Ana Pasti, prima actriță de la noi cu bursă Fulbright pentru actorie

de Cinemagia în 28 Iul 2014
Ana Pasti a studiat actoria la UNATC București, în ultima promoție a maestrului Dem Rădulescu

Ana Pasti este prima actriță de la noi care a câștigat o bursă Fulbright pe actorie, se vede într-un comunicat remis publicaţiei Cinemagia. Tocmai și-a definitivat studiile de Master la celebra USC (University of Southern California), aflată în topul primelor cinci universități de profil din US, a cărei Școală de cinema îi are că tutori pe George Lucas și Steven Spielberg.

Ana a fost acceptată și la programul Moscow Art Stanislavski School, la Harvard. După show-case-ul de la New York, deși a avut oferte de la manageri și agenți importanți, Pasti a decis pentru moment să rămână în Los Angeles, concetrindu-se pe o carieră în film și televiziune. Ea a semnat cu reputabila agenție din Los Angeles, Howard Talent West, și va fi manageriată de prestigioasa agenție Boutique Prodigy Talent.

„Teatrul m-a format ca actriță, iar New York-ul rămâne un punct de interes pentru mine, dat fiind preocuparea constantă pe care o am pentru teatru. Dar în LA mă simt ca acasă. Locuiesc de aproape 3 ani aici, USC este un nume care deschide multe dintre ușile de pe coasta de vest, iar Hollywodul este un loc în care poți să-ți creezi singur oportunități”. Ana în prezent are rolul principal în War Profits de Brian Pollak, în regia lui Taylor Nichols, care va avea premiera la sfârșitul lunii la The Road Theater în North Hollywood.

La începutul lui august, va începe filmările pentru scurtmetrajul „Delirium Tremens”, în regia lui Ernesto Rodriguez. „Ce poate să fie mai minunat decât să faci teatru și film în același timp? Hollywood-ul îmi oferă această șansa! Este extraordinar că abia ce am absolvit și deja lucrez. Este o bucurie și mai mare că proiectul nostru a fost premiat de Kennedy Center cu John Cauble Award. Faptul că actrița Maria Dinulescu este juriul Outfest, cel mai important festival al minorităților sexuale din America este un semn că românii încep să aibă din ce în ce mai mare vizibilitate și pot primi recunoaștere în Hollywood. Este prima oară cînd particip la un festival de acest gen, din care am învață deja foarte multe. În fiecare zi, work-shopurile, întîlniri de networking, q&a după vizionarea filmelor, și petrecerile festivalului, îmi dau o adrenalină incredibilă și forță necesară să continuu”.

Ana Paști a studiat actoria la UNATC București, în ultima promoție a maestrului Dem Rădulescu și la USC din Los Angeles. A jucat în peste 20 de spectacole, filme de lung și scurtmetraj și seriale tv. Nae Caranfil declara despre ea, conform unui comunicat remis publicaţiei Cinemagia, că are „ceea ce numim în branșă star quality”, iar regizorul de teatru Marcel Top că este „o actriță totală, gata să schimbe registrele în fracțiuni de secundă, de la teatru dramă, la dans, de la comedie la music hall, și de la poezie la parodie”.

Exploreaza subiecte similare:

Ana Pasti, actor

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells