Cele mai puternice 14 arme din Universul Cinematografic Marvel

de Gloria Sauciuc în 14 Aug 2022
Dacă putem spune dintr-o suflare ce armă stă pe primul loc, aflăm că celebrul ciocan Mjolnir, al lui Thor, se află abia pe locul 4

Marvel Cinematic Universe (MCU) constă, în acest moment, în 29 de filme de lungmetraj și șapte seriale Disney+, cu peste o duzină de noi proiecte. E vorba de o cantitate uriașă de conținut, universul acesta fiind populat de o mulțime de supereroi și villains, cu puteri diferite, dar și cu arme aproape indestructibile. Odată cu încheierea Fazei 4, a venit timpul să trecem în revistă, via slashfilm.com, cele mai puternice arme de până acum, ce au oferit posesorilor putere nemărginită, dar care au fost capabile și să îi subjuge. În unele cazuri, armele au fost chiar capabile să schimbe fața realității așa cum o știm. Iată clasamentul armelor realizat de publicația Slash Film.

14. Lansatoarele de pânză ale lui Spider-Man

Arme de care a fost impresionat însuși Iron Man, lansatoarele sunt capabile să lege fedeleș inamicii, dar și să îl facă pe Spider-Man să se deplaseze în zbor printre zgârie- norii din New York.

13. Brațul cibernetic al Soldatului iernii

Rămas fără un braţ şi cu amnezie în urma prăbuşirii suferite la finalul filmului Captain America: The First Avenger, cel ce avea să primească numele de cod „Winters Soldier” a fost conservat într-o stare de comă criogenică, apoi dotat cu un braţ mecanic ce-i amplifică forţa de câteva ori. Pentru luptele corp la corp, Războinicul i ernii e un adversar pe măsura lui Captain America datorită brațului-armă. Poate smulge dintr-o mișcare uși de autovehicule și doborî ziduri de parcă ar fi cărți de joc.

12. Scutul de vibraniu al lui Captain America

Contracarează lovituri de gloanțe, grenade, atacurile lui Iron Man, ba chiar și lovitura celebrului ciocan al lui Thor, Mjolnir. S-a dovedit a fi cea mai bună armă de apărare din întreg Univers Cinematografic Marvel. Mai mult, când Captain America cade de la o înălțime amețitoare, aterizează pe propriul scut, ceea ce îl lasă fă nicio zgârietură.

11. Săgeata Yaka, a lui Yondu

Yondu (Michael Rooker) este un mercenar extraterestru în Gardienii Galaxiei volumul 2; el știe să controleze cu mintea, dar și cu fluierături specifice, o săgeată indestructibilă. Săgeata controlată de Yondu zboară și doboară un batalion de oponenți, trecând ca prin brânză prin corpuri, armuri și chiar navete spațiale.

10. Costumul Panterei negre

Costumul lui T'Challa este fabricat din Vibranium, ceea ce îl face practic indestructibil împotriva loviturilor fizice sau a exploziei energetice. Costumul este, de asemenea, conceput pentru a rezista la radioactivitate. În plus, costumul este un produs al nanotehnologiei, fiind capabil de regenerare. Ghearele din vibranium pot tăia cu ușurință toate materialele, cu excepția Adamantium, rivalizându-le pe cele ale lui Wolverine. Costumul absoarbe energia atacatorului și o redirecționează spre oponent cu o forță sporită, doborându-l.

9. Costumul lui Iron Man

În Universul Cinematorafic Marvel sunt peste 50 de modele ale costumului, cum acesta e permanent perfecționat de către Tony Stark. Cel mai impresionant este cel folosit în Avengers: Endgame, scrie slashfilm.com - produs al nanotehnologiei, capacitățile costumului sunt pratic fără limite: acest lucru îi permite, practic, lui Tony Stark să fure Pietrele infinitului de la Thanos și să salveze jumătate de galaxie.

8. Particulele lui Pym

Fără să fie în sine o armă, ele permit obiectelor și oamenilor să se mărească ori să se micșoreze, diminuând forța atacurilor oricărui oponent. Mai mult, aceste particule sunt cheia călătoriei în timp din Avengers: Endgame. Cu efortul și geniul combinat al unor Tony Stark, Bruce Banner și Scott Lang, Răzbunătorii folosesc aceste particule pentru a călători în Tărâmul cuantic, iar de acolo înapoi pentru a extrage Pietrele Infinitului. Vom mai vedea de ce sunt în stare aceste particule în Ant-Man and the Wasp: Quantumania, care deschide Faza 5.

7. Teribilul tom Darkhold

Timp de sute de ani, savanți, eroi și răufăcători deopotrivă au căutat textul complet al acestui tom teribil: Book of the Damned, scris de zeul antic Chthon. Acum, în cele din urmă, unul dintre cei mai mari vrăjitori din Multivers a descoperit Darkhold, iar Chthon l-a găsit pe acesta. Pentru a salva întreagă existența, Scarlet Witch trebuie să-i reunească pe cei mai mari eroi ai lumii... și să le dezlănțuie partea întunecată. Pentru că singură modalitate de a face față forțelor eliberate de Darkhold este să înnebunești! Thanos, erou negativ megaloman care a ucis jumătate din populația universului.

6. Cele zece inele

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, primul film Marvel cu arte marțiale, prezintă unele dintre cel mai bine coregrafiate scene de luptă din întreg MCU. Pe lângă acestea, inelele titulare oferă celui care le poartă puteri magice. Misterul încă domnește asupra tuturor puterilor pe care le pot transfera posesorului, scrie SlashFilm. Sunt reaizate de către o rasă extraterestră, Axonn-Karr (Makluan) de pe planeta Maklu-IV, ai cărei indivizi sunt un fel de reptile-dragoni. Această rasă le-a inventat şi folosit ca sursă de energie pentru navele lor interstelare. Wenwu, tatăl lui Shang-Chi, arată de 40 de ani, deși are mii de ani. Se pare că cele 10 inele încetinesc procesul îmbătrânirii. Totuși, nu pot feri posesorul de răni mortale, nici nu îi pot garanta nemurirea. Inelele oferă posesorului puteri supraomenești și atacă oponentul cu un suflu de energie letal. Găsiți aici mai multe informații despre fiecare inel în parte.

5. Sabia lui Gorr, „cel ce îi măcelărește pe zei”

Am făcut cunoștință cu „Necrosword” în Thor: Love and Thunder. E o sabie ce dă putere posesorului să ucidă zei. Este creată din obsidian de către zeița morții, Hela, îmbogățită cu puterea pe care o trage din Asgard. Corupe mintea și trupul celui ce o folosește, dar permite și călătoria între dimensiuni, plus convocarea unor armate de monștri din Lumea umbrelor.

4. Mjolnir, Ciocanul lui Thor

Fiind una dintre cele mai puternice arme din mitologia nordică, se spune despre Mjolnir că ar putea nivela munţii. Conform legendelor din benzile desenate Marvel, ciocanul fermecat a fost realizat dintr-o stea neutronică şi a fost folosit întâi de Odin, regele Asgardului. Pentru a primi ciocanul de la Odin, Thor a fost supus de acesta unor grele încercări, menite să îi dovedească regelui că fiul său merită să fie posesorul unei arme atât de puternice. Ciocanul cu puteri nelimitate poate lovi oricât de puternic, nu ratează ţinta şi nu zboară niciodată atât de departe încât să nu-şi mai găsească drumul înapoi spre Thor.

În plus, legendarul Mjolnir a supravieţuit exploziilor gigantice distrugătoare de planete şi are suficientă forţă încât să distrugă o galaxie întreagă sau chiar o mare parte din Univers.

De asemenea, ciocanul îi oferă stăpânului său puteri care îi permit să controleze anumite forţe ale Universului, precum gravitaţia, vremea sau spectrul electromagnetic.

3. Toporul Stormbreaker

Făurit din brațul lui Groot, a dat naștere multor discuții între fani dacă e mai puternic decât Mjolnir sau nu. Încă din clipa în care l-a ţinut în mână, Stormbreaker a reuşit să îi salveze viaţa lui Thor, devenind aproape o stea supernova. Lăsând la o parte capacităţile de a salva un Zeu de la moarte, Stormbreaker pare să fie mai mult decât salvatorul vieţii lui Thor. Stormbreaker are puterea de a facilita călătoria în cele Nouă Tărâmuri, scrie comicbook.com. În plus, în mâinile lui Thor, Stormbreaker a reuşit să încaseze tot şocul tuturor celor şase Pietre ale Infinitului în acelaşi timp. Şi nu una, nu două - ci toate şase dintre cele mai puternice unelte ale universului, sau arme ale universului, depinde cum le vedem. Şi nu doar atât, acestea ar fi putut reteza capul Titanului Nebun însuşi (Josh Brolin), dacă Thor şi-ar fi dorit asta. Numai că Thor a făcut greșeala să țintească în altă parte.

2. Tesseract-ul/Piatra Spațiului

Un cub albastru încărcat cu energie, Tesseract-ul este cel care o transformă practic pe Carol (Brie Larson) în Captain Marvel. Știm că unele dintre cele mai puternice fire de legătură dintre filmele Universului Cinematografic Marvel sunt celebrele Pietre sau Giuvaeruri ale Infinitului, pe care antagoniştii din producţiile Marvel tot încearcă să pună mână şi să le folosească pentru planurile lor malefice. Una dintre aceste pietre este Tesseractul/Piatra Spațiului.

Piatra Spaţiului este Tesseract-ul din Căpitanul America: Primul Răzbunător şi The Avengers. În al doilea film, Loki (Tom Hiddleston) foloseşte Tesseract-ul pentru a permite invazia chitauri, provocând o ruptură în continuum-ul spaţiu-timp.

La finalul filmului Captain Marvel, vedem ceva ce ar putea fi cu totul nou: Carol însăşi devine un fel de motor superluminic, ducându-i pe refugiaţii Skrull, aflaţi în interiorul unei staţii spaţiale, într-un loc îndepărtat.

1. Mănușa infinitului

Un simplu accesoriu fără cele șase giuvaieruri împrăștiate în toate colțurile universului, Mănușa infinitului devine cea mai puternică armă din întreg Universul Cinematografic Marvel odată ce Thanos îi atașează toate pietrele, denumite „ale infinitului”. Fiecare piatră oferă noi puteri, iar împreună îi acordă posesorului său omnipotenţă şi omniscienţă. De unde şi obsesia titanului Thanos (Josh Brolin) de a obţine toate pietrele, într-unul din cele mai ambiţioase şi distrugătoare planuri ţesute vreodată în istoria benzilor desenate. Mănușa este un fel de telecomandă universală, Thanos alegând ce piatră va folosi după bunul plac.

Cele şase giuvaeruri controlează spaţiul, mintea, realitatea, puterea, sufletul şi timpul. Practic, posesorul Pietrei Timpului poate grăbi curgerea timpului sau „derula” istoria până la momentul pe care vrea să-l exploreze. Piatra Spaţiului este Tesseract-ul din Căpitanul America: Primul Răzbunător şi The Avengers. Cei de la The Verge au identificat Piatra Realităţii, de culoare roşie, cu Aether-ul aflat în mijlocul poveştii din Thor: The Dark World. Piatra Puterii, de culoare violet, este în centrul atenţiei în Gardienii Galaxiei, rămânând în grija Nova Corps, forţa politică intergalactică. În Avengers: Age of Ultron, Piatra Minţii, de culoare galbenă, va fi principalul mijloc al creării lui Vision (Paul Bettany). Piatra Sufletului, de culoare verde, completează lista, iar Piatra Timpului, de culoare portocalie, este şi cea mai misterioasă dintre toate. În benzile desenate Marvel, a fost deţinută pe rând de Thor, Iron Man şi Văduva neagră. Cele şase pietre vor fi reunite în mănuşa lui Thanos, cu care distruge jumătate din Univers.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells