Articole Iron Man

(2008)

Iron Man - Omul de oțel

Favreau la carma

Marvel s-a confruntat cu provocarea de a gasi un regizor care sa poata manevra nu numai aspectele tehnice executarii unui film de actiune la scara mare, dar, si mai important, sa dea acel suflu uman personajelor îndragite din benzile desenate.

Pentru echipa de creatie de la Marvel, lista cu potentialii regizori a început – dar s-a si încheiat – cu Jon Favreau, cel care a semnat regia din „Made”, comedia blockbuster „Elf” si aventura SF aplaudata de critici „Zathura”.
„Mi-au placut toate filmele regizate de el” afirma Avi Arad, „dar am fost cel mai impresionat de „Zathura”. Multi dintre copiii prietenilor mei au vazut filmul de cinci sau sase ori, am tot auzit ca le-a placut mult. Jon este un mare povestitor si un cineast foarte istet, care are o dragoste profunda pentru brand-ul Marvel si personajul Iron Man.”
„De asemenea”, mai comenteaza Arad, „aveam nevoie de un regizor care sa fie la curent cu ceea ce se întampla în ziua de azi în lume, atat politic cat si social. Jon întruneste toate aceste calitati.”

La randul sau, Jon Favreau afirma: „Atunci cand creezi originile povestii unui super erou, ai anumite responsabilitati critice, dintre care una este cum va evolua eroul. Asa ceva poate fi o povara, dar este si o ocazie pentru un regizor de a permite publicului sa devina si el erou, alaturi de personajul principal. Eu personal m-am distrat cel mai bine ca spectator cand am asistat la evolutia sprituala a super eroului.”

În povestirile originale din Marvel comic, Tony Stark era un erou anticomunist care a fost doborat si capturat în Vietnam, unde se afla sa oberve cum functioneaza mini-tranzistorii sai pusi la dispozitia armatei americane.

„Povestea originala a trebuit adaptata si redezvoltata la noua tehnologie, dar si la schimbarile din scena politica, ecomonica si sociala a lumii de azi” afirma Favreau. „Cand Stan Lee a scris povestea ca un science-fiction în anii ’60, astazi este privita ca o povestire la curent cu stiinta moderna. Am devenit atat de avansati în tehnologie, încat, lucruri pe care le considerai elemente de science-fiction pe vremea cand Iron Man a intrat în universul Marvel, acum le poti gasi de vanzare si la bacanie. Personajul Tony Stark era unul extraordinar, cu o natura conflictuala, care-si gaseste adevaratul scop atunci cand devine Iron Man. Am vrut sa pastram elementele de baza ale povestii originale, dar modelate dupa aspectul zilei de azi.”

„Tony Stark este un tip aratos, sarmant, caruia îi plac masinile rapide, petrecerile bune si femeile frumoase” spune producatorul Arad. „Mai este, de asemenea, si un om de stiinta briliant, un inventator si un fabricant de arme. Viata lui în stil James Bond îi aduce prea multe distractii pentru a-si da seama prea curand ca de fapt, ceea ce face el are profunde implicatii la nivel global.”
Despre locatii Marvel Entertainment
Film - Iron Man

Iron Man

(2008)
Iron Man - Omul de oțel
8.3 3077 voturi 150 păreri
jinglebells