Articole Les infidèles

(2012)

Fustangii

Filmele care alcătuiesc lungmetrajul Fustangii

1. La Bonne Conscience (Cu conștiința curată)

Regia: Michel Hazanavicius (Globul de Aur 2012, “Cel mai bun film de comedie” pentru The Artist)

Povestea. Mai precis, vechea poveste. În cazul de față, a teambuilding-ului. A plecării din oraș cu colegii, cu “firma” etc. Depărtarea de casă. Posibilitatea unui flirt cu colegele, cu recepționera, cu femeia de serviciu. Plus petrecerea de seară. Plus alcoolul. Plus camerele single la hotel. A fi sau a nu fi fidel? Aceasta este întrebarea.

2. Las Vegas

Regia: chiar Jean Dujardin (The Artist - “Cea mai bună interpretare masculină” Cannes 2011, “Cel mai bun actor de comedie” Golden Globe 2012) și Gilles Lellouche, aici actorii principali.

Povestea. Pretextul unei evadări din cuplu împreună cu amicii: inventarea unei premiu constînd într-o excursie în străinătate, oriunde, numai să fie departe de casă. În cazul nostru, destinația va fi Las Vegas.

3. La Question (Întrebarea)

Regia: Emmanuelle Bercot (Backstage - selecția oficială Veneția 2005, A poil - scurtmetraj, Cannes 2004, Clement - selecția oficială Cannes 2001 ”Un certain regard / Prix de la jeunesse”, La puce - mediumetraj ficțiune selectat la Cannes 1999)

Povestea. Din nou, vechea poveste. De data asta, celebra discuție: “Te rog să-mi spui dacă m-ai înșelat vreodată cu altă femeie. Promit că nu mă supăr. Vreau doar să știu.” Pînă unde vor merge mărturisirile? Se va ține ea (Alexandra Lamy) de cuvînt sau se va supăra pe el (Jean Dujardin)?

4. Infidèles Anonymes (Infidelii anonimi)

Regia: Alexandre Courtès

Povestea. Nouă infideli incurabili își recunosc problema și participă la o primă sesiune de terapie de grup pentru tratarea infidelității, la fel cum dependenții de alcool se tratează la Alcoolicii anonimi. Toți sînt în stadii diferite de “boală”, unul este doar “bolnav” prefăcut, iar doctorița psiholog (Sandrine Kiberlain) nu este nici ea cu toți boii pe-acasă.

5. Lolita

Regia: Eric Lartigau

Povestea. Din nou un clasic al genului: relația bărbatului căsătorit (Gilles Lellouche) cu o amantă mult mai tînără (Clara Ponsot). De fapt, adolescentă. El o plimbă cu jeep-ul, plătește camere la hoteluri scumpe și cină romantică la room service, ea ar vrea să meargă cu colegii la discotecă și să fumeze iarbă. Ce e de făcut?

6. Prologue

Regia: Fred Cavayé

Povestea. “Vezi, dacă întreabă nevastă-mea, am fost cu tine pînă la 5 dimineața!”. Tot un clasic, ca la episodul “Las Vegas”. Amicul de acoperire cu care se merge la agățat prin cluburi. Amiciția este atît de puternică încît și fetele agățate cunoscute ad-hoc trebuie să fie tot pereche. Și, ulterior, paturile trebuie să fie apropiate, pentru că cei doi prieteni țin să-și împărtășească părerile non-stop.

Plus două pastile foarte scurte, intercalate, bonus. Din care amintim aici celebrul “Vai, dragă, dar nu e ceea ce crezi!”, în momentul în care soția îl prinde chiar în timpul actului sexual cu amanta.

Sinopsis
jinglebells