Amour, cinci premii César. România ridiculizată la Gală

de Gloria Sauciuc în 24 Feb 2013
Prezentatorul Premiilor César l-a atenţionat pe Kevin Costner că ce vede pe scenă e o vacă provenind din România...

Lungmetrajul Amour a fost marele câştigător la Premiile César decernate sâmbătă. Pe lângă trofeul acordat actriţei Emmanuelle Riva, Amour a obţinut trofee César la cele mai importante categorii - Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Michael Haneke), Cel mai bun actor în rol principal (Jean-Louis Trintignant) şi cel mai bun scenariu original (Michael Haneke).

Filmul - povestea unui cuplu de octogenari, a căror dragoste este pusă la încercare odată cu degradarea biologică galopantă a femeii - se vorbeşte în franceză şi este cu actori francezi, deşi pelicula nu reprezintă Franţa la Oscaruri, ci Austria, ţara natală a regizorului.

România a fost ironizată la gală, un călăreţ pe cal intrând pe scena la momentul decernătii Premiului pentru întreaga carieră actorului Kevin Costner. Acesta mulţumea „oamenilor din România” în ianuarie 2013 la ceremonia Globurilor de Aur, când fusese recompensat cu un Glob de Aur pentru prestaţia sa din Hatfields & McCoys, producţie filmată la noi în ţară. Prezentatorul Premiilor César l-a atenţionat pe "Kevin" că ce vede pe scenă e o vacă provenind din România...

Exploreaza subiecte similare:

Amour, Emmanuelle Riva, Michael Haneke, Jean-Louis Trintignant, Kevin Costner, Hatfields & McCoys

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 24 februarie 2013 13:20
Din pacate, se recidiveaza cu glumele la adresa Romaniei...
stef4an pe 24 februarie 2013 13:43
iar isi bat francezii astia p..a de noi...si noi stam si ne uitam ca prostii cum isi bat altii joc de tara asta
wildinthecountry pe 24 februarie 2013 14:13
bagami-as cariciu in ei francezi..si in tara lor de rahat si in parisul lor I hate all the french ( except Louis, Jean ,Alain and Marion)
Nimicdinceparafi pe 24 februarie 2013 22:10
Nu-i nimic am inteles esentialul :))Oricum numai francezi nu mai sunt la cat s-au corcit cu negrii si arabii
SANDA45 pe 24 februarie 2013 14:17
mdaa....ca de obicei....
AndreBlack pe 24 februarie 2013 15:30
Inca un motiv ca francezii sunt niste nesimtiti .
legolas05 pe 24 februarie 2013 15:32
Ce ma enerveaza de mult francezii astia,tare se dau ei mari ca sunt cine stie cine,deja am inceput sa ii urasc
rizea.alex70 pe 24 februarie 2013 15:34
Nu mi se pare corect...francezii astia sunt nesimtiti....Si nici macar nu a fost vina noastra in toata povestea cu carnea de cal...
mihaela_11 pe 24 februarie 2013 18:03
trebuie aruncata undeva , tocmai asta este...si , unde oare, unde oare ......la romanii "cei exotici" . Cand e vorba de orice ciudat si in filme , ...apare Romania . E cazul sa devenim noi romanii in majoritate "verticali" ca sa nu mai indrazneasca cu astfel de aluzii !
tuiila pe 24 februarie 2013 16:22
Niste palavragii cum au fost in toate timpurile in frunte cu rahatul ala de Napoleon! Oameni de nimic! Inculti si prosti.
cosmin742000 pe 24 februarie 2013 16:44
Bine ca au premiat si raspremiat plictiseala asta de film numita Amour. Cat despre francezi si glumele lor de gradinita , fara a fi deloc , dar deloc patriot , pot sa zic ca de cele mai multe ori s-au intors impotriva lor
mihaela_11 pe 24 februarie 2013 18:01
a propos de francezi si superioritatea lor ("infatuarea"lor) citez un articol (este vb de mentalitati nu are legatura cu cinematografia, de parca STUPIDA ALUZIE cu carnea ere) :
"Cum explica o cunoscuta ziarista apatia fortei de munca din Franta: Francezii au devenit lenesi din cauza invatamantului fara valoare "
http://www.hotnews.ro/stiri-14286685-cum-explica-cunoscuta-ziarista-apatia-fortei-munca-din-franta-francezii-devenit-lenesi-din-cauza-invatamantului-fara-valoare.htm

MikkaelWolfganger pe 24 februarie 2013 18:48
Ahh....ce imi place patriotismul de duminica.Trebuie sa fac cineva glume (destul de simpatice de altfel), ca sa se trezeasca patriotismul din noi.Ce atata ofuscare pentru o amarata de gluma?Francezii fac bascalie de nemti si vice-versa din timpuri imemoriale, si nu se mai supara nimenea...Cuvantul Romania e cumva tabu?Nu poti sa zice ceva de Romanica, ca gata e o ofensa la adresa tarii...Fiti rezonabili!
cosmin742000 pe 26 februarie 2013 01:03
Ca bine zici , ma mir doar ca ai scapat neinjurat , de patriotii injuratori :)))) Doar cu un,lucru nu sunt de acord : mie glumitele francezilor nu mi se par deloc simpatice , nici macar ironii nu mi se par , mi se par niste glume tampe de copii de gradinta . Probabil , ca s-au gandit si cui le adreseaza :))
CosminMoion pe 24 februarie 2013 18:49
Amour este un film mediocru,mi se pare extrem de supraevaluat si mult prea ridicat in slavi.Se vrea un film emotionant,mie nu mi se pare a fi decat un film plictisitor.Distributia si jocul actoricesc sunt singurele lucruri de apreciat in tot filmul,insa nici interpretarile actorilor nu mi se par a fi mare branza!
mariusdbrsc pe 25 februarie 2013 12:39
BRAVO! BRAVO! cineva care gandeste ca si mine!
Iulian. pe 26 februarie 2013 19:06
Glumele prezentatorilor sunt uneori deplasate insa accentul pus pe Romania este intolerabil si fara un real temei,demn de a fi ignorat ca si persoanele in cauza.
alex_il_fenomeno pe 15 martie 2013 12:14
Parca umorul negru venea de la britanici, nu francezi! Au inceput si acestia cu glumele proaste...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells