Articole Hop

(2011)

Hop-Țop

Personajele

Fred (James Marsden) are în jur de 30 de ani și face eforturi să-și pună ordine în viață. Cînd era doar un băiețel, s-a trezit dimineața devreme într-o zi de Paște și l-a surprins pe tatăl Iepurașului de Paște cînd lăsa coșulețul. Fred a povestit prietenilor și familiei ce a văzut, dar cu toții au crezut că inventează sau...că e nebun. Ajungem în ziua de azi și îl cunoaștem pe Fred cel de acum, un tip cam fără direcție în viață, dar care e convins că îl așteaptă ceva măreț. Cînd face cunoștință cu I.P., lui Fred nu-i pasă că acesta e un iepure vorbitor care face bombonele în loc de treaba mare, el e convins că și-a găsit menirea: să accepte jobul pe care noul său prieten îl refuză. Dacă I.P. poate să fie baterist, de ce Fred n-ar putea să fie el Iepurașul de Paște? Cu un pic de antrenament, o să fie pregătit să primească Oul Destinului, un sceptru de aur cu măciulia ca un ou de aur, care o să-i confere lui Fred puterile Iepurașului de Paște.

I.P. (Russell Brand), fiul Iepurașului de Paște, a fost crescut ca să preia afacerea familiei. Ani la rînd a fost instruit să picteze ouă și să fabrice bomboane, dar, încă de cînd era doar un iepuraș mititel nu-și dorise altceva decît să se facă toboșar. Cu cîteva ore înainte de învestire, cînd urma să primească ștafeta și să devină următorul Iepuraș de Paște, I.P. fuge pe Insula Paștelui cu destinația Los Angeles, pentru a-și împlini visul.

Sam O’Hare (Kaley Cuoco) este sora mai mică a lui Fred. Deși nu are decît douăzeci și un pic de ani, Sam este deja o persoană responsabilă, care încearcă să-l facă și pe Fred să-și pună ordine în viață. Într-un moment de lipsă de inspirație îi aranjează fratelui ei mai mare o întîlnire pentru o slujbă la o firmă care face jocuri video, dar îi aranjează și să fie bonă la șeful ei acasă. Sam e optimistă în ceea ce-l privește pe fratele ei mai mare și e sigură că acesta e pe cale să dea lovitura cea mare.

În fiecare an, într-o noapte magică de primăvară, un iepure de legendă este responsabil cu trimiterea de ouă pictate și dulciuri delicioase către toți copiii din lume. În restul anului, se ocupă cu supravegherea producției de dulciuri, a vopsitului ouălor de către legiunile de pui și de găini. Tatăl lui I.P., Iepurașul de Paște (Hugh Laurie), este acel iepure de poveste. Cu o seară înainte de a-și anunța pensionarea, este pregătit să-i dea mai departe ștafeta fiului său, dar are o mare problemă: acesta nu vrea să preia afacerea familiei. Cînd își dă seama că fiul său a fugit, instinctul de tată își face datoria, așa că își trimite garda regală să-i aducă fiul înapoi.

Carlos (Hank Azaria) este mîna dreaptă a Iepurașului de Paște, și îl însoțește adesea pe acesta în vizitele din fabrica de dulciuri. Solid, dur, mult prea mare pentru un pui, Carlos nu are în cap decît business. Frustrat că Iepurașul și echipa lui de iepuri conduc sărbătorile de Paște, cînd acesta ar fi rolul unui pui ca el, căci doar e vorba despre ouă, nu-i așa, Carlos își dă seama că acum e momentul să-și pună în aplicare planul de a răsturna situația. Plănuiește demult să înlocuiască bomboanele cu mult mai digerabilele semințe pentru păsări, viermișori și foi de salată, așa că dispariția lui I.P. este exact ce-i trebuia ca să-și desfășoare planul pe care-l ținea ascuns sub aripă.

Așa cum orice general are nevoie de soldați disciplinați, și Iepurașul de Paște are nevoie de pui care să-i fie loiali, pentru ca Paștele să se desfășoare în condiții optime. Trebuie ca aceștia să fie muncitori, devotați și să-și dorească să fie cei mai buni. Phil (Hank Azaria) nu e deloc așa, dar, nu se știe cum, a obținut slujba la fabrică, așa că nu-și mai încape în pene de fericire. O să poată să fabrice bomboane, să agațe o grămadă de puicuțe, să tragă cîte un pui de somn cînd nu se uită nimeni, o să danseze, ceea ce lui îi place la nebunie, ce să mai, o să ducă o viață nemaipomenită! Deși e un pui extrem de muncitor, nu se poate spune că e cel mai deștept din ogradă.

Nu vă lăsați păcăliți de numele lor drăgălașe. Beretele roz, garda de palat a Iepurașului de Paște, e formată din profesioniști adevărați. Sînt atrenați, au instrumentele care le trebuie și au și niște berete roz absolut adorabile. Acești iepurași își văd de treabă în liniște, dar nu trebuie chemați decît în caz de extremă urgență. Cînd I.P. e dat dispărut, acastă echipă de intervenții speciale e trimisă să-l caute. O să pună mîna pe el, și nimic n-o să le stea în cale. Fluffy este liderul și cel mai pregătită vînătoreasă, și are propriul său instrument de detectare a poziției. Patch este experta în arme, are un plasture de blăniță peste un ochi și e expertă la aruncat săgeți. Bit este surioara cea mică care se străduie din greu să țină pasul cu suratele ei, dar adesea dă peste cap misiunile lor. Nu merge nicăieri fără inhalatorul pentru astmul care îi dă bătăi de cap. Beretele Roz vor scotoci fiecare colton din Hollywood și nu se vor lăsa pînă nu-l vor aduce acasă pe I.P.

Tatăl lui Fred, Henry O’Hare (Gary Cole), e un tată de familie mîndru de doi dintre copiii săi; despre cel de-al treilea consideră că are nevoie de un mare șut pentru a-l arunca din cuibul familial. Dl. O’Hare nu vrea decît să-și vadă fiul stînd pe propriile picioare, să se așeze la casa lui și să-și găsească o slujbă plictisitoare, dar care îi va plăti facturile.

Mama lui Fred, Bonnie O’Hare (Elizabeth Perkins), este mama tipică, și împăciuitoarea familiei. Nu-și prea înțelege fiul, dar, cu toate acestea, îi dorește tot binele din lume. Mereu gata să-și ajute copiii, încearcă să găsească partea pozitivă din orice situație.

Alex (TIFFANY ESPENSEN) este surioara de 10 ani a lui Fred, adoptată. La fel ca și Sam, Alex este o ambițioasă care îl poate întrece pe Fred la orice. Alex îi spune mereu în glumă lui Fred că ea crede că familia a adoptat-o pentru că era foarte dezamăgită de Fred. Este atît de talentată, încît a fost distribuită în rolul lui Peter Cottontail, rol principal din piesa de Paște de la școala ei. Ciuliți bine urechile, căci o să auziți o versiune a piesei “I Want Candy” în piesa lui Alex.

Despre producție Castingul
jinglebells