Câștigă una dintre fotografiile semnate de William Fichtner, puse la bătaie de AXN!

de Cinemagia în 21 Oct 2014
Arată-ne că ești fan „Polițiști fără Frontiere” și câștigă premii venite de la unul dintre cei mai apreciați actori din lume! Serialul „Polițiști fără Frontiere” poate fi urmărit în fiecare marți, de la ora 22:00, numai pe AXN!

William Fichtner îți dă întâlnire în fiecare marți, la ora 22:00, pe AXN, în „Polițiști fără Frontiere”! Împreună cu AXN, ți-am pregătit un premiu venit direct de la marele actor – una dintre fotografiile semnate chiar de el! Răspunde corect la întrebarea din concurs, iar una dintre fotografii poate fi a ta! Poți afla răspunsul corect citind articolul nostru.

Întrebare: Cum se numește dispozitivul folosit de detectivi pentru a capta imaginea tridimensională a locului în care s-a desfășurat o crimă? Răspundeţi în pagina de concursuri.

 

Serialul Poliţişti fără frontiere, cu William Fichtner în fruntea echipei de investigatori, rulează la AXN în fiecare marţi, de la ora 22. Alături de scenele de acțiune care țin telespectatorii cu sufletul la gură, serialul se concentrează şi pe latura umană, pe dramele personajelor principale: printre ele - Carl Hickman (William Fichtner), un fost polițist din New York, retras din funcție în urma unei confruntări care îl lasă schingiuit. Fichtner a fost criminalist înainte de a deveni actor, şi este singurul american din echipa europeană a serialului.

 

În culisele „Polițiștilor fără Frontiere”: secretele din spatele gadgetului numit Scan-Gen și un concurs irezistibil cu fotografii semnate de William Fichtner!

În această toamnă, producția originală AXN, „Polițiști fără Frontiere”, a revenit pe micile ecrane cu noi aventuri de-a lungul granițelor europene. Inspirat de realitatea criminalității transfrontaliere într-o Europă unită, serialul a atras o mulțime de fani atât datorită distribuției de excepție – cu actori precum William Fichtner și Donald Sutherland – cât și capitalelor superbe în care a fost filmat.

Producția cu un aer european se distinge și prin realismul poveștilor prezentate, de la crimele internaționale investigate, până la armele și gadgeturile cu care lucrează echipa de detectivi. Dacă în multe seriale de acțiune, tehnologia folosită de personajele principale pare desprinsă din filmele SF, realizatorii „Polițiști fără Frontiere” se pot lăuda cu integrarea cu succes în poveste a unor invenții de ultimă generație, unele dintre ele aflate în fază experimentală,utilizate deja în viața reală.

Cel mai bun exemplu în acest sens este fascinantul dispozitiv folosit de polițiștii fără frontiere pentru a capta imaginea tridimensională a locului în care s-a desfășurat o crimă. Sub înfățișarea unei camere de filmat, din al cărui obiectiv ies raze de culoare verde, ca de laser, acesta este nelipsit din arsenalul echipei. „Este o variantă a unui dispozitiv de autopsiere virtuală, ce poate scana locul faptei de mii de ori, pentru ca noi să o putem recrea ulterior, într-o hologramă. Se numește Scan-Gen”. Așa îl descrie însuși Sebastian Berger (Tom Wlaschiha), personajul care a creat acest gadget în serial.

Acesta se bazează pe un dispozitiv ultramodern, folosit deja de echipele de investigație de elită, numit „Virtobot”. Creat de Universitatea din Zurich, gadgetul futurist realizează o „virtopsie” sau o „autopsie virtuală”, non-invazivă, folosind rezonanța magnetică. Deocamdată, criminaliștii îl folosesc, așa cum îi spune numele, pentru examinarea cadavrelor, în special în situațiile unor crime foarte violente, unde dovezile lăsate de vinovați nu trebuie să fie în vreun fel alterate de medicul legist.

Dar cum funcționează acest dispozitiv desprins, parcă, din viitor? Într-un procedeu similar cu investigațiile medicale prin RMN, cadavrul este scanat folosind fotometrie 3D și un proiector, care îi învăluie suprafața într-un așa-numit „fringe pattern”, sau model franjurat. După aceea, corpul este introdus într-un aparat pentru RMN, care captează până la 3500 fâșii radiografice, din cap până în picioare. Ulterior, imaginile înfățișând interiorul și exteriorul corpului sunt aliniate pentru a crea o imagine 3D completă. Prin folosirea RMN-ului asupra aceleiași imagini, echipa de cercetători din Elveția poate determina și dacă există răni în interiorul corpului, fără a avea nevoie de bisturiu.

Această tehnologie revoluționară a fost folosită nu doar pentru a examina trupurile victimelor, ci și pentru a crea imagini virtuale ale unor scene de crimă. De exemplu, în anul 2007, în Germania, scanarea 3D a fost folosită pentru a demonstra vinovăția unui motociclist în moartea unui biciclist.

În „Polițiști fără Frontiere”, dispozitivul duce această utilizare la un nou nivel. Scan-Gen este mic, portabil și este transportat de către echipa de detectivi la locul oricărei crimei. Așezat pe un trepied, aparatul se rotește într-un cerc complet, acoperind toate unghiurile posibile, și scanează în cele mai mici detalii locul, alături de mediul înconjurător. După fiecare investigație, detectivii descarcă imaginile realizate și, pe baza lor, recreează o hologramă interactivă a spațiului respectiv.

Gabriella Pession, frumoasa actriță de origine italiană care joacă rolul Evei Vittoria, povestește într-un interviu o anecdotă legată de filmarea unei scene în care Scan-Gen era atracția principală: „Eram cu echipa în Paris și filmam o scenă în mijlocul unei încăperi unde era doar o masă goală – imaginile urmau să fie introduse în post-producție. Iar el (Tom Wlaschiha) și-a deschis mâinile și a început să le miște ca și când făcea un număr de magie. Eu mă prăpădeam de râs!”

Dacă relevarea secretelor din spatele Scan-Gen-ului folosit de echipă a adus fanii serialului mai aproape de universul acestuia, Cinemagia și AXN au pregătit un premiu irezistibil pentru toți fanii „Polițiști fără Frontiere”! Înscrie-te în concurs și poți câștiga una dintre fotografiile semnate chiar de William Fichtner, marele actor care interpretează rolul lui Carl Hickman, fostul polițist din New York, retras din funcție în urma unei confruntări care îl lasă schingiuit.

 

Exploreaza subiecte similare:

William Fichtner, Crossing Lines

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells