Articole Little Children

(2006)

Mici copii

Despre distribuție

Kate Winslet (Sarah Pierce). Actrita engleza Kate Winslet a crescut intr-o familie de actori si a inceput sa joace pentru televiziunea britanica la varsta de treisprezece ani. La varsta de saptesprezece ani, a devenit cunoscuta pe plan international cu rolul din filmul artistic al lui Peter Jackson, Heavenly Creatures. in 1995 a urmat rolul lui Marianne Dashwood din filmul lui Ang Lee, Sense and Sensibility. Kate a primit prima sa nominalizare la Premiul Academiei pentru aceasta interpretare si afost de asemenea nominalizata la Globul de Aur. A castigat mai apoi premiul BAFTA si Premiul Asociatiei Actorilor de Film.

Rolul urmator l-a jucat alaturi de Christopher Eccleston in filmul lui Michael Winterbottom, Jude, iar apoi a jucat-o pe Ofelia in filmul lui Kenneth Branagh, Hamlet. Ulterior a aparut ca o uimitoare Rose in filmul Titanic al lui James Cameron alaturi de Leonardo DiCaprio. La varsta de 22 de ani, Kate a primit cea de-a doua nominalizare la Premiul Academiei pentru acest rol si a avut onoarea de a fi cea mai tanara actrita care a fost nominalizata vreodata la doua Premii ale Academiei.

In 1997 Kate a jucat in rolul Juliei din Hideous Kinky, regizat de Gillies McKinnon, iar in 1998 a jucat alaturi de Harvey Keitel in drama comica a lui Jane Campion, Holy Smoke. A jucat de asemenea in drama istorica a lui Philip Kaufman, Quills, impreuna cu Geoffrey Rush, Joaquin Phoenix si Michael Caine.

Kate a jucat si in filmul Iris al lui Richard Eyre. Pentru interpretarea sa portretizand-o pe tanara Iris Murdoch, Kate a fost nominalizata la Globul de Aur si la Oscar. A jucat apoi in filmul lui Michael Apted, Enigma, o drama de spionaj despre spargatorii de coduri de la inceputul celui de-al doilea razboi mondial si in The Life of David Gale alaturi de Kevin Spacey. Kate s-a dus apoi la New York si si-a vopsit parul albastru in portocaliu pentru uimitoarea interpretare a ciudatei Clementine din Eternal Sunshine of the Spotless Mind, pentru care a fost nominalizata la Premiul Academiei, Globul de Aur si Premiul BAFTA la categoria cea mai buna actrita. Apoi a jucat alaturi de Johnny Depp in Finding Neverland, care a fost desemnat de Asociatia Nationala a Criticilor ca fiind cel mai bun film din 2004.

In aceasta toamna, Kate a aparut in All the King’s Men, regizat de Steven Zaillian, jucand alaturi de Jude Law si Sean Penn. Apoi isi imprumuta vocea in filmul de desene animate Flushed Away. Kate isi incheie anul actoricesc jucand in comedia romantica The Holiday alaturi de Cameron Diaz, Jude Law si Jack Black.

Jennifer Connely (Kathy Adamson). Castigatoarea Premiului Academiei Jennifer Connelly a facut dovada multiplelor sale valente actoricesti. Connelly a primit un Glob de Aur, un Premiu BAFTA, un Premiu AFI, un Premiul al Criticilor de radio si televiziune si un Premiu al Academiei pentru rolul interpretat in filmul lui Ron Howard, A Beautiful Mind. Connelly a jucat ultima data in thrillerul lui Walter Salles produs de Disney, Dark Water, alaturi de John C. Reilly, Tim Roth si Pete Postlewaite.

In noiembrie 2003, Connelly a jucat alaturi de Ben Kingsley in productia DreamWorks House of Sand and Fog, regizata de Vadim Perelman. In vara lui 2003 ea a jucat alaturi de Eric Bana, Nick Nolte, Sam Elliott si Josh Lucas in filmul lui Ang Lee, The Hulk, pentru Universal.

Connelly a atras indeosebi atentia prin interpretarea sa din Requiem For a Dream. Portretizarea de neuitat a unei dependente de droguri i-a adus o nominalizare la Premiul Independent Film Spirit. Connelly a jucat de asemenea in mult apreciatul film al lui Ed Harris, Pollock, precum si in filmul lui Keith Gordon, Waking the Dead, alaturi de Billy Crudup.

Printre alte roluri jucate se numara cel din filmul lui Pat O’Connor, Inventing the Abbotts, in care a jucat din nou impreuna cu Billy Crudup, cel din drama politista a lui Lee Tamahori, Mulholland Falls, cel din controversatul film al lui John Singleton, Higher Learning, Of Love and Shadows, regizat de Betty Kaplan in care a jucat alaturi de Antonio Banderas. A mai jucat in filmul produs de Disney, The Rocketeer, regizat de Joe Johnston, in comedia Career Opportunities scrisa de John Hughes si Labyrinth regizat de Jim Henson.

Primul film in care a aparut Connelly a fost cel al lui Sergio Leone, Once Upon A Time in America. Connelly a jucat de curand alaturi de Leonardo DiCaprio in Diamantul sangeriu, regizat de Edward Zwick.

Patrick Wilson (Brad Adamson). Patrick Wilson s-a impus rapid ca unul dintre cele mai mari talente actoricesti din ultimul timp. a terminat filmarile la filmul lui Edward Burns, Purple Violets, in care a jucat alaturi de Debra Messing si Selma Blair, si care a aparut la sfirsitul anului 2006.

Patrick poate fi vazut acum in filmul care a fost un succes la Sundance, Hard Candy, o drama psihologica care a fost distribuita de Lion’s Gate in aprilie 2006. Pe langa aparitiile de pe marile ecrane, Patrick a jucat recent pe Broadway alaturi de Amanda Peet, Jill Clayburgh si Tony Roberts in portretizarea facuta unor proaspeti insuratei, alaturi de Corie si Paul Bratter in noua interpretare a comediei romantice clasice a lui Neil Simon din 1963 Barefoot in the Park, regizata de Scott Elliot.

Patrick a avut ocazia de a-si dovedi valentele actoricesti in cateva proiecte de mare anvergura; el a jucat in Phantom of the Opera de Andrew Llyod Webber, care a fost regizat de Joel Schumacher si distribuit de Warner Bros. A jucat si a fost nominalizat la Globul de Aur si la Premiul Emmy pentru rolul respectiv, in Angels in America, regizat de Mike Nichols pentru HBO. In acest film bazat pe piesa lui Tony Kushner, care a primit in 2004 Globul de Aur si Premiul Emmy pentru cel mai bun serial, Patrick a jucat alaturi de Meryl Streep, Al Pacino, Mary-Louise Parker si Emma Thompson.

A jucat de asemenea alaturi de Dennis Quaid si Billy Bob Thornton in filmul distribuit de Disney, The Alamo, regizat de John Lee Hancock. Anterior, a jucat in rolul principal Jerry Lukowski in muzicalul de pe Broadway The Full Monty. Rolul i-a adus niste aprecieri critice de exceptie si a primit numeroase nominalizari, incluzand o nominalizare la premiul Tony pentru cel mai bun actor principal dintr-un muzical, nominalizarea Drama Desk, un Premiu al Asociatiei de Teatru si o nominalizare Outer Critic’s Circle.
Nascut in Virginia, Patrick si-a petrecut cei mai multi ani in St. Petersburg, Florida. Mama lui este cantareata si profesoara de canto, iar tatal lui Patrick este crainic in Florida.

Patrick si-a obtinut licenta la Universitatea Carnegie Mellon. Actorul isi canta/scrie propria-i muzica. Patrick, sotia lui si fiul sau nou-nascut locuiesc in New York City.

Despre realizatori
jinglebells