Articole Thumbsucker

(2005)

Cu degetu-n gura

Sinopsis

Nu e usor sa cresti mare, nu conteaza ce varsta ai...

Justin Cobb (Lou Pucci) inca isi mai suge degetul mare la 17 ani. El vrea sa scape de asta si stie ca obiceiul sau vicios ii afecteaza familia, viata amoroasa si personalitatea. Singurul lucru care-l ajuta este terapia prin hipnoza pe care i-o administreaza dentistul sau Perry Lyman (Keanu Reeves).

Dar asta este doar inceputul problemelor lui Justin. Faptul ca isi sugea degetul era numai un simptom al unei temeri profunde: aceea ca el si tatal sau, Mike (Vincent D'Onofrio) nu sunt indeajuns de buni pentru mama lui, Audrey (Tilda Swinton) si ca ea ii va parasi intr-o zi. Dupa ce reuseste sa renunte la suptul degetului, comportamentul lui Justin devine maniacal, este diagnosticat cu ADHD (Attention Deficit / Hyperactivity Disorder - boala deficitului de atentie sau hiperchinetica) si devine dependent de Ritalina. Apoi Justin recurge la marijuana si sex pentru a-si inlocui dependenta de deget.

"Thumbsucker" este o incercare onesta si amuzanta de a prezenta incercarile oamenilor care au mari probleme in tinerete dar si la varsta adulta. Ei isi doresc sa fie orice altceva decat ceea ce sunt cu temerile si indoielile proprii. In schimb isi doresc sa fie "normali". Ei cauta raspunsuri magice pentru problemele lor - dar descopera ca nu pot fi altcineva, ca nu exista "normal", si ca problemele lor sunt ceea ce ii face umani si frumosi.

Filmul este debutul regizoral al lui Mike Mills, cu un scenariu adaptat de Mills dupa un roman de Walter Kirn.
Sinopsis (en) Despre productie - Ecranizarea filmului Thumbsucker
jinglebells