Catherine Deneuve, Oscarul european pentru întreaga carieră

de Gloria Sauciuc în 26 Sep 2013
În rol de frumoasă misterioasă, ori casnică burgheză sau vampir bisexual, Catherine Deneuve a oferit momente memorabile

Academia Europeană de Film va decerna Premiul pentru întreaga activitate actriţei Catherine Deneuve, în cadrul galei EFA din 7 decembrie, de la Berlin. Un cinefil european, care votează filmul favorit dintre cele nominalizate la People's Choice Award, va putea participa la fastuoasa ceremonie. Se poate vota AICI.

Născută într-o familie de actori, şi-a descoperit de timpuriu vocaţia pentru film, începând să joace în producţii ca Les parapluies de Cherbourg, în regia lui Jacques Demy şi Repulsion, de Roman Polanski. În rol de frumoasă misterioasă, ori casnică burgheză sau vampir bisexual, Catherine Deneuve a oferit momente memorabile istoriei cinematografiei.

A lucrat cu regizori ca Luis Buñuel în Belle de jour şi Tristana, cu Jean-Paul Rappenau în La vie de chateau şi Le Sauvage, cu Jean- Pierre Melville în Un flic, şi cu André Téchiné în Ma maison preferee şi Les Voleurs, pentru a numi doar câteva dintre colaborări. De-a lungul carierei sale impresionante, Catherine Deneuve a primit premii onorifice la Berlin, la Cannes şi Veneţia, primele trei festivaluri de clasă „A” ale lumii. A primit primul trofeu César şi premiul David di Donatello pentru interpretarea eroinei Marion Steiner în  Le dernier métro/The Last Metro, de François Truffaut (cu acesta din urmă a făcut şi La sirène du Mississipi).

Nominalizarea la Oscar şi al doilea César au venit odată cu filmul Indochine, al lui Regis Wargnier. Catherine Deneuve a jucat în peste 100 de filme, printre ele Dancer In the Dark, al lui Lars von Trier, 8 Femmes (care i-a adus un Urs de Argint la Berlin şi un premiu al Academiei Europene de Film), Potiche, de François Ozon, Un conte de Noel, al lui Arnaud Desplechin, Palais Royal, de Valérie Lemercier.

În aceste momente se află pe platourile de filmare ale producţiei Trois coeurs, al lui Benoît Jacquot. Ceremonia decernării Oscarurilor europene va fi difuzată prin live streaming pe www.europeanfilmawards.eu, dar şi pe HBO.

Exploreaza subiecte similare:

Belle de jour, Repulsion, Tristana, Le dernier metro, La Sirene du Mississipi, Indochine, 8 Femmes, Un flic, Un conte de Noel, Potiche, Catherine Deneuve, Regis Wargnier

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 26 septembrie 2013 15:30
Merita Catherine din plin Premiul pentru întreaga cariera , pentru filmele cu care ne-a incantat de--a lungul a peste5 decenii si jumatate., fiind una dintre cele mai bune actrite franceze .
alex_il_fenomeno pe 27 octombrie 2013 15:21
O actrita ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Ma bucur ca din nou i s-au recunoscut meritele.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells