39% dintre noii votanți la Oscar 2020 au fost din afara SUA

de Gloria Sauciuc în 6 Feb 2020
Iată o posibilă explicație pentru succesul filmului sud-coreean Parasite, nominalizat și în principala categorie a Oscarurilor

Pe 4 februarie s-a încheiat votul pentru Premiile Academiei Americane de Film iar pe 10 februarie vom afla palmaresul Oscar. În iulie, 842 noi membri (aproximativ 10% din totalul votanților la Oscar) din 59 de țări erau invitați să facă parte din Academia Americană de Film, în efortul din ultimii ani de a diversifica votanții la Oscar și a obține un palmares relevant pentru cinematografia globală.

Bong Joon Ho, regizorul thrillerului Parasite, și vedeta filmului său - actorul sud-coreean Song Kang-ho - au fost invitați încă din 2015 să se alăture membrilor Academiei Americane de Film. Anul trecut, Song Kang-ho, un actor cu o experiență de peste 20 de ani în cinema-ul coreean, declara chiar că „va vota la Oscar cu filmul Parasite în fiecare categorie”, făcând cu ochiul intervievatorului, The Hollywood Reporter. Anul acesta, Parasite concurează în șase categorii, inclusiv „Cel mai bun film internațional” și „Cel mai bun film”, fiind primul film coreean ce se bucură de o astfel de recunoaștere. Noii veniți în Academie sunt o posibilă explicație pentru succesul filmului sud-coreean Parasite, nominalizat și în principala categorie a Oscarurilor.

Este al doilea an la rând în care un film în altă limbă decât engleza concurează în principala categorie a Oscarurilor, după ce în 2019 drama Netflix Roma, plasată în Mexic, obținea 10 nominalizări, câștigând trei statuete. Un singur film străin a câștigat Oscarul - este vorba despre The Artist (2011), film francez mut și - de-a lungul timpului - doar nouă producții străine au fost nominalizate, scrie THR. Aceste cifre s-ar putea schimba, cu adăugarea de noi membri Academiei Americane de Film.

Dintre noii membrii, cel mai mare grup este alcătuit de europeni, cu 23% noi votanți venind din Marea Britanie (inclusiv Andrew Garfield și Tom Holland), 16% francezi, dintre care și regizoare (Mia Hansen-Love, Catherine Breillat, Mélanie Laurent). Mexicul reprezintă 6% dintre noii-veniți, inclusiv distribuția filmului Roma și scenografa Bárbara Enríquez, scrie THR. China reprezintă 6%, din care fac parte actrița Bingbing Fan și Wang Zhongjun plus Wang Zhonglei. Coreea are 4% din numărul total de noi membri ai Academiei.

Parasite, care a avut încasări globale de 161 milioane de dolari și peste 30 de milioane câștigate numai pe teritoriul american, ar putea fi surpriza Galei Oscar din noaptea de 9 spre 10 februarie, cu o statuetă câștigată în principala categorie, „Cel mai bun film”.

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2020, Parasite, The Artist, Andrew Garfield, Tom Holland, roma, Bingbing Fan

Alte știri din cinema

Ultimul sezon al serialului supranatural Preacher, din 20 februarie exclusiv la AMC

„Este amuzant în maniera în care Kafka e amuzant, în plus cu urmăriri de mașini și explozii”, scrie despre sezonul final publicația The Verge

Pentru violență, Mulan e primul remake live-action al Disney cu rating puţin permisiv

Chiar și așa, ratingul acordat face posibilă vizionarea filmului de către familii

Serialul Doctorul cel bun „transmite un mesaj de speranță”

Sezonul 2 din The Good Doctor/Doctorul cel bun rulează joia, de la ora 22.00, la AXN

Prima imagine cu Cletus Kasady, alias Carnage din Venom 2

În benzile desenate, simbiotul Venom fuzionează cu Kasady

Părerea ta

Spune-ţi părerea
blackmore pe 8 februarie 2020 01:03
Americanii nu mai fac de mult filme
unkn0wn pe 10 februarie 2020 02:09
Lasand la o parte comentariul terminatului de mai sus...
Ma intreb si eu oare cine se mai uita la asa premii penibile, in care esti premiat daca nu esti alb sau normal dpdv sexual....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells