Articole Madagascar: Escape 2 Africa

(2008)

Madagascar 2

Despre realizatori

ERIC DARNELL (regie / scenariu) a scris si regizat blockbusterul anului 2005 „Madagascar”, si inainte de acest coplesitor succes a regizat prima productie animata computerizat „Antz”
Darnell s-a alaturat echipei PDI/ DreamWorks in 1991, unde a participat la crearea a numeroase reclame si proiecte de filme, datorita talentelor sale multiple, in animatie, efecte vizuale si regie. Filmul sau de animatie scurt „Gas Planet” s-a bucurat de recunoastere internationala si a fost distins cu Ottawa Animation Festival Special Jury Prize.

Tot la DreamWorks, Darnell a acordat asistenta pentru prima productie animata traditional „Prince of Egypt”. Darnell a absolvit jurnalismul la Universitatea din Colorado si are MFA in animatie experimentala la CalArts. inainte de a veni la DreamWorks Animation SKG, Darnell a fost animator freelance si a regizat clipul „Get Up” pentru trupa R.E.M.

TOM McGRATH (regie/ scenariu/ voce Skipper) a lucrat in domeniul industriei de entertainment peste 18 ani. A debutat ca regizor in „Madagascar” (pentru care a scris si scenariul), iar de data aceasta, dovedeste ca are talent de actor, dandu-i voce liderului pinguinilor, Skipper.
Dupa scandalosul succes al filmului Madagascar, McGrath a dat voce lui Skipper in scurt-metrajul „The Madagascar Penguins in: The Christmas Caper” si si-a mai imprumutat vocea in productiile „Flushed Away” si „Shrek the Third”

McGrath a lucrat in prealabil in domeniul creatiei si designului pentru productii precum „Cats & Dogs” si „How Grinch Stole Christmas”. A mai fost animator pentru „Space Jam” si „Cool World”. Pentru televiziune, a semnat in calitate de regizor „The Ren & Stimpy Show”, si alte proiecte pentru Nickelodeon. in prezent, este regizor de animatie pentru reclamele la Coors Light si Subaru.

ETAN COHEN (scenariu) S-a afirmat ca o figura de prima marime in industria comica si a lucrat cu cei mai importanti regizori si vedete, ca Jay Roach, Mike Judge, Ben Stiller si Will Ferrell. si-a inceput cariera de la 19 ani, in timp ce studia ebraica in Cisiordania, in Israel, cand a scris scenariul pentru un episod din „Beavis and Butthead” si l-a trimis realizatorilor prin posta. Mike Judge, care crease show-ul, l-a citit, i-a placut si i-a cerut lui Cohen imediat sa scrie in continuare.

Cohen a absolvit Harvard cu specialitatea idis si s-a mutat la Los Angeles, unde a semnat un contract cu Disney Animation. A lucrat apoi pentru ABC, la „It’s Like You Know” (creat de Peter Melman din „Seinfeld”). Cohen a mai lucrat pentru Fox, la „King of the Hill”, perioada in care a castigat Annie Award pentru scenariul episodului „Ceci n’est pas un King of the Hill” (2004).

Cohen a scris si regizat scurt metrajul „My Wife Is Retarded” care a fost lansat la Festivalul Artelor de Comedie de la Aspen 2007, si a castigat premiul pentru film scurt. Cel mai recent, Cohen a scris (impreuna cu Ben Stiller si Justin Theroux) scenariul comediei „Tropic Thunder”.

MIREILLE SORIA (producator) a debutat cu dreptul in animatie, semnand ca producator aventuri haioase nominalizate la Academy Award, precum „Spirit: Stallion of the Cimarron” si „Sinbad: Legend of the Seven Seas”. Este producator al hitului „Madagascar” si bineinteles, al „Madagascar: Escape 2 Africa” . La inceputul carierei in industria de cinema, Soria a fost vicepresedinte la Walt Disney Pictures din 1990 pana in 1995, perioada in care a contribuit la realizarea versiunii live-action dupa „The Jungle Book” de Rudyard Kipling, „Cool Runnings” si „The Mighty Ducks”.

KENDAL CRONKHITE (scenografie) a avut acelasi rol la blockbusterul „Madagascar”; in calitate de scenograf este responsabila cu ceea ce se numeste look-ul filmului, coordonand diferite departamente pentru asigurarea calitatii si continuitatii filmului.
Cronkhite a lucrat ca art director pentru prima productie animata realizata la PDI/
DreamWorks, „Antz”, si inainte de a se alatura companiei, a fost editor ilustrator freelance in Canada si New York. Cronkhite a fost art director asistent pentru productia lui Tim Burton „The Nightmare Before Christmas” si art director pentru „James and the Giant Peach” de la Disney.

PHILIPPE GLUCKMAN (visual effects Supervisor) face parte din „garda veche” care a lucrat pentru „Madagascar” si a participat cu placere la continuarea aventurilor celor patru evadati din Gradina Zoologica din New York. Face parte din marea familie a PDI/ DreamWorks din 1994 si a fost supervisor pentru „Shrek” si visual effects supervisor asociat pentru prima productie animata realizata in studio, „Antz”. Cel mai recent a avut o contributie la „Shrek 2” si a fost, cu consecventa, visual effects supervisor pentru „Shrek the Third”.

Din filmografia lui Gluckman fac parte „Batman and Robin”, „Batman Forever”, „Marvin the Martian” si o multime de reclame. inainte de a veni la studio, Gluckman a fost senior animator la Ex Machina din Paris, a fost asistent animator la Cartoon Farm, si partener la Storyboard, ambele din Paris.
A absolvit Ecole Nationale D’Arts Appliques, Paris.

REX GRIGNON (Head of Character Animation) provine din vechea echipa a Madagascar, unde a avut aceeasi contributie ca specialist in animatie. Cel mai recent a lucrat pentru filmul care a starnit mare senzatie la Cannes „Kung Fu Panda”. Are o cariera in domeniul filmului animat de peste 22 de ani si la PDI/ DreamWorks a contribuit la realizarea „Antz”, si „Shrek” precum si la „Toy Story” de la Pixar. A predat ore de animatie la Cogswell College in Sunnvale, California si la Academy of the Arts College in San Francisco. A tinut prelegeri la American Film Institute, Stanford University, Sheridan College, the University of Washington.

HANS ZIMMER ( compozitor) unul dintre cei mai prolifici compozitori din industria filmului, cu peste 100 de productii in palmares.
in 1994 a castigat premiul Academiei Americane de Film si un Glob de Aur pentru muzica din „The Lion King”; coloana sonora din „The Lion King” continua sa atraga ropote de aplauze in productiile montate pentru scena, in musicaluri, ceea ce i-a adus lui Zimmer in 1998 un premiu Tony, dar si un Grammy Award.

Zimmer are in palmares sase nominalizari la premiul Oscar, cea mai recenta pentru coloana sonora din „Gladiator”, pentru care a mai primit nominalizari la Globul de Aur si Grammy. Celelalte nominalizari la Oscar au fost pentru „The Prince of Egypt”, „The Thin Red Line” „As Good As It Gets”, „The Preacher’s Wife” si „Rain Man”. A primit nominalizari la Globul de Aur pentru coloana sonora din „ The Da Vinci Code”, „Spanglish”, „The Last Samurai”, „Pearl Harbor”, „Spirit Stallion of the Cimarron” si „The Prince of Egypt”. La premiul Grammy a primit alte noua nominalizari.

Filmografia lui Zimmer include „Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest”, „The Weather Man”, „Crimson Tide”, „Hannibal”, „Thelma and Louise”, „Black Rain”, „Mission: Impossible II”, „Black Hawk Down” si „True Romance”.
Sinopsis Despre distributie
jinglebells