Animația Singuri acasă/The Secret Life of Pets, adorabilă

de Gloria Sauciuc în 5 Aug 2016
Din 5 august în cinematografele noastre, în format 3D

O reclamă în autobuzele din Roma pentru combaterea furturilor din mijloacele de transport înfățișa o animație cu o fetiță drăgălașă care avea o acadea în mână, fetiță ce se dovedea până într-un final a fi un rechin. Animația The Secret Life of Pets mi-a amintit de acea campanie de conștientizare adresată adulților, văzută la Roma într-o vacanță, tocmai petru că jocul dintre aparență și esență e unul dintre mesajele filmului. Mesaj ambalat în așa fel încât să fie înțeles de cei mici, dar să (mai) pună pe gânduri și pe adulți.

Aduții vor fi ținuți în priză și de ritmul alert al filmului plus gaguri, dacă nu au fost cuceriți de film chiar de la primele trailere, iar copiii cu siguranță vor vrea acasă măcar 10 din personajele animației.

Protagonistul, cățelul Max (Louis C.K.), ajunge să facă o călătorie nemaipomenită odată ce în căminul lui este adus pe nepusă masă un nou membru - Duke (Eric Stonestreet), un dulău lățos, murdar, (aparent) profitor, individualist, luat de la adăpost.

Planul de a scăpa de Duke îi aruncă pe Max, dar și pe noul lui „frate”, într-o aventură de proporții, un road movie animat în care - la final - nimeni nu mai este cel de la început și în care cei răi se dovedesc a fi inimoși, cei nepăsători - plini de inițiativă, cei frumoși și pufoși - cu gânduri sângeroase de răzbunare, animalele cu instinct de prădător - protectoare a celor mai lipsiți de apărare și așa mai departe.

Avem, așadar, o mulțime de eroi, creionați cu câte o notă caracteristică, aparent clișeistică (la care pe parcurs descoperim și reversul, fața cealaltă a medaliei, ca o regulă a portretului), încât ne rămân în minte, nu mai sunt masa de minioni din anteriorul film produs de Illumination Entertainment și Universal Pictures. Ceea ce la personajele secundare e suficient, pentru protagonist, cățelul Max, nu mai e suficient, senzația pe care o ai la final fiind că tocmai Max a fost cel mai firav schițat. Ne e simpatic, dar nu ne emoționează și nici nu empatizăm extraordinar cu el.

Dar puține sunt animațiile cu așa de multe personaje secundare adorabile. Avem o operațiune de căutare și salvare împănată cu tot soiul de peripeții. Și o animație cu culori preponderent pastelate, dătătoare de bună-dispoziție. Opțiunea pentru 3 D nu e doar un artificiu de marketing. Sunt vreo două secvențe din animație care mi-au dat un gol în stomac.

Prin urmare, dacă aveți nevoie de o doză de bună dispoziție, dați fuga la animația Singuri acasă/The Secret Life of Pets.

Exploreaza subiecte similare:

The Secret Life of Pets, Louis C.K., Eric Stonestreet

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
CosmaAlexandru pe 7 august 2016 06:21
Asta animatie. :))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells