Articole Iron Man

(2008)

Iron Man - Omul de oțel

Despre distributie

ROBERT DOWNEY JR. (Tony Stark) a evoluat devenind unul dintre cei mai respectati actori de la Hollywood. Downey a primit o nominalizare la premiul Academiei Americane de Film si a fost distins cu un premiu BAFTA, categoria cel mai bun actor, pentru rolul principal din „Chaplin”, în 1992.
Recent, actorul a terminat filmarile la productia „Tropic Thunder”, o comedie DreamWorks, unde apare alaturi de Ben Stiller si Jack Black si care urmeaza sa fie lansata în august 2008.
De curand, a fost vazut în rolul directorului de liceu din „Charlie Bartlett” si în „Zodiac” de David Fincher; în 2006 a jucat în filmul de succes semnat de Richard Linklater „A Scanner Darkly”, cu Keanu Reeves, Winona Ryder si Woody Harrelson, si în „Fur”, alaturi de Nicole Kidman, un film inspirat din viata lui Diane Arbus, o celebritate în domeniul fotografiei, ale carei imagini au fascinat publicul la începutul anilor ’60.
În 2005 a jucat în fimul nominalizat la premiul Oscar „Good Night and Good Luck”, în regia lui George Clooney. A mai fost vazut în comedia „Kiss Kiss, Bang Bang”, în regia lui Shane Black.
Downey a jucat în 2003 în doua filme foarte diferite: „The Singing Detective”, un remake dupa binecunoscutul musical BBC, si în „Gothika”, cu Penelope Cruz si Halle Berry, în care are rolul unui psihiatru ce lucreaza într-un spital de boli mintale.
Downey a debutat la televiziune în 2001 cand s-a alaturat colectivului din „Ally McBeal”, cu rolul avocatului Larry Paul.

TERRENCE HOWARD (Rhodey) dupa multe roluri la televiziune, a „explodat” la Hollywood. Howard a primit mai multe nominalizari la Academy Award si Golden Globe, dar si premii ca Breakthrough Actor din partea National Board of Review, Movieline si Gotham. A mai primit Rising Star Award de la Palm Springs Film Festival, Career Achievement Award la Chicago International Film Festival si a fost desemnat „Indie Film King” de catre Entertainment Weekly.
Howard a jucat în „Crash”, film distins cu Oscar, „Dead Presidents”, de fratii Hughes, „The Best Man” de Malcolm D. Lee. Filmografia sa include „The Hunting Party”, „Angel Eyes”, „Hart’s War”, „Four Brothers” si „Get Rich or Die Trying.”

De curand a debutat pe Broadway în „Cat On A Hot Tin Roof” cu Phylicia Rashaf, James Earl Jones si Anika Noni Rose.

Howard a învatat singur sa cante la pian si la chitara, iar talentul lui poate fi apreciat de cei care l-au vazut în „Ray”, alaturi de Jamie Foxx, performanta care le-a adus ambilor actori o nominalizare SAG. Albumul lui de debut, editat de Sony-Columbia, va fi lansat în septembrie 2008.

JEFF BRIDGES (Obadiah Shane) abia a terminat filmarile la „How to Lose Friends and Alienate People”, iar recent a aparut în „Stick It”, pentru Touchstone Pictures, unde joaca roulul unui antrenor ale unei echipe de gimnastica. Este unul dintre cei mai de succes actori de la Hollywood, cu patru nominalizari la premiul Oscar. Prima nominalizare, în 1971, pentru cel mai bun actor în rol secundar din „The Last Picture Show”, în regia lui Peter Bogdanovich, a doua pentru rolul din „Thunderbolt and Lightfoot” de Michael Cimino, a treia, în 1984 pentru cel mai bun actor din „Starman”, rol care i-a adus si un Glob de Aur.
Anul 2001 i-a adus cea de a patra nominalizare la premiul Oscar si o nominalizare la Globul de Aur pentru performanta din „The Contender”, un thriller politic în care interpreteaza rolul presedintelui SUA.
Jeff Bridges a jucat în „Seabiscuit”, „The Fisher King”, „The Fabulous Baker Boys” (alaturi de fratele sau, Beau), „Jagged Edge”, „Tucker: The Man and His Dream”, de Francis Ford Coppola, „Blown Away” (alaturi de tatal sau, Lloyd si de Tommy Lee Jones). Nu trebuie uitata comedia-cult „Big Lebowski”.

SHAUN TOUB (Yinsen) a fost crescut în Manchester, iar la 14 ani s-a mutat cu familia în Elvetia. Doi ani mai tarziu a traversat Atlanticul si si-a facut studiile la USC. Filmografia sa include un rol principal în „The Kite Runner”, film nominalizat la Globul de Aur, „Crash” (rolul lui Farhad) , „Nativity Story”, „Live From Baghdad”. Apare frecvent la televiziune, cel mai recent în serialul „The Path of 9/11”.

GWYNETH PALTROW (Pepper Potts) este una dintre legendele în devenire de la Hollywood. Un testament al incontestabilului ei talent este filmul „Shakespreare In Love”, care a catapultat-o printre stelele de la Hollywood. Recent, actrita a aparut în „Two Lovers”, o drama în regia lui James Gray, cu Joaquin Phoenix. De asemenea, a fost vazuta în „The Good Night”, un film care marcheaza debutul regizoral al fratelui ei, Jake Paltrow, si în care mai apar Penelope Cruz si Danny DeVito.
Filmografia sa include „The World of Tomorrow”, „Sylvia” (film care reda povestea prieteniei dintre Sylvia Plath si Ted Hughes), „Possession” de Neil LaBute, „The Royal Tennenbaums”, „A Perfect Murder” cu Michael Douglas, „The Talented Mr. Ripley” cu Matt Damopn si Jude Law, „Sliding Doors”.
În 2005 actrita a semnat un contract pe mai multi ani cu Estee Lauder, iar de atunci apare în campaniile promotionale ale renumitei firme de cosmetice.
Nascuta la Los Angeles, unde si-a petrecut primii 11 ani din viata, Paltrow provine dintr-o familie cu stranse legaturi în industria de entertainment. Tatal ei, Bruce Paltrow, a fost un producator de mare succes („The White Shadow”, „St. Elsewhere”), iar mama ei, este actrita Blythe Danner, distinsa cu multe premii. Gwyneth Paltrow s-a înscris la facultatea de Istoria Artei, la Universitatea din California, dar s-a retras repede, spre nemultumirea tatalui ei. Abia dupa ce acesta a vazut-o într-un rol din piesa „Picnic”, la Williamstown Theater Festival, unde urcase pe scena alaturi de mama ei si de Tony Goldwyn, a primit sustinerea tatalui în cariera.
Despre realizatori Despre locatii
Film - Iron Man

Iron Man

(2008)
Iron Man - Omul de oțel
8.3 3077 voturi 150 păreri
jinglebells