Andrei Zviaghinţev îi îndeamnă pe ruşi să-i pirateze filmul

de Ştefan Dobroiu în 30 Ian 2015
Leviathan, premiat la Cannes şi nominalizat la Oscar, se lansează în România pe 13 martie

Andrei Zviaghinţev, regizorul rus nominalizat la Oscar pentru Leviathan, film laureat cu premiul de scenariu anul trecut la Cannes, îşi îndeamnă conaţionalii să descarce ilegal filmul. Motivul regizorului este faptul că premiera rusă are loc doar pe câteva sute de ecrane, după ce apreciata dramă a fost ciopârţită de cenzorii locali.

"Pur şi simplu descărcaţi filmul şi uitaţi-vă la el", a declarat Zviaghinţev pentru o publicaţie din ţara lui, citată de The Guardian. Filmul este disponibil online de la începutul acestei luni, cei de la The Hollywood Reporter scriind că până acum au avut loc mai bine de patru milioane de descărcări ilegale.

O sumbră adaptare liberă după cartea biblică a lui Iov, filmul descrie conflictul dintre un bărbat simplu din nordul Rusiei şi un funcţionar local. Leviathan a iscat deja controverse în Rusia, unde reprezentanţi ai Ministerului Culturii au declarat că personajele din Leviathan "nu sunt ruşi" şi că un film "plin de o asemenea disperare şi lipsă de speranţă nu ar fi trebuit să fie finanţat din bani publici".

Proiectat deja în România în cadrul Les films de Cannes a Bucarest, Leviathan se lansează pe ecranele din ţară pe 13 martie.

Exploreaza subiecte similare:

Leviafan

Alte știri din cinema

Coco, emoţionant până la lacrimi

Animaţia Pixar, ce se lansează astăzi în cinematografele noastre, este o aventură vibrantă, amuzantă, despre familie, unitate şi înţelegere

Comedia Mame bune şi nebune 2, o nouă perspectiva asupra Crăciunului

„Intenţia este aceea de a dărâma o parte din normele prin care ne torturăm spunându-ne că nu suntem mame suficient de bune”, spune producătoarea filmului

Policierul Les Petits Meurtres d’Agatha Christie, la TV5Monde

Noua serie va avea patru episoade și va fi difuzată în fiecare vineri, de la ora 22:00

S-a stins vulcanul Stela Popescu

A devenit o prezenţă indispensabilă în serile de voie-bună pe care ni le dăruia săptămânal televiziunea, strecurate abil şi curajos prin potopul de emisiuni „pe linie”, la începutul anilor 1970

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 31 ianuarie 2015 14:03
Chiar nu stiu cum si de ce acest film trebuie cenzurat.Oricum nu cred ca era necesar acest indemn , sunt foarte multi rusi care oricum ar fi piratat filmul .
lili22 pe 31 iulie 2015 17:57
S-au recunoscut prea multi primari intr-unul din personaje, sa nu mai vorbim de episcop.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells