Andrei Zviaghinţev îi îndeamnă pe ruşi să-i pirateze filmul

de Ştefan Dobroiu în 30 Ian 2015
Leviathan, premiat la Cannes şi nominalizat la Oscar, se lansează în România pe 13 martie

Andrei Zviaghinţev, regizorul rus nominalizat la Oscar pentru Leviathan, film laureat cu premiul de scenariu anul trecut la Cannes, îşi îndeamnă conaţionalii să descarce ilegal filmul. Motivul regizorului este faptul că premiera rusă are loc doar pe câteva sute de ecrane, după ce apreciata dramă a fost ciopârţită de cenzorii locali.

"Pur şi simplu descărcaţi filmul şi uitaţi-vă la el", a declarat Zviaghinţev pentru o publicaţie din ţara lui, citată de The Guardian. Filmul este disponibil online de la începutul acestei luni, cei de la The Hollywood Reporter scriind că până acum au avut loc mai bine de patru milioane de descărcări ilegale.

O sumbră adaptare liberă după cartea biblică a lui Iov, filmul descrie conflictul dintre un bărbat simplu din nordul Rusiei şi un funcţionar local. Leviathan a iscat deja controverse în Rusia, unde reprezentanţi ai Ministerului Culturii au declarat că personajele din Leviathan "nu sunt ruşi" şi că un film "plin de o asemenea disperare şi lipsă de speranţă nu ar fi trebuit să fie finanţat din bani publici".

Proiectat deja în România în cadrul Les films de Cannes a Bucarest, Leviathan se lansează pe ecranele din ţară pe 13 martie.

Exploreaza subiecte similare:

Leviafan

Alte știri din cinema

A fost găsită actrița care să o întrupeze pe Red Sonja!

Probabil cea mai celebră apariţie a personajului este când a fost întrupat de Brigitte Nielsen în filmul din 1985, alături de Arnold Schwarzenegger

Jupiter's Legacy: cum faci ordine într-o lume dezlănţuită?

Serialul cu supereroi este disponibil pe Netflix din 7 mai

Noul spot TV cu Loki promite o călătorie cu senzaţii tari

Serialul semnat de către Kevin Feige şi de studiourile Marvel va duce lucrurile la nivel cosmic pe măsură ce Zeul Neascultării - Loki (Tom Hiddleston) - intră în centrul acţiunii

Jupiter's Legacy, o "obsesie timp de trei ani şi jumătate"

Iată ce are de spus Mark Millar despre serialul cu supereroi Jupiter's Legacy

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 31 ianuarie 2015 14:03
Chiar nu stiu cum si de ce acest film trebuie cenzurat.Oricum nu cred ca era necesar acest indemn , sunt foarte multi rusi care oricum ar fi piratat filmul .
lili22 pe 31 iulie 2015 17:57
S-au recunoscut prea multi primari intr-unul din personaje, sa nu mai vorbim de episcop.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells