The Tempest

(1980)

Furtuna

Poster The Tempest Poster The Tempest

Sinopsis The Tempest

Mai mult

Un proiect BBC de ecranizare a tuturor pieselor lui Shakespeare, a dus la realizarea unor productii aclamate la scena deschisa de catre o lume intreaga. Interesanta la acest proiect este folosirea aproape integrala a textului original al operelor shekspeare-iene. Furtuna (The Tempest) este povestea lui Prospero, ducele de Milan, detronat de fratele sau Antonio. Acesta, ajutat de un prieten de la curte, reuseste sa fuga si sa scape de furia fratelui intr-o mica ambarcatiune, in care termina naufragiind…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: alali
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
- -
1 părere
sub 5 voturi
Nota IMDB: 6.8

Caseta tehnică

Produs de

British Broadcasting Corporation (BBC)

Distribuitorul international

Ambrose Video Publishing
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 04 August 2014 02:11
Doar iubitorilor de Sheakspeare
Filmul este teatru 100%. Este o idee BBC de a repune in scena intreaga creatie a lui William Sheakspeare, intr-o maniera care sa foloseasca integral textul marelui dramaturg si in acelasi timp sa fie pus in scena de cei mai mari regizori ai timpurilor noastre. S-au reusit astfel productii aclamate la nivel mondial. Insa, toate astea sunt doar pentru pasionatii genului si poate ai teatrului, desi, ca si teatru, filmul nu prea are efectul participarii la un spectacol... este mort, fara spirit parca... Nu stiu de ce, dar nu are deloc din atmosfera pe care ti-o ofera sala si scena.
Asadar, o sa il notez cu o nota neutra, ca sa nu influentez in niciun fel clasarea lui, deoarece, nu pot sa fac o catalogare in de nicio maniera a unei astfel de realizari. Un 7 cum are si pe IMDb eu cred ca e corect. Mai mult din partea impatimitilor de teatru si nu in ultimul rand de Sheakspeare.

3 1

Spune-ţi părerea despre The Tempest

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells