Articole Les Rivieres Pourpres 2 - Les Anges de L'Apocalypse

(2004)

Râuri de purpură 2: Îngerii apocalipsei

Sumbru, spectaculos si amenintator: Universul filmului

Jean Reno povesteste despre locul unde au avut loc filmarile, in Lorraine: „Locul este halucinant. Atunci cand cobori, e ca si cum ajungi pe un alt taram. E dus atat de mult in adancuri, incat nu mai intalnesti nici o vietate, nici macar o insecta. Gasesti apa, dar nu si lumina.

[...] Locul se potriveste de minune spiritului acestui film. E angoasant si fascinant. Aici are loc o parte din finalul actiunii. Filmarile de aici ne-au solicitat destul de mult abilitatile fizice, atat din cauza intensitatii actiunii, cat si din cauza tehnicilor folosite. Totul a fost foarte complex, am avut multa apa, efecte speciale... La modul general, locurile erau foarte importante, mai ales pentru aceste scene. Am filmat in zone industriale, in inima mostenirii industriale din secolul XIX, care dispare incet-incet.”

Benoit Magimel: „Decorurile si locurile sunt o adevarata forta pentru film. Sunt mai mult decat surprinzatoare, sunt impresionante. Intre manastire, bunkerele subterane, uzina abandonata si padurea de unde tasneste turela, Olivier a ales niste locuri reale pe care le-a transformat cu ajutorul echipei sale. Rezultatul este uimitor. Autencititatii locurilor incarcate de istorie, el adauga o aura de miser. Rezultatul este halucinant. Chiar si atunci cand interpretam, decorul era un personaj individual.”

Jean Reno: „Acest film a fost nu doar o ocazie sa experimentam situatii inedite, ci si o ocazie sa intalnim persoane speciale. Eu am o scena in care apar alaturi de Johnny Hallyday. Il ador pe tipul asta. El si-a dorit foarte mult sa turneze scena respectiva. Era pe fuga, dar a fost o adevarata placere. Cat despre Christopher Lee, omul asta e o legenda. Are o experienta impresionanta. Stie o mie de lucruri si, desi are 84, are spritul foarte treaz.”

Sinopsis Cautarea la limita posibilului
jinglebells