Articole Horrible Bosses

(2011)

Șefi de coșmar

Despre distribuție

JASON BATEMAN (Nick) a primit Golden Globe Award în 2004 pentru "cel mai bun actor într-un serial comic" și a fost nominalizat la Emmy Award și la două premii SAG pentru ireverențioasa interpretare a personajului Michael Bluth din serialul de comedie multipremiat creat de Mitch Hurwitz, "Arrested Development." De atunci, actorul, producătorul și regizorul a obținut statutul de vedetă masculină pe marele ecran, dar a revenit adesea la televiziune, continuând să scrie, să regizeze și să producă proiecte pentru micul ecran.

După ce "Arrested Development" s-a încheiat în 2006, Bateman a obținut roluri importante în filme. În martie 2011 a jucat în comedia "Paul" regizată de Greg Mottola , după un scenariu de Nick Frost și Simon Pegg. Tot în 2011, el va apărea alături de Ryan Reynolds în comedia "The Change Up", regizată de David Dobkin.

În 2010, Bateman a jucat alături de Jennifer Aniston în comedia romantică "The Switch." Filmografia lui recentă include un rol secundar, alături de George Clooney în filmul nominalizat la Golden Globe și Oscar, "Up in the Air", regizat de Jason Reitman. De asemenea a jucat alături de Vince Vaughn și Kristen Bell în filmul lui Jon Favreau "Couples Retreat"; și a avut rolul principal în filmul lui Mike Judge "Extract", produs de compania de producție a lui Bateman, F+A Production. A avut și un mic rol memorabil în comedia lui Ricky Gervais "The Invention of Lying" și a interpretat într-o manieră dramatică și emoționantă un rol secundar în drama lui Kevin Macdonald, "State of Play."

Pe micul ecran, Bateman a obținut un contract foarte avantajos pentru compania sa, F+A Productions, pentru a crea, regiza și scrie scenariul unor proiecte pentru Fox Television. Contractul a dat roade după ce Bateman a regizat episodul pilot al noii comedii difuzate de Fox, "Do Not Disturb," în toamna lui 2008. De asemenea, în colaborare cu creatorul serialului "Arrested Development", Mitch Hurwitz, a dat glas unor personaje din serialul de animație realizat de Fox, "Sit Down, Shut Up," în aprilie 2009. În vara lui 2009 el a regizat și a produs episodul pilot al serialului "The Merger" pentru FX Network. 

În 2008, Bateman a jucat alături de Will Smith și Charlize Theron în filmul lui Peter Berg, "Hancock", una dintre producțiile cu cel mai mare succes de casă. Rolul a venit la scurt timp după una dintre cele mai de succes pelicule din istoria filmelor independente, "Jono", în care Bateman a jucat rolul critic al potențialului tată adoptiv. "Juno" a fost nominalizat pentru "cel mai bun film" de către majoritatea asociațiilor de critici, și a primit nominalizări la Golden Globe și la Oscar.

În 2007, Bateman a jucat în thrillerul de acțiune regizat de Peter Berg, "The Kingdom", iar înainte de asta, în fantezia "Mr. Magorium’s Wonder Emporium" cu Dustin Hoffman și Natalie Portman, în regia lui Zach Helm. El a mai apărut în comedia "The Ex"; în filmul "The Break-Up" cu Vince Vaughn și Jennifer Aniston; în "Dodgeball: A True Underdog Story", cu Vince Vaughn și Ben Stiller; și în "Starsky & Hutch" cu Ben Stiller, Owen Wilson și Vince Vaughn. În 2002, a jucat cu Cameron Diaz în comedia romantică "The Sweetest Thing".

În adolescență, Bateman l-a interpretat pe fermecătorul intrigant Derek Taylor în "Silver Spoons", ceea ce a dus la crearea unui nou serial, "It’s Your Move" în care personajul lui bateman juca rolul principal. A mai jucat cu Valerie Harper în "Valerie," "Valerie’s Family" și "The Hogan Family" între 1986 și 1991. A fost o apariție constantă într-una dintre comorile televiziunii americane, "Little House on the Prairie" cu Michael Landon.

În ianuarie 2010, Bateman și prietenul său Will Arnett, alături de care a jucat în "Arrested Development" au creat compania DumbDumb Productions, pentru a produce spoturi publicitare, și scurt-metraje care să fie difuzate pe internet.

CHARLIE DAY (Dale) este genul de actor, scenarist și producător al cărui talent i-a asigurat admirația criticilor și a publicului. Pe lângă rolul său principal din "It’s Always Sunny in Philadelphia", Day lucrează ca scenarist și producător executiv pentru serialul realizat de FX, serial creat de el în colaborare cu prietenii săi Rob McElhenney și Glenn Howerton. "It’s Always Sunny in Philadelphia" va începe în curând al șaptelea sezon.

Recent, Day a jucat în comedia lui Nanette Burstein "Going the Distance," cu Drew Barrymore, Justin Long, Jason Sudeikis și Christina Applegate.
Născut în Bronx, New York, Day și-a început cariera actoricească pe scenă. A jucat patru ani la Williamstown Theatre Festival, apoi a jucat rolul principal în piesa "Dead End" la Huntington Theatre in Boston.

Day a avut un rol recurent în serialul NBC "Third Watch" și rolul principal în comedia FOX "Luis". Tot în televiziune, a mai apărut în serialul ABC "Madigan Men" regizat de James Burrows; în serialul realizat de Comedy Central "Reno 911!"; în serialul produs de NBC, "Law & Order" și în producția ABC "Mary and Rhoda" cu Mary Tyler Moore în rolul principal.

JASON SUDEIKIS (Kurt) apare în prezent pentru al șaselea sezon consecutiv în venerabila producție NBC, "Saturday Night Live." Sudeikis a lucrat doi ani la rând ca scenarist pentru acest serial înainte de a apărea în mod regulat pe ecran, începând din 2005. El a cucerit publicul imitând vocile vicepreședintelui Joe Biden, câștigătorului concursului "American Idol", Taylor Hicks, precum și cu rolul dansatorului de hip-hop din scheciul "What Up With That".
Sudeikis a apărut recent alături de Owen Wilson, Christina Applegate și Jenna Fischer în comedia fraților Farrelly "Hall Pass", despre doi prieteni care își iau concediu de la mariaj timp de o săptămână.

Filmografia lui include: "The Bounty Hunter", în care apare alături de Jennifer Aniston și Gerard Butler; "Going the Distance", cu Drew Barrymore, Justin Long și Charlie Day și "What Happens in Vegas", cu Cameron Diaz și Ashton Kutcher; precum și roluri în "The Fan", "Watching the Detectives", "Bill", "Semi-Pro" și "The Rocker." La finalul anului, Sudeikis va putea fi văzut în "A Good Old Fashioned Orgy", regia și scenariul fiind semnate de Pete Huyck și Alex Gregory.

Sudeikis a primit recenzii entuziaste pentru rolul său din serialul NBC de mare succes NBC, "30 Rock", unde a apărut în 12 episoade până acum, în rolul iubitului personajului interpretat de Tina Fey, Floyd. El a dat glas unor personaje din serialul de animație produs de Fox, "The Cleveland Show", realizat de Seth MacFarlane, iar recent a avut un rol episodic în "It’s Always Sunny in Philadelphia" ca al patrulea membru al găștii lui Paddy, Schmitty.
Sudeikis este implicat în finanțarea spitalului de copii din Kansas City, precum și a altor cauze caritabile.

JENNIFER ANISTON (Dr. Julia Harris) a făcut cunoștință cu actoria de la o vârstă fragedă, grație tatălui său, John Aniston, care a jucat în drama NBC, "Days of Our Lives", și grație nașului său, Telly Savalas.
Aniston a jucat recent în comedia regizată de Dennis Dugan, "Just Go with It", alături de Adam Sandler și Nicole Kidman; în "The Switch", cu Jason Bateman și în "The Bounty Hunter", alături de Gerard Butler, în regia lui Andy Tennant. În 2009, a apărut în filmul "He’s Just Not That Into You", inspirat de romanul cu mare succes comercial scris de Greg Behrendt și de Liz Tuccillo, și, alături de Steve Zahn, în comedia romantică "Management." A mai jucat și în "Love Happens", cu Aaron Eckhart, precum și în succesul de box office "Marley & Me", o adaptare a cărții lui John Grogan.

Înainte de asta, Aniston a jucat în comedia de mare succes "The Break-Up", cu Vince Vaughn, și în filmul "Friends with Money", care a marcat revenirea sa la filmele independente. Atât interpretarea ei, cât și filmul au fost primite cu entuziasm de critici. De asemenea, a jucat în filmul lui Rob Reiner, "Rumor Has It…", în thrillerul "Derailed", cu Clive Owen, "Along Came Polly", cu Ben Stiller, și în comedia de mare succes "Bruce Almighty", cu Jim Carrey și Morgan Freeman.

A fost nominalizată la Independent Spirit Award pentru interpretarea ei în filmul lui Miguel Arteta, "The Good Girl," alături de Jake Gyllenhaal, care a primit recenzii entuziaste la Sundance Film Festival, în 2002. Aniston a mai jucat în filmul lui Stephen Herek "Rock Star," alături de Mark Wahlberg; "She’s The One," regizat de Ed Burns, cu Cameron Diaz; în filmul lui Glenn Gordon Caron "Picture Perfect,"cu Kevin Bacon și Olympia Dukakis; în "’Til There Was You," cu Jeanne Tripplehorn, Sarah Jessica Parker și Dylan McDermott; în filmul apreciat de critici "The Object of my Affection," cu Paul Rudd; în "Office Space" și în "Dreams for an Insomniac."

În 2006, Aniston a debutat ca regizoare cu filmul de scurtmetraj "Room 10," inclus în seria de filme Glamour Reel Moments.
În 2004 Aniston a terminat al zecelea și ultimul sezon al comediei de mare succes produse de NBC, "Friends." Pentru rolul Rachel Green, ea a primit un premiu Emmy pentru "cea mai bună actriță într-un serial de comedie" în 2002, un Golden Globe în 2003, la aceeași categorie, și patru People’s Choice Awards. În plus, a fost nominalizată de cinci ori la Emmy, de două ori la SAG și de două ori la Golden Globe.

Aniston, a cărei familie provine din Grecia, a locuit un an în acea țară, înainte de a se muta la New York, după ce tatăl ei a obținut un rol în drama de televiziune "Love of Life." A început să studieze actoria la 11 ani, la Rudolf Steiner School. Este pasionată de artă și, tot la 11 ani, câteva dintre picturile ei au fost alese pentru o expoziție la Metropolitan Museum of Art din New York.

După ce a absolvit liceul de artă din New York, Aniston a obținut roluri în producții off-Broadway precum "For Dear Life" la New York's Public Theater și "Dancing on Checker’s Grave". În 1989, a obținut primul rol în televiziune, în serialul "Molloy." Pe micul ecran, ea a mai apărut în "The Edge" și "Ferris Bueller", a avut un rol recurent în "Herman’s Head" și a avut apariții episodice în "Quantum Leap" și "Burke’s Law".

COLIN FARRELL (Pellit Jr.) a câștigat Golden Globe în 2008, pentru rolul din comedia neagră "In Bruges", un film despre doi asasini plătiți care se ascund în Bruges, după o facere complicată la Londra.
Recent, el a apărut în filmul lui William Monahan, "London Boulevard", inspirat de romanul de succes al lui Ken Bruen, despre un fost pușcăriaș care rezistă ispitei de a reveni la viața de răufăcător, angajându-se ca bodyguard al unei tinere actrițe, interpretate de Kiera Knightley. A mai jucat în filmul lui Peter Weir "The Way Back", cu Ed Harris și Jim Sturgess, un film despre un grup de soldați evadați din gulagul siberian, în filmul lui Neil Jordan, "Ondine", despre un pescar irlandez care descoperă o femeie pe care o crede sirenă și în drama regizată de Scott Cooper, "Crazy Heart", alături de Jeff Bridges

Farrell va apărea în curând în rolul unui vampir simpatic, în comedia horror regizată de Craig Gillespie, "Fright Night", un remake al thrillerului din 1985, și în filmul SF de aventură, "Total Recall" realizat de Len Wisemen, film care urmează a fi lansat în 2012.
Filmografia lui include roluri în: "Pride and Glory" de Gavin O’Conner; "Cassandra’s Dream" de Woody Allen; "Miami Vice"; "Alexander" de Oliver Stone; "The New World", regizat de Terrence Malick; "Ask the Dust", inspirat de romanul lui John Fante; "The Recruit", cu Al Pacino; "A Home at the End of the World", inspirat de romanul lui Michael Cunningham, precum și roluri în două filme realizate de Joel Schumacher "Phone Booth" și "Tigerland". El a mai apărut în "Minority Report", "Daredevil", "American Outlaws", "SWAT" și "Intermission."

Născut și crescut în Castleknock în Republica Irlandeză, Farrell este fiul fostului fotbalist Eamon Farrell și nepotul lui Tommy Farrell, ambii foști jucători ai clubului de fotbal Shamrock Rovers în anii '60. În adolescență, Farrell a vrut să calce pe urmele tatălui și bunicului său, dar interesul i-a fost în curând atras de actorie, așa că s-a înscris la Gaity School of Drama din Dublin. Înainte de a termina studiile, a primit un rol în mini-seria lui Dierde Purcell "Falling for a Dancer", un rol principal în serialul BBC "Ballykissangel" și, la scurt timp după asta, un rol principal în filmul de debut al regizorului Tim Roth, "The War Zone".

KEVIN SPACEY (Harken) este director artistic la The Old Vic Theatre Company din London. El a regizat producția inaugurală, "Cloaca", înainte de a juca în "National Anthems", "The Philadelphia Story", "Richard II", "A Moon for the Misbegotten", care s-a jucat apoi pe Broadway și, recent, în "Speed-the-Plow", cu Jeff Goldblum.

În teatru, Spacey a mai jucat în "The Iceman Cometh" de Howard Davies, la Almeida, Old Vic și pe Broadway, rol pentru care a primit premiile Evening Standard și Olivier pentru cel mai bun actor; "Lost in Yonkers", pentru care a primit prmeiul Tony pentru cel mai bun actor în rol secundar, "Long Day’s Journey into Night", cu Jack Lemmon, regizat de Jonathan Miller, pe Broadway și West End; și "The Seagull", la Kennedy Center. De curând, a apărut într-o producție The Old Vic "Inherit the Wind", a doua sa colaborare cu Trevor Nunn. Va juca rolul principal în "Richard III", în regia lui Sam Mendes.

Spacey a câștigat primul premiu Oscar pentru rol secundar, grație interpretării din filmul "The Usual Suspects". Rolul său din "American Beauty" i-a adus un al doilea Oscar, precum și un BAFTA pentru cel mai bun actor în rol principal. Filmografia lui include roluri în "Swimming with Sharks", "Se7en", "LA Confidential", "Glengarry Glen Ross", "The Negotiator", "K-Pax", "The Shipping News", "Superman Returns" și "Beyond the Sea."

Recent, a jucat în "Shrink", cu Robin Williams; "The Men Who Stare at Goats", cu George Clooney; "Casino Jack", regizat de George Hickenlooper, pentru care a fost nominalizat la Golden Globe, categoria "cel mai bun actor", și în thrillerul "Margin Call", cu Jeremy Irons, Paul Bettany, Demi Moore, Zach Quinto și Simon Baker.

Compania lui, Trigger Street Productions, a produs filmele"21", "The United States of Leland", "The Big Kahuna" și "Fanboys", precum și "The Social Network", regizat de David Fincher, după un scenariu de Aaron Sorkin, care a obținut Golden Globe în 2010 pentru cel mai bun film și a fost nominalizat la trei premii Oscar. Trigger Street a fost nominalizată de 11 ori la premiile Emmy și a câștigat premiul pentru cel mai bun film, grație peliculei HBO "Recount", în care Spacey a jucat rolul lui Ron Klain, consilierul lui Al Gore din timpul campaniei prezidențiale din 2000. În plus, compania a fost nominalizată la 10 premii Emmy pentru filmul HBO "Bernard & Doris", cu Ralph Feinnes și Susan Sarandon, regizat de Bob Balaban.

JAMIE FOXX (Jones) a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor, grație interpretării sale din filmul biografic regizat Taylor Hackford în 2005, "Ray." De asemenea, a fost nominalizat împreună cu întreaga distribuție a filmului la un premiu SAG și a primit premiile Golden Globe, SAG, BAFTA și NAACP Image, precum și numeroase alte premii oferite de asociațiile de critici din întreaga lume.

Tot în 2005 Foxx a fost nominalizat la Oscar,® Golden Globe, SAG, BAFTA și Image Award pentru cel mai bun actor în rol secundar, grație interpretării din thrillerul dramatic regizat de Michael Mann "Collateral", în care a jucat alături deTom Cruise. De asemenea, a fost nominalizat la Golden Globe, SAG® Award și a câștigat un Image Award pentru rolul condamnatului nominalizat la premiul Nobel pentru pace, Stan "Tookie" Williams din producția FX Network, "Redemption."

Recent, Foxx și-a împrumutat vocea pentru realizarea desenului animat 3D "RIO", a avut o scurtă apariție în comicul film cu Robert Downey Jr. și Zach Galifianakis, "Due Date", și a apărut în comedia romantică regizată de Garry Marshall "Valentine’s Day."

Filmografia lui include "Law Abiding Citizen;" "The Soloist"de Joe Wright, alături de Robert Downey Jr.; "The Kingdom"; "Life Support", cu Queen Latifah, film care a încheiat Sundance Film Festival în 2007 și la care Foxx a lucrat și ca producător executiv, precum și adaptarea piesei "Dreamgirls", pentru care a fost nominalizat la Image Award.

În februarie 2002, a apărut în primul său spectacol HBO Comedy Special, "Jamie Foxx: I Might Need Security".

Foxx și-a câștigat faima ca actor de comedie, apoi s-a alăturat lui Keenan Ivory Wayans, Jim Carrey, Damon Wayans și Tommy Davidson în seria de scheciuri comice produse de Fox, "In Living Color", creând unele dintre cele mai amuzante și memorabile ale acestui serial. În 1996, a lansat "The Jamie Foxx Show", unul dintre cele mai bine cotate seriale produse de The WB. Foxx a fost și producător executiv al serialului și a regizat mai multe episoade.

S-a făcut remarcat pe marele ecran în 1999 când Oliver Stone l-a distribuit în "Any Given Sunday", cu Al Pacino. Foxx a mai jucat în filmul lui Michael Mann "Ali", alături dee Will Smith, "Miami Vice", "Jarhead", "Stealth", "Bait", "Booty Call", "The Truth About Cats and Dogs" și "The Great White Hype."

Note de producție Despre echipa de producție
jinglebells