Articole The Hangover

(2009)

Marea mahmureală

Despre distribuție și echipa de producție

BRADLEY COOPER (Phil) este unul dintre cei mai ocupați actori de la Hollywood. De curând, el a putut fi urmărit în comedia “Yes Man,” în care a jucat alături de Jim Carrey sub bagheta regizorală a lui Peyton Reed, și în comedia romantică “He’s Just Not That Into You.”

După “The Hangover,” el va mai apărea și în alte filme din 2009: “All About Steve,” o poveste ciudată în care Cooper interpretează rolul principal, fiind ținta sentimentelor Sandrei Bullock; horror thriller-ul “Case 39,” alături de Renée Zellweger; și filmul biografic “The Prince of Providence,” în care joacă în compania lui Robin Williams și a lui Oliver Platt. Cooper mai apare și în filmul antologic “New York, I Love You,” în segmentul regizat de Allen Hughes. Versiunea americană a filmului “Paris, je t’aime,” a fost lansată la Toronto Film Festival în 2008 și va fi difuzat pe marile ecrane în 2009.

Printre alte realizări ale lui Cooper se numără comedia romantică “Failure to Launch,” cu Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parker și Zooey Deschanel; comedia de mare success a lui David Dobkin, “Wedding Crashers,” cu Vince Vaughn și Owen Wilson; și comedia independentă “Wet Hot American Summer”.

ED HELMS (Stu) joacă în prezent rolul lui Andy Bernard, din savuroasa comedie NBC, regizată de Dunder Mifflin, “The Office.”

Pe marele ecran, el a apărut recent, alături de Ben Stiller, Owen Wilson și Robin Williams în “Night at the Museum 2,” în regia lui Shawn Levy. Helms va apărea și în comedia “The Goods: Live Hard, Sell Hard,” care va iesi pe ecrane în luna august 2009.

Printre alte roluri ale lui Helms se numără cele din filmeleh “Semi-Pro,” “Knocked Up,” “Meet Dave,” “Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay,” “Walk Hard” și “Evan Almighty.” Fiind și un scriitor de talent, el a scris de curând o comedie, împreună cu partenerul său Jacob Fleischer, pentru Warner Bros. și casa de producție a lui Steve Carell, Carousel Productions. Helms s-a născut și a copilărit în Atlanta, GA, a studiat la Oberlin College in Ohio, dar s-a îndreptat apoi spre New York City pentru a juca comedie. În prezent, el locuiește la Los Angeles și-i place să cânte la banjo.


ZACH GALIFIANAKIS (Alan) s-a mutat la New York City după ce a picat ultimul examen la North Carolina State University. A început prin a debita gaguri într-un fast-food din Times Square, după care a trecut la stand-up comedy prin cluburile și cafenelele din oraș. În timp ce era însoțitor de autobuz, a primit primul său rol în sitcom-ul NBC “Boston Common.” În cariera diversă care a urmat, el a participat și la talk show-uri , printre care se numără “The Late Show with David Letterman,” “Late Night with Conan O’Brien” și “Jimmy Kimmel Live!” În 2008, el a scris și participat la realizarea episodului pilot al Comedy Central, “Speed Freaks.” Dintre realizările lui de televiziune fac parte rolul din serialul “Tru Calling”; apreciatul său talk-show la VH-1, “Late World with Zach”; ca și rolul din “Reno 911!” .

Printre filmele sale recente se numără comedia “What Happens in Vegas,” cu Cameron Diaz și Ashton Kutcher, și apreciatul film al lui Sean Penn, “Into the Wild.” Recent, el a încheiat producția filmelor independente “Little Fish, Strange Pond,” “G-Force,” “Rogue’s Gallery” și “Youth in Revolt,” toate programate la lansare în 2009. Tot anul acesta el va debuta în comedia HBO “Bored to Death,” cu Jason Schwartzman și Ted Danson. Printre alte roluri interpretate de Galifianakis se numără cele din “Visioneers,” “Heartbreakers,” “Bubble Boy,” “Below,” “Corky Romano,” “Out Cold,” și din documentarul “The Comedians of Comedy.”


HEATHER GRAHAM (Jade) și-a descoperit pasiunea pentru film de la o vârstă fragedă, atrăgând atenția realizatorilor de film prin rolul din filmul lui Gus Van Sant, “Drugstore Cowboy,” pentru care a obținut o nominalizare la premiul Independent Spirit. Ea a continuat cu rolul notoriu din comedia clasică a anului 1997, “Boogie Nights,” pentru care a obținut un premiu MTV Movie pentru cea mai bună interpretare de debut, și rolul din “Austin Powers: The Spy Who Shagged Me,” în 1999. Tot în 1999, Graham a primit titlul de ShoWest Female Star of Tomorrow.

Mai recent, ea a jucat alături de mari actori în filmul lui Emilio Estevez, “Bobby,” despre asasinarea lui Robert F. Kennedy si în mai multe filme independente: “Gray Matters,” cu Bridget Moynahan; drama “Broken,” alături de Jeremy Sisto; comedia “The OH in Ohio,” cu Paul Rudd și Parker Posey; și “Adrift in Manhattan,” în regia lui Alfredo De Villa, alături de Victor Rasuk. Graham a asigurat producția executivă și a jucat în filmul “Cake,” o comedie romantică în care au mai jucat Sandra Oh și Cheryl Hines. În perioada 2004-2005, ea a obținut recenzii laudative pentru rolul ei de guest-star din serialul apreciat de critică, “Scrubs.”

TODD PHILLIPS (regia/producția) și-a început cariera ca realizator de filme documentare, inspirându-se din umorul realităților cotidiene și din credința sa că realitatea bate filmul.

Primul său film, “Hated,” a realizat un portret al rocker-ului punk G.G. Allin, și a făcut imediat senzație în lumea fanilor și a tinerilor. El a fost difuzat în vara anului 1994 și a devenit filmul studențesc cu cele mai mari încasări ale vremii.

El a continuat în 1998 cu “Frat House,” un documentar pe care l-a produs și regizat pentru popularul serial America Undercover al HBO. “Frat House” a fost lansat în 1998, la Sundance Film Festival și a câștigat Marele premiu al juriului, la categoria documentar. După ce l-a întâlnit pe producătorul Ivan Reitman la Sundance, Phillips a început să regizeze filme sub egida “Road Trip,” fiind la scurt timp propulsat ca nouă forță în comedie. A produs și regizat documentarul “Bittersweet Motel,” despre fenomenul muzical și cultural numit Phish.

Sub o formă sau alta, filmele lui Phillips explorează natura relațiilor între bărbați, ceea ce i-a dat posibilitatea de a lucra cu unii dintre cei mai mari actori comici ai Hollywood-ului, pentru care a scris și regizat filme ca “Old School” în 2003, “Starsky & Hutch” în 2004, și “School for Scoundrels” în 2006.

Phillips a fost nominalizat în 2006 la premiul Academiei, la categoria cel mai bun scenariu-adaptare, pentru realizarea sa din filmul “Borat.”

JON LUCAS & SCOTT MOORE (Scenariul) au făcut echipă și în cazul scenariului comediei romantice “Fantomele fostelor iubite,” cu Matthew McConaughey și Jennifer Garner, care a fost lansat de 1 Mai, în toată lumea.

Printre creațiile lor anterioare se numără comedia “Four Christmases,” cu o distribuție valoroasă condusă de Vince Vaughn și Reese Witherspoon.

LAWRENCE SHER (imaginea) este director de imagine de mai bine de 15 ani, având la activ numeroase reclame, video-clipuri și filme artistice. De curând el a încheiat filmările pentru comedia “I Love You, Man,” cu Paul Rudd și Jason Segel. Printre alte realizări ale lui Sher se numără “Trucker,” “The Promotion,” “Dan in Real Life,” “The Dukes of Hazzard” și “The Chumscrubber.”

După ce a realizat filmările pentru scurtmetrajul “12 Stops on the Road to Nowhere”, pentru colegul său de la universitatea Wesleyan, absolventul Jason Lowi, Sher a lucrat ca director de imagine la mai multe filme scurte și video-clipuri, evidențiindu-se în 2001 odată cu filmul independent “Kissing Jessica Stein,” și apoi cu filmul regizorului Zach Braff, “Garden State.”

CHRISTOPHE BECK (muzica) a compus muzica a peste 40 de filme și circa 20 de show-uri de televiziune. Cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, Beck a compus muzica pentru o paletă variată de proiecte, cum ar fi filmele de acțiune “The Sentinel” și “Elektra,” comediile “Charlie Bartlett,” “The Pink Panther” și “Bring It On,” și dramele “Under the Tuscan Sun” sau “Year of the Dog.”

Mai recent, Beck a compus muzica pentru filmul de aventuri “The Dark is Rising”; comediile “Drillbit Taylor” și “What Happens in Vegas”; drama “Phoebe in Wonderland”; filmul“The Greatest”, nominalizat la Marele premiu al juriului la Sundance Film Festival, și urmarea comediei “The Pink Panther 2”.

Printre realizările lui se numără și colaborarea anterioară cu regizorul Todd Phillips pentru filmul “School for Scoundrels,” ca și filmele “License to Wed,” “We Are Marshall,” “Yours, Mine and Ours,” “Taxi,” “A Cinderella Story,” “Saved!,” “Garfield,” “Cheaper by the Dozen,” “American Wedding”, sau “Just Married.”

Printre proiectele de viitor ale lui Beck se numără filmele “The Post Grad Survival Guide,” “I Love You, Beth Cooper” și “All About Steve,” toate fiind programate să apară pe ecrane anul acesta.

LOUISE MINGENBACH (Costumele) se află la a treia sa colaborare cu regizorul Todd Phillips, după comediile “Starsky & Hutch” și “School for Scoundrels” sau filmul de televiziune din 2007, “The More Things Change…”

Costumele create de ea pot fi admirate chiar acum pe ecrane, în filmul de acțiune “X-Men Origins: Wolverine.” Printre proiectele realizate recent de ea se numără comedia romantică “The Heartbreak Kid” și filmul “Hancock,” cu Will Smith.

Anterior, Mingenbach a lucrat cu regizorul Bryan Singer la cinci dintre filmele lui, începând cu thrillerul din 1995 “The Usual Suspects” și continuând cu “X-Men,” pentru care ea a obținut un premiu Saturn și o nominalizare la premiul Costume Designers Guild, “X2,” “Apt Pupil” și “Superman Returns.”

Sinopsis Note de producție
jinglebells