Articole Little Children

(2006)

Mici copii

Sinopsis

Kate Winslet, Jennifer Connelly și Patrick Wilson joacă în Mici copii, cea mai recentă creație a scenaristului/regizor nominalizat la Oscar, Todd Field. Bazat pe romanul lui Tom Perrota, filmul se concentrează asupra câtorva persoane ale căror vieți se intersectează în mod surprinzător și potențial periculos pe terenurile de joacă, în bazinele orașului și pe străzile unde locuiește mica lor comunitate.

Deși Mici copii se bazează pe un roman foarte apreciat, Todd Field și Tom Perrotta au dorit să creeze un film care să stea pe propriile-i picioare, fiind independent de carte.

"Când Todd și cu mine am început să colaborăm la scenariu, speram să scoatem ceva cu totul nou din material, în loc de a transpune fidel cartea în film", spune Perrotta. "Pentru mine, ca romancier, atracția exercitată de o adaptare filmică constă exact în această posibilitate de a reimagina cartea mea împreună cu altcineva și de a explora noi posibilități în ceea ce privește personajele și povestea. Posibilitatea de a lucra cu un scenarist/regizor atât de desăvârșit ca Todd a constituit o mare parte din atracția exercitată, însă am înțeles de la început că ceea ce am realizat împreună nu va mai fi 'al meu' practic vorbind. Nu există realmente nicio modalitate prin care doi scenariști cu stiluri și sensibilități atât de diferite ca ale noastre să lucreze împreună și să nu creeze ceva foarte diferit de ceea ce fiecare dintre noi ar fi făcut separat."

Despre realizatori
jinglebells