16 curiozități din culisele animației Toy Story 4/Povestea jucăriilor 4

de Cinemagia în 29 Iun 2019
Filmul Toy Story 4/Povestea jucăriilor 4 este distribuit de Forum Film România și are premiera în România pe 28 iunie 2019, fiind disponibil în formatele 3D și IMAX 3D, subtitrat și dublat

Cea mai recentă producție a studiourilor PixarAnimation Studios, Toy Story 4/Povestea jucăriilor 4 a avut avanpremiera alături de sute de părinți și copii.  Amalia Enache, Anca Serea, Dorin Chioțea, Zoli Toth, Simona Dragomir, Andra și Răzvan Gogan, Alin Gălățescu, Kinga Varga, Irina Margareta Nistor, alături de jurnaliști și bloggeri s-au bucurat de reîntâlnirea cu celebrele jucării.

Woody și gașca veselă sunt, de data aceasta, jucăriile lui Bonnie, o fetiță care se pregătește să meargă la grădiniță și se luptă cu temerile specifice acestei tranziții. Iar când o nouă jucărie, pe nume Forky, se alătură găștii lui Woody, o călătorie alături de prieteni dezvăluie cât de mare și  necunoscută poate fi lumea pentru o jucărie. La finalul ei, pe Woody îl așteaptă o întâlnire surpriză.

Iată câteva dintre cele mai simpatice detalii ale noului film

 • Woody are 38 cm fără pălărie și 40,46 cm cu pălărie.
 • Un animator a avut nevoie de trei săptămâni pentru a definitiva „look-ul” lui Woody cu capul spart după ce tatăl lui Bonnie a călcat din greșeală pe el în dormitor.

 • Duke Caboom a fost făcut de animatori canadieni și a fost special creat cu spatele țeapăn și picioarele îndoite întocmai pentru a simula un star de acțiune care a trecut prin numeroase accidente auto.
 • A existat o unitate specială numită „Echipa Bo”, formată din artiști, animatori, modelatori și chiar Annie Potts, care a pus la cale fiecare aspect al look-ului lui Bo, ținând cont de istoria și evoluția ei..

 • Părul lui Bo Peep este din porțelan și este integrat în corp, iar animatorii au avut puțin control asupra mișcărilor părului.
 • Ducky are un smoc de păr în cap care a fost gândit să se miște câte un pic doar când el se oprește brusc. Creatorii personajului spun că acest detaliu îi dă o notă amuzantă..

 • Specialistul în animații Claudio De Oliveira a vrut ca echipa sa să aibă o referință exactă pentru crearea lui Forky, așa că a adus mai multe modele de sporks (un tacâm hibrid între lingură și furculiță) din care să se inspire.
 • Detaliul care o face pe Gabby Gabby să arate ca o păpușă și nu o fetiță este că i se închid ochii automat atunci când se întinde. În plus, tipurile de mișcări pe care le poate face sunt limitate la nivelul șoldurilor, umerilor și gâtului.

 • Unul dintre copiii din clasa lui Bonnie poartă un aparat auditiv, un detaliu foarte important pentru Henry Garcia, supervizorul echipei de simulare, al cărui băiat are o problemă de auz. Dincolo de asta, Garcia și echipa lui a trebuit să găsească o variantă în care aparatul să nu interacționeze cu părul copilului.
 • Dragon a fost creată folosind ca model pisica unuia dintre animatori, iar detaliile sunt atât de precise încât ea are și papile gustative.

 • Scena în care Jessie produce o pană de cauciuc cu un cui a fost prima secvență animată din Toy Story 4/Povestea jucăriilor 4.
 • Când Woody e în pericol de a fi văzut de o persoană se deghizează rapid într-un telefon cu disc, iar găselnița asta este un omagiu adus celebrului personaj Mickey Mouse.

 • Plaja New Stanton este denumită după Andrew Stanton, unul dintre scenariștii filmului și regizor al cunoscutelor În căutarea lui Nemo, WALL-E  și În căutarea lui Dory.

 • Atât regizorul Josh Cooley, cât și scenaristul Stephany Folsom erau adolescenți când a fost lansat primul film din seria Toy Story/Povestea jucăriilor.

 • Echipa de producție s-a distrat teribil câutând nume pentru toate jocurile din parcul de distracții, alegând nume ca Hipnoză, Vremea ciocanului, Panta extremă, Avionul nebun sau Mașinuțele.

 • În Volkswagenul folosit în film au fost încărcate jucării adevărate pentru a reda în detaliu felul în care ar reacționa personajele la denivelările de pe drum în timpul călătoriei cu familia lui Bonnie. Au folosit diferite tipuri de camere instalate în mai multe locuri în van și acesta a fost condus prin Studiourile Pixar. Ulterior imaginile au fost descărcate în computer pentru a avea o mișcare autentică în film.

Personajele din Toy Story 4/Povestea jucăriilor 4 prind viață datorită vocilor inconfundabile ale unor mari actori ca Tom Hanks (Woody), Annie Potts (Bo Peep), Tim Allen (Buzz Lightyear), Tony Hale (Forky), Keegan-Michael Key și Jordan Peele (Ducky și Bunny), Madeleine McGraw (Bonnie), Christina Hendricks (Gabby Gabby), Keanu Reeves (Duke Caboom), Ally Maki (Giggle McDimples) și Joan Cusack (Jessie).

 

 

 

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Toy Story 4

Alte știri din cinema

Rata îmbolnăvirilor depășește 3 la mie în capitală, cinematografele se închid din nou

Rata de infectare din București este de 3,19

Consultantul serialului istoric The Crown: „Meghan Markle ar trebui să îşi revizuiască poziţiile extreme”

Analistul Robert Lacey menţionează că vede poziţia Ducelui şi Ducesei de Sussex ca fiind prea „arogantă”

Jurnal de Festival - Filmfest Hamburg

În cadrul festivalului a avut loc și un colocviu despre diversitatea în industria cinematografică, iar un altul s-a ținut despre serialul Netflix Unorthodox/Neortodox

Interviu Beartown: "Primul lucru pe care ar trebui să-l facă un serial este să ridice întrebări"

Regizorul Peter Grönlund, despre miniseria scandinavă care se lansează azi pe HBO Go

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells