Articole The Man with the Iron Fists

(2012)

Omul cu pumni de fier

Sinopsis

Quentin Tarantino prezintă Omul cu pumni de fier, o aventură inspirată de filmele clasice de kung-fu, în viziunea colaboratorilor săi de cursă lungă, RZA și Eli Roth. Aflat pentru prima dată în postura de regizor și protagonist al unui film de lung metraj, RZA, alături de o distribuție de vedete internaționale, în frunte cu Russel Crowe și Lucy Liu, spune povestea spectaculoasă a unor războinici și asasini, precum și a unui erou singuratic din China secolului al nouăsprezecelea, care trebuie să facă front comun pentru a distruge un clan de trădători care vrea să-i lichideze pe toți.

De la sosirea sa în Jungle Village, din China, fierarul orașului (RZA) a fost forțat de facțiuni tribale radicale să creeze arme de distrugere extrem de sofisticate. Când războiul care mocnea între clanurile locale dă în clocot, acest străin va reuși să capteze o energie străveche pentru a se transforma într-o armă umană. Un singur om trebuie să devină salvatorul poporului care l-a adoptat, luptând alături de eroi de legendă împotriva unor asasini diabolici.

Combinând secvențe spectaculoase de arte marțiale aparținând unor maeștri ai acestui univers cu viziunea sa originală, liderul trupei de rap Wu-Tang Clan care a făcut istorie dominând lumea artistică a ultimelor decenii, RZA aduce pe marile ecrane proiectul său cel mai ambițios, un film care uimește prin stilul vizual și scenele captivante de acțiune.

Despre producție
jinglebells