Articole Leap Year

(2010)

An bisect

Despre distribuție și echipa de producție

De două ori nominalizată la Oscar, actrița AMY ADAMS (Anna) și-a construit o filmografie impresionantă, provocându-se pe sine cu fiecare nou rol. Recent Adams a terminat filmările la „The Fighter” în regia lui David O. Russell. Adams interpretează rolul lui Charlene, o chelneriță din Massachusetts care devine iubita boxerului irlandez Mickey Ward (Wahlberg) Filmul se desfășoară în jurul lui Ward și a antrenorului său (care îi este și frate boxerului) Dickie Eklund (Bale), urmând firul zilelor lor de început în Massachusetts, pentru ca apoi să treacă prin lupta lui Eklund cu drogurile și în final, cu meciul din campionatul mondial de la Londra.
Adams a jucat recent în Julie & Julia de Nora Ephron, alături de Meryl Streep.

Adams a mai apărut în Charlie Wilson’s War, de Mike Nichols, alături de Tom Hanks, Julia Roberts și Philip Seymour Hoffman; Miss Pettigrew Lives for a Day de Bharat Nalluri, alături de Frances McDormand; Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, de Adam McKay cu Will Ferrell; The Wedding Date, de Clara Kilner cu Debra Messing și Dermot Mulroney; Catch Me If You Can, de Steven Spielberg cu Leonardo DiCaprio; Serving Sara de Reginald Hudlin; Pumpin de Anthony Abrams și Adam Larson ; Drop Dead Gorgeous de Michael Patrick Jann. Printre rolurile la televiziune (cameo) ale lui Adams sunt cele din serialele The Office și The West Wing.

MATTHEW GOODE (Declan) în prezent apare în rolul lui Jim din drama de mare succes „A Single Man” de Tom Ford.. Recent a interpretat rolul lui Adrian Veidt/Ozymandias, “cel mai deștept om din lume,” în producția semnată de Zack Snyder Watchmen.

În prezent filmează pentru Ricky Gervais și Stephen Merchant la Cemetery Junction (Sony Pictures), o comedie plasată în lumea agenților de asigurări în care apar și Ralph Fiennes și Felicity Jones.

Crescut în Exeter, Anglia, Goode a studiat actoria la University of Birmingham iar mai târziu, teatrul clasic la Webber Douglas Academy of Dramatic Art din Londra. Rolurile pe care le-a jucat pe scenă înclud cel al lui Ariel din The Tempest de Shakespeare și cel al lui Moon din piesa lui Federico García Lorca Blood Wedding, ambele montate la Mercury Theatre, Colchester.

Poate că este cel mai bine cunoscut din rolul dr. Dick Solomon din sitcomul NBC a Treia Planetă de la Soare (1996-2001) - 3ird Rock From the Sun- JOHN LITHGOW’s (Jack) este un actor cu o carieră impresionantă. A câștigat patru premii Emmy, două Tony Awards, un Golden Globe Award și două Screen Actors Guild Awards (SAG). De asemenea, a fost nominalizat de două ori la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Pe marele ecran, Lithgow a câștigat nominalizări la Oscar pentru rolurile din The World According to Garp (1982) și Terms of Endearment (1983). A apărut în peste 30 filme, printre care All That Jazz (1979), Blow Out (1981), Twilight Zone: The Movie (1983), Footloose (1984), 2010 (1984), Harry and the Hendersons (1987), Raising Cain (1992), Cliffhanger (1993), Shrek (2001) – dat dat voce lordului Farquaad, Kinsey (2004) și Dreamgirls (2006).

Pentru rolurile de pe micul ecran Lithgow a fost nominalizat la 10 Emmy, și a câștigat patru: unul pentru un episod din Amazing Stories, și alte trei pentru rolul din 3rd Rock From the Sun.
Lithgow a scris opt cărți cu ilustrații pentru copii care au devenit bestseller-uri pe lista New York Times, și a creat două cărți pentru activități pentru părinți și copii.

ANAND TUCKER (regie) are o experiență artistică vastă și variată în calitate de regizor și producător al unor filme de succes. Filmografia lui Anand include Shopgirl (2005), după un scenariu de Steve Martin și în care joacă Steve Martin – adaptat după un roman propriu; And When Did You Last See Your Father? (2007), cu Jim Broadbent și Colin Firth în rolurile principale tată-fiu; și Hilary and Jackie (1998), cu Emily Watson și Rachel Griffiths. Recent a regizat Red Riding: 1983, cel de-al treilea episod al trilogiei de succes Red Riding pentru Channel 4 Television din Marea Britanie.

DEBORAH KAPLAN & HARRY ELFONT (scenariști) Cunoscuți la Hollywood ca „doctorii în scenarii”, Leap Year este primul lor scenariu original după ce au scris și regizat Can’t Hardly Wait și Josie and the Pussycats. În prezent se pregătesc să regizeze comedia B.M.O.C.: Big Man on Campus pentru Sony Pictures.

MARK GERAGHTY (scenografie) a creat scenografia unui număr remarcabil de filme independente și a lucrat cu cineaști importanți, printre care Jim Sheridan, Stephen Frears și Michael Winterbottom.

Geraghty a lucrat mai întâi cu Michael Winterbottom la serialul Family. Ulterior, a reluat colaborarea cu Winterbottom la producția de succes Welcome to Sarajevo. Geraghty a colaborat la două filme cu Jim Sheridan, primul fiind In America, o producție distinsă cu premii și foarte recent, Get Rich or Die Tryin’.

Filmografia sa include: The Eclipse, Shrooms, Tristan + Isolde, Everything Is Illuminated, The Count of Monte Cristo, Rat, When the Sky Falls, The Debt Collector, Dancing at Lughnasa, The MatchMaker și The Van de Stephen Frears.
In 1989, Geraghty și-a început cariera cu filmul My Left Foot, în regia lui Sheridan, la care a servit ca regizor secund.

EIMER NÍ MHAOLDOMHNAIGH (Costume Designer) a lucrat pentru o gamă largă și foarte diversă de proiecte de televiziune și cinema. Printre filmele de televiziune sunt Proof, miniseria BBC Rebel Heart și producția de televiziune distinsă cu BAFTA Omagh. Creatoarea a mai lucrat pentru Watermelon, o producție Granada Television, iar pentru vestimentația filmului a fost nominalizată la Irish Film and Television Award (IFTA) , categoria Best Costume Design. IFTA i-a mai acordat nominalizari lui Mhaoldomhnaigh pentru cele mai bune costume din Breakfast on Pluto, Becoming Jane și Brideshead Revisited. De asemenea, a mai primit o nominalizare la Emmy pentru costumele din miniserialul David Copperfield.

Filmografia creatoarei Mhaoldomhnaigh include comedia irlandeză About Adam, cu Kate Hudson; In America, în regia lui Jim Sheridan; producția laureată cu Palme D’Or la Cannes în 2006 The Wind That Shakes the Barley, în regia lui Ken Loach; Strength and Honour, cu Michael Madsen și Vinnie Jones; dar și producția în lucru Ondine, cu Colin Farrell în rolul principal.

RANDY EDELMAN (Muzica) cel mai recent a compus muzica din producția Fox 2000 27 Dresses și The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor de la Universal Pictures. Alte proiecte recente pentru care a creat coloana sonoră sunt Balls of Fury de la Rogue Pictures și producția Spyglass Entertainment Underdog.

A avut bucuria profesională de a colabora cu cineaști renumiți, printre care Ivan Reitman (Twins, Ghostbusters II, Kindergarten Cop și Six Days Seven Nights), Rob Cohen (Dragon: The Bruce Lee Story, Dragonheart, Daylight, The Skulls și xXx), Jonathan Lynn (My Cousin Vinny, The Distinguished Gentleman, Greedy și The Whole Nine Yards), Jeremiah Chechik (Tall Tale și Diabolique) și Ronald Maxwell (Gettysburg, Gods and Generals).

Despre producție
jinglebells