Articole Rocky Balboa

(2006)

Rocky Balboa

Despre actori

SYLVESTER STALLONE (Rocky Balboa/scenarist/regizor) este binecunoscut pe plan international in calitate de actor, scenarist, producator si regizor. Rocky, la care a fost autorul scenariului si in care a jucat rolul principal, a obtinut Premiul Oscar pentru cel mai bun film in 1976.

Originar din New York, Stallone a facut studiile primare intr-o suburbie a Philadelphiei. Dupa doi ani petrecuti la American College of Switzerland din Geneva, s-a reintors in SUA si s-a inscris la sectia de actorie a Universitatii din Miami. in aceeasi perioada a inceput sa scrie scenarii, apoi si-a abandonat studiile pentru a urma o cariera actoriceasca la New York. Dupa numeroase auditii fara succes, Stallone s-a concentrat pe scenarii, asteptand un rol care sa-l lanseze. Acesta a venit in 1974, cand a fost distribuit in The Lords of Flatbush. De asemenea, el a scris o parte din dialogurile filmului.

Cu banii castigati, Stallone a parasit New York si s-a instalat la Hollywood, unde a fost distribuit in cateva mici roluri. in acelasi timp, a continuat sa scrie scenarii, pe care mai multi producatori au vrut sa le cumpere, insa cu intentia de a distribui vedete in rolul principal. Stallone a insistat sa joace le rolul principal si, in cele din urma, perseverenta sa a dat roade. Astfel, el poate azi numara printre succesele sale filme ca: Rocky II si Paradise Alley (in tripla calitate de actor, scenarist si regizor), F.I.S.T., First Blood, Rambo: First Blood, Part II, Rhinestone, Rambo III (actor si co-scenarist), Staying Alive (regizor, producator si co-scenarist), Nighthawks, Victory, Tango & Cash and Lock Up (regizor, producator si actor) si Rocky V (actor si scenarist), in regia lui Jon Avildsen.

Dintre rolurile sale le mai amintim pe cele din: Get Carter, Cliffhanger, Demolition Man, The Specialist, Assassins, Daylight, CopLand, Driven, D-Tox, Avenging Angelo, Spy Kids 3-D: Game Over si serialul de mare succes Las Vegas. Stallone a fost distins cu Premiul pentru intreaga cariera acordat de Academia Americana de Film Science Fiction, Horror si Fantasy.

BURT YOUNG (Paulie) a fost distins cu o nominalizare la Premiul Oscar in 1976 pentru rolul din Rocky. Young a studiat actoria cu legendarul Lee Strasberg la Actors Studio. Din filmografia sa amintim: Once Upon A Time In America, Amityville II: The Possession, The Pope Of Greenwich Village, Last Exit To Brooklyn, Mickey Blue Eyes, The Adventures Of Pluto Nash, Hack!, Blue Lake Massacre, Oliviero Rising, Carlito’s Way: Rise To Power, Nicky’s Game, Transamerica, The Gang That Couldn’t Shoot Straight, Across 110th Street, Cinderella Liberty, Chinatown, The Gamble, The Killer Elite, Harry And Walter Go To New York si Uncle Joe Shannon.

GERALDINE HUGHES (Marie) a fost deosebit de apreciata pentru performanta sa din piesa autobiografica intitulata Belfast Blues, in care interpreteaza 24 de roluri. Hughes provine dintr-o familie catolica din Belfast, de origine modesta. in 1984, ea a fost distribuita in filmul de televiziune intitulat The Children In The Crossfire, in care a jucat alaturi de Kirk Cameron, Karen Valentine, Juliet Duffy si Charles Hade, rol care i-a deschis calea spre actorie. Ulterior, Hughes s-a mutat in SUA si s-a inscris la sectia de teatru, film si televiziune a UCLA.

MILO VENTIMIGLIA (Robert Balboa, Jr.) este vedeta celebrului serial NBC intitulat Heroes. Alte roluri ale sale la televiziune sunt cele din: The Fresh Prince of Bel Air / Printul din Bel Air, The Bedford Diaries, Gilmore Girls, American Dreams, Boston Public, Opposite Sex, C.S.I., Sabrina the Teenage Witch si Promiseland.

Pe marele ecran, el a putut fi vazut in toate filmele din seria Rocky, precum si in: Stay Alive; Cursed; Dirty Deeds; Sheer Bliss si Massholes.

ANTONIO TARVER (Mason 'The Line' Dixon) este supranumit de fanii sai "Magic Man". Tarver a urcat prima oara pe ringul de box la varsta de 10 ani. in 1996, el a castigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta. in 2003, Tarver a cucerit titlul de campion mondial la categoria pana. Dupa 24 de victorii, dintre care 18 prin KO, Tarver s-a retras din viata sportiva in 2006.

JAMES FRANCIS KELLY III (Steps) si-a inceput cariera actoriceasca la frageda varsta de 4 ani. Talentul si cunostintele sale l-au impresionat pe Sylvester Stallone, care l-a distribuit in primul sau rol pe marele ecran. La televiziune, Kelly a jucat in seriale precum: 7th Heaven, On Common Ground’ si Profiler.

TONY BURTON (Duke) a jucat in toate filmele din seria Rocky. precum si in filme precum: The Shining, Armed And Dangerous, Side Out, House Party 2, Hook, Knockout si Hack!.

Despre realizatori Despre producție
jinglebells