BBC a găsit soluția ca serialele să se filmeze și pe timp de carantină

de Gloria Sauciuc în 1 Mai 2020
BBC ia în calcul varianta de a-i ține în carantină pe actori și echipa de filmare, astfel încât procesul de filmare sa poată continua

Coordonatorul BBC pentru producții de televiziune propune o lovitură de teatru pentru a pune din nou pe picioare industria televiziunii în Marea Britanie. Soluția s-ar putea dovedi salutară pentru toți producătorii de seriale și filme de televiziune.

Producțiile TV britanice au intrat într-o pauză pe termen nedeterminat la mijlocul lunii martie, pe măsură ce Regatul Unit a intrat în carantină în contextul pandemiei de coronavirus. Marea Britanie își va reevalua măsurile de carantină până pe 7 mai, însă suspendarea producției de film, așa cum a observat BBC, în mod evident va duce la lipsa unor programe noi în grilele televiziunilor ori a platformelor de streaming.

În timpul unei discuții la Festivalul Internațional de la Edinburg, șeful secției dramatice de la BBC, Piers Wenger, relata că se ia în calcul ideea radicală de a pune producția TV pe picioare prin acțiunea de a carantina împreună atât distribuția filmelor, cât și echipele de filmare, scrie The Guardian. Wenger a relatat că ținerea împreună în carantină va permite actorilor „să interacționeze în același spațiu” fără riscurile asociate cu venirea și plecarea unor persoane noi pe platou.

BBC caută, de asemenea, noi modalități prin care noile episoade TV pot fi filmate cu respectarea regulilor de distanțare socială: „Există portițe, ca actorii să pară suficient de aproape unii de alții pentru a juca într-o scenă”, notează Wenger, subliniind că serialul TV australian Neighbours a experimentat diverse maniere de filmare, cu respectarea distanței sociale.

Charlotte Moore, director de conținut pentru BBC, a relatat că trecerea la producții făcute pe Zoom și pe videochat nu este o soluție deoarece spectatorii „așteaptă programe substanțiale și inteligente”. Moore a continuat: „Dorim foarte mult să nu facem totul pe Zoom. În acest moment publicul se bucura de ideea că 'suntem împreună în asta' și de ideea de a vedea în casa fiecăruia. Însă există și un amplu apetit pentru seriale captivante”.

Alte știri din cinema

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Chris Hemsworth despre rolul din Furiosa: Saga Mad Max: ”Este un vis devenit realitate”

Chris Hemsworth îl interpretează pe Dementus, personajul principal negativ din ceea ce se anunță a fi un spectacol cinematografic de neratat

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells