Ce rol joacă Michelle Yeoh în Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

de Marina Florea în 17 Iul 2021
Premiera în România a filmului este pe 3 septembrie

Pe măsură ce ne îndreptăm către a doua jumătate a anului 2021, studiourile Marvel strâng la un loc cele mai mult așteptate oferte. Primul sezon din Loki se difuzează pe streaming, Black Widow a regizoarei Cate Shortland a ajuns pe marele ecran și pe Disney+, iar premiera animației What If...? așteaptă să vină. Ca să nu mai pomenim că și Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings vine repede din urmă, pregătit pentru premiera în România pe 3 septembrie.

Servind ca începutul francizei celebrului Marvel Comics, Shang-Chi se laudă cu o distribuție din care fac parte numeroase fețe noi ale MCU: Simu Liu va fi în fruntea schimbării, alături de Tony Leung în rolul lui Wenwu aka Adevăratul Mandarin, Awkwafina în rolul lui Katy, Alina Zhang ca Xialing, Florian Munteanu ca Razor Fist și alții.

Unul dintre cele mai vizibile nume din echipă este Jiang Nan a lui Michelle Yeoh, aparent prietenă și mentor pentru Shang-Chi. Descrierea e vagă și nu spune multe, însă declarațiile recente ale celebrei actrițe au dat mai multă claritate asupra personajului și, poate mai important, despre locul ei de baștină, scrie looper.com.

Pe 15 iulie 2021, Michelle Yeoh relata pentru Collider despre cel mai recent proiect al ei, Gunpowder Milkshake de pe Netflix. În timpul interviului, a descris rolul ei din Shang-Chi și a explicat, vag, cum anume Jiang Nan va fi un factor în acțiunea filmului. „Sunt păzitoarea unui oraș mitologic. Acești tineri vin, și ei trebuie să învețe cum să protejeze istoria, și să protejeze nu doar lumea aceasta, dar și lumile din jur în fața demonilor care se luptă să intre”.

Deși nu putem ști sigur, și deocamdată doar speculăm, Yeoh s-ar putea să se refere și la K'un-Lun care ar ajunge pe marele ecran cu ajutorul lui Shang-Chi. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu aceste personaje de benzi desenate, este vorba de un oraș pierdut din Munții K'un-Lun care apare dintr-o formă sublimată numai o dată la 10 sau la 15 ani, în funcție de poveste. Pare ceva mitic și genul acela de loc care are nevoie să fie păzit de demoni, așa cum spune Yeoh. Dacă așa o fi, prezentarea orașului K'un-Lun are implicații majore asupra viitorului MCU. Mai exact, deschide o poartă pentru un alt supererou care se va alătura universului MCU, mai scrie looper.com

Ideea acestui oraș a venit producătorilor Roy Thomas și Gil Kane în mai 1974, și ar fi cea de-a doua oară când îl vedem. Acolo Danny Rand (Finn Jones) a fost crescut din copilărie pentru a fi paznicul porții odată ce va fi fost antrenat îndeajuns.

Deși adaptările pentru Netflix ale producțiilor Marvel nu sunt întotdeauna pe canonul MCU, e de așteptat să găsim aici elemente Marvel.

Per total, comentariile lui Michelle Yeoh pentru rolul ei din Shang-Chi sunt interesante și dau naștere la întrebări. Trebuie doar să urmărim filmul la premieră să vedem orașul K'un-Lun și pe Iron Fist (Pumn de Fier).

 

Exploreaza subiecte similare:

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Michelle Yeoh

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells