Ce spun criticii despre Black Panther, după primele vizionări

de Cristina Grigore în 30 Ian 2018
„Este excepţional – James Bond-ul MCU. Este îndrăzneţ, frumos, intens. Dar şi profund şi spiritual – nu se compară cu nimic din ce a făcut Marvel până acum”, se spune într-un comentariu

Unul dintre cele mai așteptate filme ale lui 2018, Black Panther a intrat în circuitul vizionărilor de presă din Statele Unite iar criticii nu au întârziat să-și exprime părerile (doar în mediul online, nu au încă liber la cronici).

Prezentat fanilor Marvel în Captain America: Civil War, T’Challa este primul supererou de culoare din Universul Cinematografic Marvel ce va avea un film de sine stătător. Black Panther își plasează acțiunea la scurtă vreme după aventurile eroului alături de Răzbunători. Acesta urmează la tron tatălui său în Wakanda, o extrem de avansată națiune africană. Însă, cum era de așteptat, lucrurile nu merg bine… Iată însă ce au avut de spus criticii pe conturile de socializare despre filmul cu Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker și Andy Serkis.

„Black Panther arată, se simte şi sună ca niciun alt film Marvel de până acum. Vizual, este o încântare. Wakanda este realizată uimitor, antagonistul are o poveste plină de motivaţii emoţionale. Este cel mai politic film Marvel de până acum. Şi atât de bun!” – Peter Sciretta (Slashfilm).

Filmul este excepţional – James Bond-ul MCU. Nu aţi mai văzut nici un film ca acesta până acum. Este îndrăzneţ, frumos, intens. Dar şi profund şi spiritual – nu se compară cu nimic din ce a făcut Marvel până acum. Este 100% african şi te vrăjeşte.” – Erick Davis (Fandango).

„Black Panther este cel mai plin de suflet film Marvel de până acum! Familia şi moştenirea comunităţii au un loc important în poveste – sunt momente de mare profunzime în film. Danai Gurira captează toată atenţia – filmul are de câştigat la fiecare apariţie a lui Michel B. Jordan.” – Jason Guerrasio (BusinessInsider).

„Este un film incredibil, plin de energie şi semnificaţii. Un film cu supereroi care arată de ce contează atât de mult identitatea şi felul în care este reprezentată o naţiune. Şi din care aflăm drama ivită în momentul în care oamenii sunt privaţi de aceste lucruri. Este primul film Mavel care vorbeşte despre ceva de importanţă reală. Michael B. Jordan, care este villain-ul, Killmonger, m-a făcut să plâng.” – Jen Yamato (TheDailyBeast).

„Black Panther îţi taie respiraţia. Este epic, îndrăzneţ, aşa cum ai sperat. Îşi înfige ghearele în cele mai profunde probleme ale lumii contemporane – atât social, cât şi politic. Mi-a plăcut extrem de mult că femeile din Wakanda sunt apreciate după nivelul puterilor fizice şi intelectuale, nu după nivelul de interes amoros ori problemele avute cu părintele de sex opus.” - Courtney Howard (OnlineFilmCriticsSociety).

Filmul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Vizual, te dă pe spate; un alt aspect extrem de important este faptul că acţiunea nu este de loc previzibilă. O poveste foarte bine spusă, cu personaje unul şi unul. Shuri este noua mea favorită, Nakia este totul, Killmonger este incredibil, T’Challa merită să conducă MCU. I-a ieşit din nou lui Coogler [Ryan Coogler, regizorul peliculei, n. red.]!.” – Angie J. Han (Mashable).

Black Panther se lansează la noi pe 16 februarie. 

Exploreaza subiecte similare:

Black Panther

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ishmael pe 30 ianuarie 2018 15:07
Blade nu e tot Marvel?
mihnea_aspru95 pe 30 ianuarie 2018 15:47
E de culoare, dar nu e inclus în Universul Cinematografic Marvel. Așa că T'Challa e primul. (Anthony Mackie ca "Falconete" nu se pune, e mic pentru a fi băgat în seamă...hahha, nu se va face ever un film de sine-stătător cu el, poate se va putea pentru Black Widow, cândva).
mihnea_aspru95 pe 30 ianuarie 2018 15:40
Următorul film pe care abia-l aștept. Sper să fie un film de nota 9 (sunt câteva la MCU, dar puține încât să merite această notă cu adevărat). Și mai dark va fi decât ce ne aduce Marvel/Disney de zi-cu-zi, asta-i bine.
ishmael pe 30 ianuarie 2018 19:58
dark va fi pt ca 90% dintre personaje sunt de culoare :D dar nu cred: vezi Thor 3 care a esuat lamentabil in glumite de 2 lei (desi au avut ditai tragediile in disparitia lui Odin sau distrugerea Asgardului)
mihnea_aspru95 pe 31 ianuarie 2018 04:44
bună asta, până unde s-a ajuns cu "dark-ul" :))) (totuşi, lăsând gluma la o parte, după cum spusese Kevin Feige mai demult, ăsta o să fie ceva mai întunecat, chiar vreau să văd). Dacă ai văzut cele două clipuri lansate pe canalul de YouTube, "Marvel Entertainment", merg spre această atmosferă, în special ultimul (ceva fără glumiţe), primul are câteva, dar nu ca să întreacă măsura :)).
unkn0wn pe 31 ianuarie 2018 13:44
Ce "gluma glumeata de tot rasul".... ca sa zicem asa. Disney si politica poate a prostului gust, politica "leftistilor".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells