei doi se împacă. Alexander von Zemlinsky  a scris o operă pornind de la traducerea germană a piesei, ce a avut premiera pe scenă în 1917.

Film cu Gina Lollobrigida. „Bună seara, doamnă Campbell”

luni, 3 august, ora 17.55 și marți, 4 august, ora 10.35, AMC

Personajul Ginei Lollobrigida face o mică avere din cecurile pentru pensie alimentară primite de la trei aviatori cu care s-a iubit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial (Phil Silvers, Telly Savalas şi Peter Lawford), fiecare crezând că este tatăl fiicei ei! Filmul are trei nominalizări la Globurile de Aur.   

Film cu Charles Chaplin. „Dictatorul”

miercuri, 5 august, ora 19.30,  TVR2

Primul film în întregime sonor realizat de Chaplin este o satiră plină de forţă la adresa fascismului. Chaplin are un dublu rol: dictatorul ţării fictive Tomania, Adenoid Hinkel, şi bărbierul evreu care-i seamănă perfect şi cu care, inevitabil, va fi confundat. Persecutat, arestat şi ajuns peste noapte conducător al ţării, bietul bărbier este adus în faţa poporului tomanian, să ţină un discurs incendiar, agresiv, care devine însă o minunată pledoarie pentru toleranţă, bunătate, pace.

Comedie marca Mel Brooks. „Dracula: Un mort iubăreţ”

joi, 6 august, 20.30, ProCinema

Leslie Nielsen interpretează în acest film rolul unui vampir puţin mai ciudat. Dracula este un individ pe cît de însetat de sînge, pe atît de neîndemânatic. Celebrul contele, aflat într-o permanentă căutare de noi victime, cade sistematic în propriile capcane diabolice şI de fiecare dată cînd pregăteşte o lovitură importantă o ratează, pentru că nu este atent la detalii. Castelul lui sumbru arată de parcă s-ar muta, cu liliecii ce-l bîntuie nu se înţelege foarte bine şI totul în viaţa lui este pe dos. Cu toate acestea, Dracula este pe cît de mort, pe atît de bucuros să trăiască şi să pornească în căutare de victime proaspete. Regie: Mel Brooks.

Horror nerecomandat sub 15 ani. „Land of the Dead”

vineri, 7 august, ora 23.00, Antena 1

 În Land of the Dead - Tărâmul morții, lumea așa cum este cunoscută de oameni este aproape o amintire. În locul ei s-a instaurat un coșmar fără sfârșit al oamenilor care se luptă pe pământ cu zombie. Ceea ce a mai rămas din umanitate s-a baricadat într-un fel de oraș a fortăreață. Restul teritoriului este bântuit de zombie.  În orașul fortăreața Fiddlera's Green stau cei bogați și puternici care încearcă să păstreze măcar impresia că sunt încă stăpâni pe situație și că totul este normal. 

Cei mai puțin norocoși, mai săraci, încearcă să se mențină în viață ducând o luptă continuă și încercând să se autoconvingă că sunt vii prin viciile omenești cu care se consolează a droguri, femei, lupte, jocuri de noroc. Regia: George A. Romero. Cu: Asia Argento, Simon Baker, John Leguizamo, Dennis Hopper.

Thriller.  „Con Air”/„Avionul condamnaților”

sâmbătă, 8 august, 23.30,  AXN

Thriller-ul de acţiune cu Nicholas Cage în rol central, ce a obţinut încasări internaţionale de 223 de milioane de dolari. Este unul din cele mai bune filme de acțiune ale anilor ’90. Un avion plin cu deținuți și o încercare de evadare.

Film românesc. „Extemporal la dirigenție”

duminică, 9 august, 22.00, ProCinema

Anul școlar este inaugurat de profesorul Socrate printr-un extemporal pe tema „Cum aș vrea să fie dirigintele clasei?”. Popularitatea lui Socrate o îngrijorează pe profesoara de matematică, Isoscel, gata oricând să dea jos „milităria din pod”. Dar Socrate are și el grijile pe care i le face Anca, fiica sa îndrăgostită. Cu Oana Sîrbu, Ștefan Bănica Jr., Tamara Buciuceanu-Botez.

 

Alte știri din cinema

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Chris Hemsworth despre rolul din Furiosa: Saga Mad Max: ”Este un vis devenit realitate”

Chris Hemsworth îl interpretează pe Dementus, personajul principal negativ din ceea ce se anunță a fi un spectacol cinematografic de neratat

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 3 august 2015 11:09
In concluzie tinem televizorul inchis si facem economie la electricitate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells