Când starurile fac tâmpenii

de Ştefan Dobroiu în 24 Feb 2014
O listă de gafe ale starurilor, urmate de scuzele de rigoare

Îţi povesteam săptămâna trecută despre deraierile lui Shia LaBeouf (o cronologie AICI). Inspiraţi de ieşirile actorului de la festivalul de la Berlin, redactorii Total Film compilează o listă cu 50 de gafe, declaraţii riscante sau tâmpenii făcute de staruri, adăugând şi scuzele lor mai mult sau mai puţin convingătoare. Iată o listă cu preferatele noastre!

Christian Bale îşi iese din fire la filmările Terminator Salvation
Surprins de o cameră de luat vederi, Christian Bale lansează o rafală de replici abuzive pe platou, după ce dierctorul de imagine Shane Hurlbut îl întrerupe modificând luminile în timpul filmării unei secvenţe. Imaginile au făcut înconjurul lumii şi i-au reconfirmat lui Bale eticheta de actor "dificil". Scuzele lansate de el au fost apoi nenumărate: în interviuri actorul a declarat că el a fost mai surprins decât orice altcineva de ieşirea sa incontrolabilă.

David O. Russell despre franciza Hunger Games
Regizorul lui American Hustle şi Silver Linings Playbook a criticat franciza Hunger Games pentru ritmul inuman de filmări la care o obligă pe Jennifer Lawrence. "12 ani de sclavie, asta înseamnă această franciză. O să am probleme din cauza acestei declaraţii, dar e ca şi cum ar ţine-o pe o rotiţă de hamster", a spus Russell. Ulterior, regizorul cunoscut şi pentru The Fighter a admis într-un interviu că analogia sa a fost "stupidă"

Declaraţiile antisemite ale lui Mel Gibson
Tras pe dreapta de poliţişti în 2006, un Mel Gibson cu o cantitate consistentă de alcool la bord se lansează într-un monolog a cărui esenţă este că "evreii sunt responsabili pentru toate războaiele din lume". Ulterior Gibson şi-a cerut scuze întregii comunităţi evreieşti şi a declarat că nu ar avea nimic împotrivă să se întâlnească cu lideri evrei pentru a descoperi "cea mai potrivită cale pentru vindecare".

Reese Witherspoon: "Ştii cine sunt?"
După o cină la care au consumat suficient alcool, actriţa şi soţul ei au fost traşi pe dreapta de poliţişti. Rugată să aştepte în maşină, Witherspoon l-a atacat verbal pe poliţist, fiind arestată. După ce l-a întrebat dacă ştie cine esti, actriţa a replicat ameninţătoare: "o sa afli cine sunt foarte curând!". Din păcate pentru ea, totul a fost surprins de camerele de luat vederi a echipajului de poliţie. Ulterior Witherspoon a lansat mai multe scuze, punând reacţia ei "inadmisibilă" pe seama "alcoolizării".

Mark Wahlberg, noul Bruce Willis
Într-un interviu cu revista Men's Health, Wahlberg a spus că dacă s-ar fi aflat la bordul avionului United 93 niciunul dintre pasageri nu ar fi murit. Scuza a fost următoarea: "Să faci speculaţii despre o asemenea situaţie este din start ridicol. Să sugerez că aş fi procedat altfel decât pasagerii din avion a fost iresponsabil. Scuze profunde famiilor victimelor."

Kristen Stewart are o aventură cu regizorul lui Snow White and the Huntsman
Deşi implicată într-o relaţie cu Robert Pattinson, alături de care forma cel mai vânat cuplu din lume, Stewart a fost surprinsă sărutându-se cu Rupert Sanders, regizorul lui Albă ca Zăpada şi Războinicul vânător. După ce infidelitatea ei a ocupat prima pagină a ziarelor de scandal din toată lumea.

Damian Lewis are probleme cu "vrăjitorii"
Actorul din Homeland a declarat pentru The Guardian că la începutul carierei se temea să nu fie unul din actorii cu o carieră strălucită în teatru, "dar care încep să joace în film abia pe la 50 de ani şi atunci apar în roluri de vrăjitori". Deşi nu a menţionat niciun nume, Ian McKellen a reacţionat prompt: "Îi pare rău pentru mine? Nu are de ce, sunt forte fericit". Lewis s-a declarat apoi "jenat" că replica sa ar fi putut trimite la McKellen şi a spus că interpretul lui Gandalf "este unul dintre motivele pentru care a devenit actor".

Rupert Everett vs. soldaţii "plângăcioşi"
O conversaţie a actorului britanic cu The Sunday Times a trecut prin tiparniţă următoarea replică despre soldaţii din armata Marii Britanii: "se plâng încontinuu că ar putea fi uciş. Doamne, în ziua de azi sunt atât de plângăcioşi!" Câteva zile mai târziu, actorul şi-a cerut scuze soldaţilor şi familiilor lor, precum şi familiilor celor ucişi în conflicte de întreg cuprinsul lumii.

Arnold Schwarzenegger şi destrămarea relaţiei cu Maria Shriver
După separarea de Maria Shriver, fostul Terminator recunoaşte în presă că relaţia sa extramaritală cu menajera reşedinţei familiei sale a dus la naşterea unui băiat, născut la cinci zile după Shriver a adus pe lume al patrulea copil al cuplului. Schwarzenegger a spus că "merită reacţiile de furie şi dezamăgire ale prietenilor şi familiei", adăugând că nu are nicio scuză şi că îşi ia întreaga responsabilitate pentru ce a făcut.

Johnny Depp, "violat" de fotografi
Într-un interviu cu Vanity Fair interpretul piratului Jack Sparrow comentează pe seama şedinţelor foto, spunând că acestea îl fac să se simtă "violat". Reacţia presei şi a diverselor organizaţii pentru protejarea victimelor violurilor l-a repede să admită că "şi-a ales prost cuvintele în încercarea de a descrie o senzaţie".

Care ţi se pare cea mai mare gafă?

Exploreaza subiecte similare:

Shia LaBeouf, Johnny Depp, Damian Lewis, Ian McKellen, Mark Wahlberg, David O. Russell, Mel Gibson, Reese Witherspoon, Kristen Stewart, Rupert Everett, Arnold Schwarzenegger

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rizea.alex70 pe 24 februarie 2014 13:34
Cea mai mare gafa mi se pare cea a lui Mark Wahlberg...
cosmin742000 pe 24 februarie 2014 14:09
Multe pasarici :|
Han_Solo pe 24 februarie 2014 16:24
Gafa lui Mark Wahlberg nu cea "adevarata". Eu stiam ca acuma ceva vreme a batat un asiatic, ceva legat de razboiul din Vietnam, la lasat chior pe respectivul batranel.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells