Articole The Roommate

(2011)

Colega de cameră

Despre distribuție și echipa de producție

LEIGHTON MEESTER (Rebecca) a cucerit publicul de televiziune odată cu interpretarea personajului malefic Blair Waldorf din drama de succes a CW, “Gossip Girl”, un serial bazat pe cărți de succes și transpus în televiziune de către producătorii executivi Josh Schwartz și Stephanie Savage.

Datorită succesului ei senzațional din acest serial, la scurt timp după încheierea filmărilor, actrița a fost solicitată să apară pe marele ecran. Recent, Leighton a jucat alături de Steve Carell și Tina Fey în comedia Date Night și a încheiat filmările pentru filmul Monte Carlo, cu Selena Gomez și Katie Cassidy.
De asemenea a primit oferta de a juca în comedia dramatică, Oranges, alături de Hugh Laurie și Catherine Keener.

Ca și când succesul în televiziune și cinematografie nu ar fi fost de ajuns, Leighton a semnat de curând și un contract muzical cu Universal Republic. Primele două piese de pe albumul ei de debut, “Somebody to Love” și “Your Love is a Drug,” au înregistrat deja un succes important.

Originară din Florida, Leighton s-a îndrăgostit de actorie la vârsta de nouă ani, când a interpretat rolul unei fetițe din Emerald City în producția “The Wizard of Oz.” Doi ani mai târziu, ea s-a mutat împreună cu familia la New York, unde a început o activitate de modeling în cadrul agenției Wilhemina, participând la campania fotografică pentru Ralph Lauren, în cadrul căreia a lucrat cu fotograful Bruce Weber și regizoarea-fotograf Sofia Coppola.

MINKA KELLY (Sara Matthews) Actriță debordantă și de mare talent, Minka Kelly se distinge prin interpretări sugestive și de mare naturalețe, atât pe marele cât și pe micul ecran.
Kelly este renumită pentru interpretarea eroinei istețe dar conflictuale 'Lyla Garrity' din serialul de succes al NBC, "Friday Night Lights.” Recent, ea a jucat și în producția NBC, “Parenthood”.

Printre alte roluri interpretate de Kelly se numără și cele din filmele 500 Days of Summer , de Mark Webb, alături de Zooey Deschanel și Joseph Gordon Levitt sau drama lui Peter Berg, The Kingdom, alături de Jamie Foxx și Jennifer Garner.

CAM GIGANDET (Stephen) Un actor talentat, aflat în plină ascensiune, Cam Gigandet a obținut deja recunoaștere și distincții pentru interpretările pregnante pe care le-a dat rolurilor distribuite. De curând el a obținut premiul “One to Watch” din partea Movieline’s Young Hollywood Awards și un premiu MTV Movie pentru cea mai bună secvență de luptă, realizată de el în producția Summit Entertainment, filmul de acțiune Never Back Down, și a primit titlul de “Next Generation Talent” din partea Hollywood Reporter, în numărul 35 al publicației anuale.

Cam a jucat recent în comedia de succes a Screen Gems, Easy A, alături de Emma Stone. El a încheiat de curând filmările pentru producția mai multor filme, printre care se numără The Experiment, cu Forest Whitaker și Adrien Brody, sau filmul Screen Gems, Priest , în compania lui Paul Bettany, care va fi lansat pe ecrane în luna mai a acestui an.

Cam a putut fi urmărit și în producția muzicală a Screen Gems, Burlesque, în care rolurile principale au fost interpretate de Cher și Christina Aguilera. El a mai jucat și alături de Dennis Quaid și Ben Foster în thriller-ul științifico-fantastic Pandorum, iar anterior acestuia în horrorul Rogue Pictures, The Unborn, alături de Gary Oldman și Odette Yustman. În noiembrie 2008, el a interpretat rolul unui vampir malefic din Twilight, producția de un imens succes a Summit Entertainment, în regia lui Catherine Hardwick, inspirat de seria romanelor de succes ale lui Stephenie Meyer.


CHRISTIAN E. CHRISTIANSEN (regia) este un realizator de film danez care are în palmares o nominalizare la Oscar®. Absolvent al Școlii Naționale de Film din Danemarca, el a lucrat la mai multe filme daneze înainte de a produce primul său film de succes, Nynne (2005), o comedie în regia lui Jonas Elmer.

Apoi, el a produs și regizat drama socială inspirată din realitate, Råzone (2006), de asemenea cunoscută sub numele de Life Hits, care a fost nominalizată la premiul Bodil, la categoria cel mai bun film, și la două premii Robert, la categoria cel mai bun film pentru copii și la categoria cea mai bună regie. Filmul său de scurt metraj Om natten (2007), cunoscut sub numele de At Night, căruia i-a asigurat atât regia cât și scenariul, a obținut o nominalizare la Oscar® la categoria cel mai bun film de scurt metraj (Live-Action).
În prezent el se ocupă de ultimul său thriller ID:A o producție a Zentropa, care va fi lansat în toamna anului 2011.

PHIL PARMET (imaginea) și-a început cariera la New York în calitate de cameraman de documentare pentru posturile de știri și reporteri apreciați, cum ar fi de exemplu Barbara Kopple (Harlan Country USA & American Dream), care a fost răsplătită de două ori cu Premiul Academiei. El a trecut, la sfârșitul anilor 80, la filme artistice, asigurând imaginea filmului lui Alexandre Rockwell, In the Soup, care a obținut atât Marele Premiu al Juriului cât și Premiul publicului, la Festivalul de film Sundance. Cunoscut și respectat în lumea filmelor independente, el a conlucrat cu regizori renumiți cum ar fi Steve Buscemi (Animal Factory, Lonesome Jim) sau Rob Zombie (The Devil’s Rejects).

În prezent el trece cu ușurință de la filmele marilor studiouri de producție, cum ar fi Halloween în regia lui Zombie, sau The Roommate, la filme independente mai mici cum ar fi Don McKay, de Jake Goldberg, sau The Burrowers, de J.T. Petty.
Cunoscut și pentru lucrările sale de fotografie, Parmet are la activ expoziții de fotografie la New York, Los Angeles și Berlin, iar lucrările sale pot fi vizionate pe http:www.eyeandeye.com

RANDY BRICKER, A.C.E. (montajul) a realizat montajul filmelor Takers și Armored, filme produse de Screen Gems.
Bricker a montat și Urbania, film care a înregistrat un succes important la Festivalul Sundance, sau comedia-horror Bride of Chucky, sau Hellraiser: Bloodline și Halloween: The Curse of Michael Myers.

JOHN FRIZZELL (Muzica) a compus de curând muzica pentru debutul regizoral al lui Scott Stewart, Legion , sub egida Screen Gems. De asemenea, el a creat muzica pentru thriller-ul fantastic Shelter (care a apărut pe ecrane în 2010) și pentru drama Henry Poole is Here.

Frizzell și-a început cariera muzicală cântând în corul Operei din Paris și al Metropolitan Opera, încă de la vârsta de 12 ani. El și-a făcut apoi studiile la USC School of Music și la The Manhattan School of Music, iar ulterior a studiat cu legendarul chitarist de jazz, Joe Pass. După facultate, el a lucrat pentru vestitul producător Michael Mainieri, perioadă în care Frizzell a învățat să cânte la sintetizatoare digitale, chiar din primii ani de avangardă ai muzicii digitale. Ideile novatoare ale lui Frizzell au făcut ca acesta să intre în colaborare cu compozitorul Ryuichi Sakamoto, laureat al premiului Oscar, realizând orchestrația pentru mini-serialul de referință al lui Oliver Stone, “Wild Palms”. Frizzell l-a întâlnit și ulterior a colaborat cu compozitorul James Newton Howard pentru muzica filmelor The Rich Man’s Wife și Dante’s Peak, iar apoi a compus singur muzica pentru primul său film artistic Beavis and Butt-head do America.

De atunci, creațiile lui Frizzell în domeniul muzicii de film au inclus pelicule cum ar fi Alien: Resurrection, sau Office Space. Muzica sa pentru Gods and Generals i-a reunit pe coloana sonoră a filmului pe instrumentiștii Paddy Maloney din trupa The Chieftains și pe violonistul Mark O’Conner. Pentru Cradle 2 the Grave el a colaborat cu rap star-ul trupei DMX. Pentru filmul Primeval el s-a deplasat în Africa de sud, unde a înregistrat mai mulți interpreți de muzică tradițională sud-africană, pe care i-a introdus ulterior în muzica sa orchestrală. O mare parte a muzicii create de el conține combinații de instrumente neconvenționale, orchestră tradițională și muzică digitală. Când e întrebat dacă muzica de film este acustică sau electronică, Frizzell răspunde de obicei “da”. El încearcă în permanență să șteargă liniile de demarcație dintre cele două.

Sinopsis
jinglebells