Comedia Holmes & Watson, patru trofee Zmeura de Aur 2019

de Gloria Sauciuc în 24 Feb 2019
Fifty Shades Freed, premiat pentru „Cel mai prost scenariu”

The Golden Raspberry Awards/Zmeurele de Aur, premii care „onorează” cele mai proaste producţii cinematografice, s-au decernat sâmbătă în Los Angeles, California iar filmele Fifty Shades Freed și Holmes & Watson sunt câștigătorii ediției din acest an.

Comedia Holmes & Watson a plecat acasă cu patru trofee, pentru „Cel mai prost film”, „Cel mai prost regizor” (Etan Cohen), „Cel mai prost actor secundar” (John C. Reilly) și „Cel mai prost prequel, remake, rip-Off sau sequel”. Fifty Shades Freed a avut „Cel mai prost scenariu” din 2018.

Premiile care „răsplătesc” cele mai proaste filme ale anului trecut îi mai au în palmares pe Melissa McCarthy, numită „Cea mai proastă actriță” pentru The Happytime Murders și Life of the Party. De notat este faptul că McCarthy este nominalizată la Oscar anul acesta pentru interpretarea din Can You Ever Forgive Me?.

The Razzies a acordat mai multe premii anul acesta președintelui SUA Donald Trump, inclusiv pentru „Cel mai prost actor” (surclasându-i pe Will Ferrell - Holmes & Watson și John Travolta - Gotti) în documentarele unde apare ca el însuși - e vorba despre „Death of a Nation” și „Fahrenheit 11/9”. Trump și „modelul continuu de micime de caracter pe care îl oferă” a câștigat în categoria „Cea mai proastă combinație”. Aici i-a avut drept contracandidați, printre alții, pe „Johnny Depp și cariera sa în cădere liberă”, duo-ul Will Ferrell & John C. Reilly din Holmes & Watson și „Orice combinație de doi actori sau două păpuși din The Happytime Murders”.

Razzie Awards sunt anunțațe cu o zi înaintea Oscarurilor. Zmeurele sunt împărtite dupa votul a 687 persoane (deci de aproximativ opt ori mai multe voturi decât în cazul Globurilor de Aur). Cei mai mulți câștigători nu participă la ceremonie pentru ridicarea premiilor. Excepțiile notabile au fost - de-a lungul timpului - Halle Berry și Sandra Bullock (câștigătoare în categoria „Cea mai proastă actriță), Michael Ferris și J. D. Shapiro („Cel mai prost scenariu”) și Paul Verhoeven („Cel mai prost regizor”).

Premiile au însemnat, de-a lungul timpului, și o serie de paradoxuri. Doi actori au fost nominalizați pentru același rol și la Zmeurele de Aur și la Oscar - este vorba despre James Coco (Only When I Laugh) și Amy Irving (Yentl). De asemenea, trei persoane au câștigat și Zmera de Aur și Oscarul în același weekend (e drept pentru filme diferite) - Alan Menken în 1993, Brian Helgeland în 1998 și Sandra Bullock în 2010.

Exploreaza subiecte similare:

Holmes & Watson, Melissa McCarthy, Fifty Shades Freed, Donald Trump, The Happytime Murders, John C. Reilly, Life of the Party

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells