Comedia Holmes & Watson, patru trofee Zmeura de Aur 2019

de Gloria Sauciuc în 24 Feb 2019
Fifty Shades Freed, premiat pentru „Cel mai prost scenariu”

The Golden Raspberry Awards/Zmeurele de Aur, premii care „onorează” cele mai proaste producţii cinematografice, s-au decernat sâmbătă în Los Angeles, California iar filmele Fifty Shades Freed și Holmes & Watson sunt câștigătorii ediției din acest an.

Comedia Holmes & Watson a plecat acasă cu patru trofee, pentru „Cel mai prost film”, „Cel mai prost regizor” (Etan Cohen), „Cel mai prost actor secundar” (John C. Reilly) și „Cel mai prost prequel, remake, rip-Off sau sequel”. Fifty Shades Freed a avut „Cel mai prost scenariu” din 2018.

Premiile care „răsplătesc” cele mai proaste filme ale anului trecut îi mai au în palmares pe Melissa McCarthy, numită „Cea mai proastă actriță” pentru The Happytime Murders și Life of the Party. De notat este faptul că McCarthy este nominalizată la Oscar anul acesta pentru interpretarea din Can You Ever Forgive Me?.

The Razzies a acordat mai multe premii anul acesta președintelui SUA Donald Trump, inclusiv pentru „Cel mai prost actor” (surclasându-i pe Will Ferrell - Holmes & Watson și John Travolta - Gotti) în documentarele unde apare ca el însuși - e vorba despre „Death of a Nation” și „Fahrenheit 11/9”. Trump și „modelul continuu de micime de caracter pe care îl oferă” a câștigat în categoria „Cea mai proastă combinație”. Aici i-a avut drept contracandidați, printre alții, pe „Johnny Depp și cariera sa în cădere liberă”, duo-ul Will Ferrell & John C. Reilly din Holmes & Watson și „Orice combinație de doi actori sau două păpuși din The Happytime Murders”.

Razzie Awards sunt anunțațe cu o zi înaintea Oscarurilor. Zmeurele sunt împărtite dupa votul a 687 persoane (deci de aproximativ opt ori mai multe voturi decât în cazul Globurilor de Aur). Cei mai mulți câștigători nu participă la ceremonie pentru ridicarea premiilor. Excepțiile notabile au fost - de-a lungul timpului - Halle Berry și Sandra Bullock (câștigătoare în categoria „Cea mai proastă actriță), Michael Ferris și J. D. Shapiro („Cel mai prost scenariu”) și Paul Verhoeven („Cel mai prost regizor”).

Premiile au însemnat, de-a lungul timpului, și o serie de paradoxuri. Doi actori au fost nominalizați pentru același rol și la Zmeurele de Aur și la Oscar - este vorba despre James Coco (Only When I Laugh) și Amy Irving (Yentl). De asemenea, trei persoane au câștigat și Zmera de Aur și Oscarul în același weekend (e drept pentru filme diferite) - Alan Menken în 1993, Brian Helgeland în 1998 și Sandra Bullock în 2010.

Exploreaza subiecte similare:

Holmes & Watson, Melissa McCarthy, Fifty Shades Freed, Donald Trump, The Happytime Murders, John C. Reilly, Life of the Party

Alte știri din cinema

Disney+ lucrează la un serial Daredevil

Netflix și-a anulat propriul serial cu acest personaj Marvel în 2018

Cinemagia recomandă trei filme imersive narate la persoana întâi

POV: de la mocumentare comice la found footage horror

Warner Bros. pregătește un nou film Ocean's Eleven, cu Margot Robbie în rolul principal

Regia va fi semnată de Jay Roach, iar producția începe în primăvara lui 2023

Jujutsu Kaisen 0: un anime de acțiune despre vrăjitori, blesteme și iertare

Din 20 mai, Jujutsu Kaisen 0 (2021) poate fi văzut în cinematografe

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells