Anim’est reanimează Braşovul, între 30 iunie şi 3 iulie

de Cinemagia în 12 Iun 2016
Festivalul își va deschide universul fantastic joi, 30 iunie, la ora 21.30, în Piața Sfatului, cu lungmetrajul „Băiatul fantomă"/„Phantom Boy" (2015)

Un nou val de evenimente artistice va anima Brașovul în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional al Filmului de Animație Anim’est, în perioada 30 iunie - 3 iulie 2016, în Open Air Piața Sfatului și la Centrul Cultural Reduta.

Anul acesta imaginea și sunetul se îmbină prin proiectarea celor mai noi și apreciate filme de animație pe plan internațional, organizarea atelierelor de creație pentru copii și a concertelor de muzică live, susținute de trupele Orkid și Environments. De asemenea, publicului brașovean îi sunt pregătite și două nopți de excepție, Creepy Animation Night și Animusic Night, dar și cele mai noi proiecte ale Animation Worksheep, primul atelier interanțional de animație din România.

Festivalul își va deschide universul fantastic joi, 30 iunie, la ora 21.30, în Piața Sfatului, cu lungmetrajul Băiatul fantomă (Phantom Boy) 2015, o coproducție Franța-Belgia a studioului Folimage, fiind realizat de către Jean-Loup Felicioli și Alain Gagnol, regizorii animației nominalizate la Oscar, A Cat in Paris. Filmul ilustrează aventura miraculoasă a unui băiețel de 11 ani și superputerea sa neobișnuită, prin care încearcă să salveze orașul New York.

Un alt titlu important al acestei ediții este Povestea prinţesei Kaguya (Kaguyahime no monogatari) 2013, o animație impresionantă, distinsă cu numeroase premii la festivalurile internaționale, și nominalizată la Premiile Oscar în anul 2015. Filmul este produs de renumitul studio japonez Ghibli și regizat de Isao Takahata, bazându-se pe un scenariu inspirat din legenda „Povestea tăietorului de bambus” a folclorului japonez, înfățișând provocările unei fetițe găsite într-o tulpină de bambus și crescută de un tăietor de bambus și de soția lui, care devine o tânără fermecătoare, pusă în fața destinului ei.

În secțiunea Minimest, dedicată micilor cinefili, va rula Mune, gardianul Lunii (Mune, le gardien de la lune) 2015, animația apreciată de copii din întreaga lume. Filmul îi invită pe toți într-o peripeție de neuitat, alături de Mune, un faun pus pe șotii, desemnat Gardianul Lunii: cel care aduce noaptea și ne veghează visele. Dar o catastrofă se dezlănțuie când coruptul titan Necross fură Soarele, iar Mune are ocazia de a demonstra că este un adevărat erou.

Accesul la proiecțiile din Open Air Piața Sfatului este liber. Mai mult, elevii, studenții și pensionarii se bucură de accesul gratuit și la evenimentele găzduite de Centrul Cultural Reduta, în baza prezentării legitimațiilor specifice.

Programul complet al festivalului va fi anunțat în curând pe pagina oficială.

Anim’est Brașov este organizat de Asociația Este’N’Est și de Asociația Animest, cu sprijinul Primăriei Brașov și al Centrului Național al Cinematografiei, în colaborare cu Centrul Cultural Reduta.

Exploreaza subiecte similare:

Kaguyahime no monogatari, Phantom Boy, Mune le gardien de la lune

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells