Cannibal, în competiţie la San Sebastian

25 Iul 2013
Olimpia Melinte apare în dublu rol în această producţie Libra Film

Una dintre cele mai recente producţii de film din portofoliul companiei Libra Film, Cannibal (r. Manuel Martin Cuenca), va fi prezentată în selecţia oficială a celei de-a 61-a ediţii a Festivalului de Film de la San Sebastian (20-28 septembrie).

Organizat pentru prima oară în 1953, Festivalul de Film de la San Sebastian este un festival de clasa A, conform clasificărilor FIAPF şi unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lume. De-a lungul timpului, aici au fost difuzate în premieră filme precum Vertigo, în regia lui Alfred Hitchcock, Melinda and Melinda, de Woody Allen sau Star Wars.

Alături de filmul regizorului Manuel Martin Cuenca, din selecţia oficială a festivalului mai fac parte titluri precum Enemy (r. Denis Villeneuve), Las Brujas de Zugarramurdi (r. Alex de la Iglesia), Vivir es Fácil con Los Ojos Cerrados (r. David Trueba) sau La Herida, debutul regizoral al lui Fernando Franco, editorul filmului Blancanieves.

Avându-i în distribuţie pe Antonio de la Torre şi Olimpia Melinte, Cannibal prezintă strania poveste de dragoste dintre un croitor respectat din Granada şi două surori gemene. Actriţa Olimpia Melinte face un dublu rol excepţional, impunându-se drept una din marile revelaţii actoriceşti ale anului.

Olimpia Melinte a fost descoperită de regizorul Mircea Daneliuc în filmul său Cele ce plutesc şi a jucat un rol important în producţia italiană Sette Opere di Misericordia. (r. Gianluca De Serio, Massimiliano De Serio).

Înainte de San Sebastian, Cannibal va fi prezentat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Toronto (5-15 septembrie).

Cannibal este o co-producţie Spania-România-Franţa-Rusia.

Exploreaza subiecte similare:

Manuel Martin Cuenca, Olimpia Melinte, Antonio de la Torre

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 26 iulie 2013 11:28
Vom vedea acest film si n Romania...
alex_il_fenomeno pe 3 august 2013 13:49
Foarte bine, din nou suntem pusi intr-o lumina buna... Asteptam si filmul de asemenea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells