Andrei Zviaghinţev îi îndeamnă pe ruşi să-i pirateze filmul

de Ştefan Dobroiu în 30 Ian 2015
Leviathan, premiat la Cannes şi nominalizat la Oscar, se lansează în România pe 13 martie

Andrei Zviaghinţev, regizorul rus nominalizat la Oscar pentru Leviathan, film laureat cu premiul de scenariu anul trecut la Cannes, îşi îndeamnă conaţionalii să descarce ilegal filmul. Motivul regizorului este faptul că premiera rusă are loc doar pe câteva sute de ecrane, după ce apreciata dramă a fost ciopârţită de cenzorii locali.

"Pur şi simplu descărcaţi filmul şi uitaţi-vă la el", a declarat Zviaghinţev pentru o publicaţie din ţara lui, citată de The Guardian. Filmul este disponibil online de la începutul acestei luni, cei de la The Hollywood Reporter scriind că până acum au avut loc mai bine de patru milioane de descărcări ilegale.

O sumbră adaptare liberă după cartea biblică a lui Iov, filmul descrie conflictul dintre un bărbat simplu din nordul Rusiei şi un funcţionar local. Leviathan a iscat deja controverse în Rusia, unde reprezentanţi ai Ministerului Culturii au declarat că personajele din Leviathan "nu sunt ruşi" şi că un film "plin de o asemenea disperare şi lipsă de speranţă nu ar fi trebuit să fie finanţat din bani publici".

Proiectat deja în România în cadrul Les films de Cannes a Bucarest, Leviathan se lansează pe ecranele din ţară pe 13 martie.

Exploreaza subiecte similare:

Leviafan

Alte știri din cinema

La aniversarea de 25 de ani, Titanic, filmul care a scris istorie, este din nou în cinematografe, remasterizat, disponibil în format 3D HFR

În ajun de Ziua Îndrăgostiților, publicul din întreaga lume poate trăi din nou, în cinema, povestea de dragoste epică, plină de acțiune, plasată în timpul călătoriei inaugurale a „nescufundabilului” Titanic, la acea vreme cel mai mare obiect în mișcare construit vreodată.

Revin la Festivalul Internațional de Film de la Berlin – trendurile 2023 și cronica 2020

Anul acesta nu voi lucra ca interpret, dar voi participa la Berlinale ținând cititorii Cinemagia la curent despre festivități, vedetele și în general filmele en vogue

Ramon: comedie absurdă sau fiasco narativ?

În ultimul film al lui Jesús del Cerro, Pavel Bartoș interpretează un țăran viticultor sărac cu duhul, dar bogat în peripeții

Cristina Jacob, despre noul ei film în engleză: „Bătăile inimii nu au nevoie de nicio traducere”

„Filmul acesta e pentru publicul din România, tot atât cât este pentru publicul de oriunde. Vorbim despre sentimente și relații în care ne regăsim cu toții”, mai spune regizoarea

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 31 ianuarie 2015 14:03
Chiar nu stiu cum si de ce acest film trebuie cenzurat.Oricum nu cred ca era necesar acest indemn , sunt foarte multi rusi care oricum ar fi piratat filmul .
lili22 pe 31 iulie 2015 17:57
S-au recunoscut prea multi primari intr-unul din personaje, sa nu mai vorbim de episcop.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells